back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου Λιμενικού Ταμείου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου Λιμενικού Ταμείου Λέρου

Την Τρίτη 20/09/2022 πραγματοποιήθηκε η τελευταία άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MONET. Η ενημέρωση που είχαμε από τον καπετάνιο του πλοίου αλλά κι από τον πράκτορα κ. Καμαράτο, τον οποίο ευχαριστούμε για την βοήθεια του στην πραγματοποίηση των προσεγγίσεων του κρουαζιερόπλοιου, είναι ότι στην νέα τουριστική περίοδο θα συνεχιστούν προσεγγίσεις του MONET στο νησί μας κι ενδεχομένως περισσότερες, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους της εταιρείας και των επισκεπτών.

Στο νησί μας ήταν επίσης να πραγματοποιήσει προσεγγίσεις και το κρουαζιερόπλοιο GOLDEN HORIZON 170 μέτρων μήκους, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου, γεγονός που δεν έγινε λόγω κυρώσεων στην εταιρεία από την Ε.Ε., σε ρωσικές τράπεζες που είναι πιστωτές του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο δεν πραγματοποίησε καμία προγραμματισμένη άφιξη σε κανένα νησί του Αιγαίου και Ιονίου. Ως Δήμος Λέρου και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου κάναμε το πρώτο βήμα, ώστε την επόμενη τουριστική σεζόν να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες για να έχουμε περισσότερες αφίξεις.

Πιστεύω ότι συμβάλλαμε τα μέγιστα ώστε η φετινή τουριστική περίοδος να αφήσει θετικό πρόσημο στον τομέα του τουρισμού σε όλους τους επαγγελματίες του νησιού μας, έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια λόγω Covid. Αποδείχθηκε φέτος, μετά την αυξημένη τουριστική κίνησή της αλλά και την παράταση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου , λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολίες των καιρών μας, ότι η Λέρος κέρδισε το στοίχημα και είναι πλέον καθιερωμένη ως ένας από τους ποιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς.


Ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λέρου
Κοκκώνης Νεκτάριος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ