back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δήμαρχος Λέρου: “Τον Ιούλιο η συναυλία στη Λέρο με τους SCORPIONS και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου”

ΠαραπολιτικάΔήμαρχος Λέρου: "Τον Ιούλιο η συναυλία στη Λέρο με τους SCORPIONS και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου"

Με τη σημερινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στα χέρια, ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες του δήμου Λέρου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για να δοθεί συναυλία των διάσημων SCORPIONS στο Κάστρο της Παναγίας, στέφθηκαν από επιτυχία και αυτό θα είναι μια γερή οικονομική ανάσα για τη Λέρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο δημάρχου, η συναυλία των θρυλικών γερόλυκων της ROCK, θα δοθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 και ώρα 9.30μ.μ, στο Κάστρο της Λέρου, και υπολογίζεται ότι θα προσέλθουν στο νησί μας πάνω από 12.000 επισκέπτες.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το σχετικό Δελτίο τύπου του Δημάρχου Λέρου:

“Αγαπητοί συμπολίτες,

Φίλες και φίλοι,

Ο δήμος Λέρου, και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι οι ενέργειες του Δήμου Λέρου σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, για να δοθεί η συναυλία των διάσημων SCORPIONS στο Κάστρο της Παναγίας, στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και αυτό θα είναι μια γερή οικονομική ανάσα για τη Λέρο.

Πιο συγκεκριμένα, το διάσημο ροκ συγκρότημα των Scorpions και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, θα δώσουν συναυλία το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 και ώρα 9.30μ.μ, στο Κάστρο της Λέρου, και υπολογίζεται ότι θα προσέλθουν στο νησί μας πάνω από 12.000 επισκέπτες.

Η εν λόγω συναυλία γίνεται με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω της εμπλοκής που υπήρξε με το ελεγκτικό συνέδριο και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), που όμως με ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, ξεπεράσαμε.

Τα έσοδα που θα αποκομίσει ο Δήμος Λέρου από τη συγκεκριμένη συναυλία, θα είναι πολλαπλά, αφού εκτός της μεγάλης διαφήμισης του νησιού μας σε όλο τον κόσμο, θα παραστούν και πολλοί διάσημοι επισκέπτες, αλλά και Τούρκοι τουρίστες από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Για την προσέλκυση όλων αυτών θα δαπανηθούν από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ιδιαίτερα μεγάλα ποσά για τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ. Χαρακτηριστικά, υπολογίζεται ότι θα πωληθούν περίπου 12.000 εισιτήρια θεατών τα οποία θα αποφέρουν στα ταμεία του Δήμου Λέρου εισπράξεις 770.000 ευρώ. Αν σε αυτά προστεθούν οι χορηγίες, μεταξύ των οποίων είναι ο ΟΠΑΠ, η Blue Star Ferries, και ο Τουρκικός Οργανισμός Τουρισμού, που φτάνουν και ξεπερνούν τις 285.000 ευρώ, τα έσοδα της συναυλίας φτάνουν τα 1.055.000 ευρώ.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή την εξέλιξη.

Σχετικά με τις δαπάνες για την τεχνική υποστήριξη της συναυλίας:

  1. θα δαπανηθούν 160.000 ευρώ τα οποία θα λάβει η διοργανώτρια εταιρεία, διότι υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στη διοργάνωση ενός τέτοιου project.
  2. Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου τέλεσης της συναυλίας στο Κάστρο της Παναγίας, ο οποίος θα πρέπει να καθαριστεί, να περιφραχτεί και να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές, θα δαπανηθούν περίπου 50.000 ευρώ.
  3. Για τη μεταφορά του εξοπλισμού των Scorpions απαιτήθηκαν δρομολόγια από 38 νταλίκες που θα πηγαινοέρχονται από Πειραιά – Λέρο, και έπειτα, άλλες 5 νταλίκες από το λιμένα του Λακκίου και επί έξι ημέρες θα κάνουν συνεχώς τη διαδρομή προς το Κάστρο! Χορηγός της μεταφοράς των νταλικών είναι η Blue Star Ferries, την οποία και ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους της Λέριακής Κοινωνίας.
  4. Επίσης τα έξοδα για τη φρούρηση από εταιρεία Security, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της συναυλίας, ανέρχονται στο ποσό των 40.000 ευρώ και θα περιλαμβάνουν περίπου 200 άτομα τα οποία θα έχουν τη μέριμνα της ασφάλειας. 
  5. Τέλος, η αμοιβή των θρυλικών «Σκορπιών» και του κ. Παπακωνσταντίνου, ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού της συναυλίας”.

Δήμαρχος Λέρου: Τον Ιούλιο η συναυλία στη Λέρο με τους SCORPIONS και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Κ Α Λ Η  Π Ρ Ω Τ Α Π Ρ Ι Λ Ι Α

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ