back to top
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Απάντηση Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη σε δημοσίευση εκπροσώπου εργαζομένων του ΚΘΛ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπάντηση Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη σε δημοσίευση εκπροσώπου εργαζομένων του ΚΘΛ

Σε συνέχεια ανάρτησης στην προσωπική σελίδα στο facebook του εκπροσώπου των εργαζομένων του ΚθΛ κ. Τσαχουριανιδη Α. και την προσπάθεια του, να μηδενίσει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας τονίζουμε τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή Λέρου, από την πρώτη στιγμή που η πανδημία «χτύπησε» τη χώρα μας, απέδειξε ότι διαθέτει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και στάθηκε με διακριτικότητα και αμεσότητα στους συνδημότες μας.

Ενημερώνοντας και προγραμματίζοντας δράσεις, για την αντιμετώπιση όλων των ενδεχομένων που θα προέκυπταν, ενισχύσαμε τις υπάρχουσες δομές με ότι ήταν υγειονομικά απαραίτητο και παράλληλα βελτιώσαμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δημιουργώντας κλίμα ασφάλειας στους δημότες.

Σας παραθέτουμε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας σχετικά με την πανδημία:

1) «Λήψη οικονομικών μέτρων υποστήριξης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19 (απαλλαγής από τέλη καθαριότητας/φωτισμού και κοινόχρηστου χώρου επιχειρήσεων, αναστολής από τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων, παράτασης και αναστολής οφειλών εκμισθωτών και εργαζόμενων επιχειρήσεων σε απαγόρευση λειτουργίας, απαλλαγής τροφείων παιδικών σταθμών, αναστολής μισθωμάτων επαγγ. μισθώσεων και κυλικείων)»

2) «Εισήγηση για την επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19»

3) «Εισήγηση για την επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40%λόγω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19 και για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο 2020»

Την ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας στο νησί μας την έχει ο Δήμος, αλλά κυρίως ο ΕΟΔΥ, το Κ.Υ Λέρου και η διοίκηση του.

Εσείς κύριε Τσαχουριανιδη, μας μέμφεστε γιατί απαιτήσαμε από την διοίκηση να γίνουν Rapid Test στους εκπαιδευτικούς που θα επέστρεφαν από τις διακοπές τους Σάββατο και Κυριακή ενώ εσείς ήσασταν αυτός που μιλούσε να γίνουν την Δευτέρα με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Έχετε καταλάβει ότι είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό;

Μάλλον όχι, διότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η συνδικαλιστική δράση και όχι η προστασία των συμπολιτών μας και κατ’ επέκταση του υγειονομικού προσωπικού.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το νησί μας, θα πρέπει όλοι να είμαστε μαζί, ενωμένοι και όχι διχασμένοι μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, σπέκουλα και λαϊκισμό ώστε να βγούμε νικητές από αυτήν την μάχη.

Η σκέψη της Δημοτικής Αρχής ήταν πάντα πως θα ανακουφίσει όλους τους επαγγελματίες και τους δημότες που πλήττονται υγειονομικά από αυτήν την κρίση λαμβάνοντας αποφάσεις και όχι να καπηλευτούμε για ψηφοθηρικούς λόγους την δύσκολη προσπάθεια των εργαζομένων, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους οποίους πραγματικά ευχαριστούμε.

Σας παραθέτουμε ορισμένες επιστολές και κάποια δελτία τύπου-ανακοινώσεις που έχουν σταλεί σχετικά με την πανδημία τον δύσκολο αυτό χρόνο που διανύσαμε.

Τέλος κ. Τσαχουριανίδη μην εκλαμβάνετε την μεγαλοψυχία της Δημοτικής Αρχής στο πρόσωπο σας ως αδυναμία, διότι υπάρχουν στοιχεία που για άλλη μία φορά θα σας βρουν εκτεθειμένο.

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ