back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λέρου προχωράει ο Δήμαρχος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λέρου προχωράει ο Δήμαρχος

Δελτίο Τύπου εκδόθηκε από το Γραφείο Δημάρχου στο οποίο αναφέρονται τα εξής:


“Σε συνάντηση μετά από πρόσκληση του Δημάρχου παρευρέθησαν οι μηχανικοί του νησιού μας (του δήμου και ιδιώτες) με σκοπό την καταγραφή προτάσεων που αφορούν την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. 

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το 2009, με αρνητικές συνέπειες για πολλούς συμπολίτες μας.

Η προχειρότητα σύνταξης του, η έλλειψη οποιασδήποτε τεκμηρίωσης, οι τυχόν παραλείψεις ή και παραποιήσεις δημιούργησαν αρνητικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη περισσότερο των 4/5 του νησιού μας.

Πολλές εκτάσεις αποκλείστηκαν και η δόμηση τους κρίθηκε απαγορευτική, μειώθηκε η αξία της περιουσίας και πολλές περιοχές εκμηδενίστηκαν ενώ άλλες αναβαθμίστηκαν επιλεκτικά, με προσωπικά ή πολιτικά κριτήρια. θέλοντας να εξαλείψουμε την αδικία που υπέστησαν πολλοί από τους συμπολίτες μας, συμφωνήθηκε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα κατατεθούν από όλους τους μηχανικούς οι σχετικές προτάσεις στο γραφείο της Πολεοδομίας ώστε να οριστικοποιηθούν οι τελικές τροποποιήσεις”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ