Εντός της εβδομάδας η νομοθετική ρύθμιση, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης – H μείωση αφορά ποσά έως 10 ευρώ
Nομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή.
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.
Ο υπουργός σημείωσε ότι επιχειρήσεις που κάνουν συναλλαγές κάτω των €10, όπως περίπτερα και ταξί διαμαρτύρονται για τις χρεώσεις. Σχετικά είχε ξεκινήσει μία συζήτηση, για μείωση των προμηθειών, αλλά «επειδή βλέπαμε ότι το πράγμα καθυστερεί, επειδή δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τη μοιρασιά του κόστους» αποφασίστηκε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση
«Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση να προχωρήσουμε σε νομοθετική πρωτοβουλία. Με τη νομοθετική μείωση στις χρεώσεις στις κάρτες θα περιοριστεί το κόστος των χρεώσεων κατά 50%». Η ρύθμιση αφορά τα ποσά έως €10 «γιατί εκεί είναι αναλογικά μεγαλύτερη η χρέωση».
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια η σχετική τροπολογία να καταθετεί εντός της εβδομάδας.
Φορολογικές δηλώσεις
Για τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή τους και ξεκαθάρισε ότι δε θα δοθεί παράταση μετά την 31η Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους.
Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.
Συμπλήρωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.
















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί