back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν προβολή της Λέρου από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, εξ’ αιτίας ενός …διάσημου επισκέπτη!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔωρεάν προβολή της Λέρου από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, εξ' αιτίας ενός ...διάσημου επισκέπτη!

Αφιέρωμα στη “Γιορτή του Ψαρά” (πρώην Γιορτή της Τράτας) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παντέλι Λέρου, έκανε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο διάσημος μαέστρος κ. Gurer Aykal (διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Τουρκίας) που παρευρέθηκε στη Λέρο πέρυσι, στη “Γιορτή του Ψαρά”.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε χθες 27 Αυγούστου, στο εβδομαδιαίο ένθετο “Travel” της εφημερίδας Hurriyet. Ο κ. Gurer Aykal, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, αναφέρεται στο νησί της Λέρου και στις εντυπώσεις του από το φεστιβάλ.

Ο κ. Gurer Aykal, μπορεί να πέρασε απαρατήρητος από τη Λέρο, όχι όμως και από τη διεθνή μουσική σκηνή.

Ο κ. Aykal (γεννημένος το 1942 στο Eskişehir της Τουρκίας) είναι μαέστρος και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bilkent.

Έχει διατελέσει μουσικός διευθυντής και βασικός μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κωνσταντινούπολης από το 1999.

Στην σταδιοδρομία του διετέλεσε μαέστρος σε διεθνές επίπεδο (Αγγλική Ορχήστρα Δωματίου, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, Sinfonieorchester des Norddeutschen Rundfunks Αμβούργο, Ορχήστρα Δωματίου της Άγκυρας, Ορχήστρα Concertgebouw).

Το 1975 έγινε ο βασικός μαέστρος της Προεδρικής Συμφωνικής Ορχήστρας στην Άγκυρα.

Από το 1987 έως το 1991, ήταν μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Lubbock στο Τέξας (ΗΠΑ), και στη συνέχεια, από το 1992 έως το 2004 υπηρέτησε ως μουσικός διευθυντής της El Paso Symphony Orchestra, επίσης, στο Τέξας. 

Το 1981, η τουρκική κυβέρνηση του απένειμε τιμητικό τίτλο για τις υπηρεσίες του στη μουσική.

Μια πρόταση που θα μπορούσε να έρθει στο Δ. Σ. Λέρου (αφού πρώτα αναγνωστεί το αφιέρωμα / συνέντευξη από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους), είναι να έλθουν σε επαφή με τον κ. Aykal οι φορείς της Λέρου, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, (θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κόλιας κινητοποιήθηκε άμεσα στο κάλεσμα της εφημερίδας Hurriyet, παρέχοντας σχετικές διευκολύνσεις για το αφιέρωμα), ώστε να τον ευχαριστήσουν για την προβολή της Λέρου, τιμώντας τον με κάποιον τρόπο, τον οποίο καλό θα ήταν να αποφασίσει το Δ.Σ. Λέρου και σίγουρα όχι εμείς… 

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ