back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάλεσμα στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚάλεσμα στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Λέρου

Όλες & όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία  

Πέμπτη 16 Μαρτίου, στο νοσοκομείο στις 11:00 π.μ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Λέρου, συμμετέχει στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 16 Μαρτίου. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι φωνές μας να δυναμώσουν για τα δίκαια αιτήματά μας!

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές. Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Οι μέρες περνούν, όμως τίποτα δε μπορεί να σβήσει τις πραγματικές ευθύνες της δολοφονίας στα Τέμπη! Είναι πλέον πιο καθαρό πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.

Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αρκετά ως εδώ..

Η ζωή μας έχει αξία και είναι πολύτιμη.

Να μην επιτρέψουμε να συνεχίσουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Να μην επιτρέψουμε να  συνεχιστεί άλλο αυτό που γίνεται στους χώρους δουλειάς που δεν υπάρχει και δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας λόγω ..κόστους.

Το έγκλημα αυτό, της αδιαφορίας όλων των κυβερνήσεων για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων έχει ιστορία.

Είναι στο χέρι μας! Η συνέχιση του αγώνα είναι μονόδρομος. Εμείς θα επιβάλλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας παντού, στις μετακινήσεις, στους χώρους δουλειάς!

Δεν ανεχόμαστε στην Ελλάδα του 2023, του «επιτελικού κράτους και της ψηφιακής «μετάβασης», να χάνουμε συνανθρώπους μας από τυφλά τρένα, λεωφορεία χρέπια, πλοία καρυδότσουφλα, σχολεία ετοιμόρροπα!

Δυναμώνουμε  τον αγώνα μας για:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Χθες είμασταν πολλοί, στις 16 Μάρτη να γίνουμε περισσότεροι!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ