back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Κωνσταντινίδη, στις προτάσεις του κ. Λουλουδιά σχετικά με τα οικονομικά

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Κωνσταντινίδη, στις προτάσεις του κ. Λουλουδιά σχετικά με τα οικονομικά

Σε αυστηρό ύφος απάντησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Κωνσταντινίδης, στον Δημοτικό Σύμβουλο Στέλιο Λουλουδιά, σε πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε. Ο. κ. Κωνσταντινίδης αναφέρεται στις προτάσεις του κ. Λουλουδιά για τη μισθοδοσία των αιρετών, καθώς και του ιδίου, λέγοντας μεταξύ των άλλων, ότι επί των ημερών του, ο δήμος Λέρου έχει μεγάλο οικονομικό όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καθώς και συνεχή οικονομική παρακολούθηση του Δήμου. Αναλυτικότερα το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

“Για άλλη μια φορά ο κ. Λουλουδιάς φαίνεται ότι το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να δημιουργεί εντυπώσεις και τίποτα άλλο. Κάποιος πρέπει να του πει ότι ο Λεριακός λαός δεν τον ψήφισε γι αυτό το λόγο, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα και η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Λέρος. 

Εγώ για να ασκήσω τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο κ. Δήμαρχος και κάνοντας χρήση τις διατάξεις του Καλλικράτη πήρα ειδική άδεια δύο χρόνων από την υπηρεσία μου. Η εν λόγω διάταξη αναφέρει ρητά ότι το κόστος μισθοδοσίας θα βαρύνει εξ ολοκλήρου το Δήμο.

Τι έπρεπε να κάνω και τι πρέπει να κάνω αφού αν τύχει και σταματήσω να πληρώνομαι από το Δήμο θα πρέπει να γυρίσω στην υπηρεσία μου (Εθνική Τράπεζα ) μια και μοναδικός οικονομικός μου πόρος είναι αυτός.

Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα μπορούσα να ασκήσω τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου οικονομικών όπως αρμόζει και όπως απαιτούν οι περιστάσεις. Χάρις την προσπάθεια Δημάρχου και Οικονομικού επιτελείου με αρκετό χρόνο και κόπο εξοικονομήθηκαν χιλιάδες ευρώ που σπαταλούσε τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος .

Δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό το μεγάλο οικονομικό όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καθώς και η συνεχής οικονομική παρακολούθηση του Δήμου.

Πράγματα καινοτόμα, πρωτόγνωρα για τα δεδομένα του Δήμου Λέρου. Δεν είναι οι εποχές και οι καταστάσεις ,ούτε ανήκουν στον συνδυασμό μας τα φαινόμενα να διορίζονται Αντιδήμαρχοι Οικονομικών απόφοιτοι Δημοτικού απλά για να παίρνουν το μισθό.Φαίνεται από αυτές τις πρακτικές είναι επηρεασμένος ο κ Λουλουδιάς και δεν μπορεί να τις αποβάλλει.

Τον προτρέπω να αφήσει κατά μέρος τις φαμφάρες και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του τόπου του.Αν η πρόταση του ήταν σοβαρή και υλοποιήσιμη θα επεξεργαζόταν και θα είχε κατατεθεί από τον επικεφαλή του συνδυασμού του. Εξ άλλου έχουμε αποδείξει όπως και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε σοβαρή πρόταση.

Ακόμα όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος αν δούμε ότι τα πράγματα θα φθάσουν σε οριακό σημείο ,ειδικά όσον αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων ,βεβαίως θα κοιτάξουμε ακόμα και τη μη καταβολή της μισθοδοσίας των αιρετών.

Να ξέρετε ότι είμαστε πάντα ανοικτοί σε σοβαρές προτάσεις .

Από σας ζητάμε σεβασμό στους ανθρώπους που με το έργο τους προσφέρουν και έχουν δείξει στη μακρόχρονη πολιτική τους διαδρομή ότι ,οτι κάνουν το κάνουν με ανιδιοτέλεια και μεράκι και κριτής τους είναι ο Λεριακός λαός.

Δεν πληγώνουμε τα δέντρα που βγάζουν καρπούς. Επί τέλους κ. Λουλουδιά ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Αντιδήμαρχος Οικ.-Διαφ.-Προγρ.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ