back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΤΜΟΣ: Σημαντικές επαφές του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Στόικου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠΑΤΜΟΣ: Σημαντικές επαφές του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Στόικου

Διήμερο ταξίδι στην Ρόδο πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος και ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Σκεμπές στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2014.

Στις 18-02-2014 μαζί με το δημοτικό σύμβουλο κ. Αλέκο Μιχελή συμμετείχαν στην ημερίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θέματα τον Τουρισμό και το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κατα την διάρκεια της ημερίδας αναπτύχτηκε  από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού η στρατηγική της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή καθώς επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βουτσίνος ενημέρωσε για την πορεία διαμόρφωσης και τους βασικούς άξονες του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Την Δεύτερη ημέρα 19-02-2014 ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος  πραγματοποίησαν  τις παρακάτω συναντήσεις:


1.      ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Παρουσία του εργολάβου κ. Μανώλη Μαθιουδάκη συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών του Πάτμιον Πνευματικού Κέντρου.

Επίσης συζητήθηκαν με τους αρμόδιους μηχανικούς και επιβλέποντες

α) Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού και της δεξαμενής στη Χώρα Πάτμου.

β) Η υπογραφή της σύμβασης με το νέο εργολάβο του έργου του ΧΥΤΑ.

γ) Η μελέτη ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή στρατοπέδου καθώς επίσης και η μελέτη αποκατάστασης των ελαττωμάτων αυτού.

2.      ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Παρουσία του Διευθυντή και υπαλλήλων της  Κτηματικής Υπηρεσίας ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των απαραίτητων στοιχείων  η διαδικασία νομιμοποίησης των προβλητών σε Γροίκο και Μελόι κι εστάλη ο σχετικός φάκελος στο Υπουργείο Οικονομικών για υπογραφή.

3.      ΑΓΩΓΕΣ ΑΡΚΙΩΝ

Έγινε συνάντηση με το δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Αρκιών έναντι 2 αγωγών του Δημοσίου.

4.      ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  κ. ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  τη λειτουργία του Φράγματος Γερανού.

5.      ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ.

Μετά από συζήτηση με τον κ. Αντώνη Χατζηιωάννου αποφασίστηκε κατά την παρουσία του στην Πάτμο για τον εορτασμό της  ημέρας ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα να πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού μας με θέματα «Αγροτικής Πολιτικής» μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή Δημοτικού Σφαγείου.

6.        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΛΙΤΣΑ ΦΤΑΚΛΑΚΗ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού  κ. Λίτσα Φτακλάκη με θέματα που αφορούν την Τουριστική Προβολή της Πάτμου, την ένταξη της Πάτμου στο πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης χορήγησης VISA για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου  καθώς και  για τις προετοιμασίες για την επίσκεψη των Τούρκων Τουριστικών Πρακτόρων στις 2-5 Μαΐου στο νησί μας.

7.      ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Έγινε σύσκεψη στα γραφεία της ΑΝ.ΔΩ με θέματα συζήτησης την πορεία αξιολόγησης των προτάσεων του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου Πάτμου στο Leader καθώς και την τελευταία φάση υποβολής μελέτης και προμήθειας της αφαλάτωσης Μαραθίου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ