ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
18 °c
Lakkion
20 ° Τρ
21 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: «Μερικά σχόλια για τη 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: «Μερικά σχόλια για τη 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Leros News Leros News
24 Σεπτεμβρίου 2014
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: «Μερικά σχόλια για τη 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
143
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Στον απόηχο της 3ης συνεδρίασης του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16-09-2014 στο νησί της Ρόδου, καταθέτουμε κάποια σχόλια και προβληματισμούς μας για το περιεχόμενο αλλά και την όλη διαδικασία μαζί με την στάση που κρατήσαμε σε όλη τη συνεδρίαση.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι δυστυχώς, η νέα περίοδος της αιρετής αυτοδιοίκησης σημαδεύτηκε από  σοβαρή υπονόμευση του ρόλου του περιφερειακού συμβουλίου. Η επιτηδευμένα «επίσημη» ορκωμοσία στη Σύρο ξεθώριασε με την απνευστί ψήφιση 16 θεμάτων -14 εντός και 2 εκτός ημερησίας διάταξης- στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Γιαννικουρής, Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ:…«Η στέγη των μηχανικών στην Κάλυμνο, θα γίνει πραγματικότητα»

Αντώνης Γιαννικουρής, Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ:…«Η στέγη των μηχανικών στην Κάλυμνο, θα γίνει πραγματικότητα»

17.10.2025
299
Παναγιώτης Κουνάκης: «Πώς πεθαίνουν οι Δημοκρατίες… σιωπηλά»

Παναγιώτης Κουνάκης: «Πώς πεθαίνουν οι Δημοκρατίες… σιωπηλά»

17.10.2025
306

Πιο αναλυτικά η θέση μας στα διάφορα θέματα:


ΘΕΜΑ 1ο

Στην εκλογή των 4 εκπροσώπων Νοτίου Αιγαίου στην Ένωση Περιφερειών, η παράταξη μας κατέβηκε με δικό της ψηφοδέλτιο με στόχο την δημιουργία στην ΕΝΠΕ ενός πλατιού μετώπου αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εμποδίζει την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων σε συλλογικά όργανα. Τις θέσεις κατέλαβαν 3 από την πλειοψηφία και 1 από τη μείζονα αντιπολίτευση.

ΘΕΜΑΤΑ 2ο , 5ο ,6ο ,7ο

Το θέμα 2 της προγραμματικής σύμβασης για την αδειοδότηση και τη λειτουργία υδατοδρομίου στη Μύκονο αποσύρθηκε διότι δεν υπήρχε καμία εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο!

Με διαδικασίες κατεπείγοντος, με απαράδεκτες δικαιολογίες περί πίεσης χρόνου και καθυστέρησης λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών(!), αλλά και με αναφορές ότι πρόκειται για εξειδικευμένα θέματα που δεν χρειάζονται μελέτη εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων (!), ψηφίστηκαν 3 Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  μέχρι και για το έτος 2025 (για το νέο ΠΕΠ Νοτ. Αιγαίου, το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων στις Μεταφορές αλλά και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη). Οι εισηγήσεις των δύο τελευταίων παρελήφθησαν μόλις 24 ώρες πριν την ψήφιση τους και αριθμούν μερικές εκατοντάδες σελίδες!

Με τη λογική του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» (άρθρο 10, παρ.2 του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου περί απαρτίας) οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν σε μια άδεια σχεδόν αίθουσα τις τελευταίες ώρες της μαραθώνιας συνεδρίασης, όπου οι παρατάξεις της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης σε αγαστή συνεργασία υπερψήφισαν και τα τρία θέματα, παρά τις προηγούμενες μεταξύ τους αντεγκλήσεις και τη δημιουργία εντυπώσεων. Για λόγους αρχών, διαδικασίας, αλλά και πολιτικής κατεύθυνσης των νέων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, η Νησιωτική Ανατροπή καταψήφισε την Στρατηγική Μελέτη για το νέο ΠΕΠ Νοτ. Αιγαίου (Θέμα 5). Ψήφισε δε λευκό για τις άλλες δύο (Θέματα 6 και 7), για τα οποία η εισήγηση παρελήφθη 24 ώρες πριν τη Συνεδρίαση

ΘΕΜΑΤΑ 3ο -13ο  & 15ο

Η τοποθέτηση εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου σε διάφορες εταιρίες, ΝΠΙΔ, γνωμοδοτικές επιτροπές και όργανα μοιράστηκαν κατά κύριο λόγο ανάμεσα στην πλειοψηφία και στην μείζονα αντιπολίτευση με βάση τις διατάξεις του Καλλικράτη. Ως παράταξη, θα εκπροσωπηθούμε όπου μας επιτράπηκε από τις κείμενες διατάξεις. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με συμμετοχή μας.

ΘΕΜΑ 14ο

Υπερψηφίσαμε ως παράταξη την παράταση της προγραμματικής σύμβασης για το Λιμάνι της Σχοινούσας με το ΥΠΠΟ και το Υπουργείο Τουρισμού.

Είναι προφανές ότι ο τρόπος άσκησης πολιτικής των πρώην και των νυν περιφερειακών αρχών παραβιάζουν τις βασικές αρχές του σχεδιασμού από τα κάτω, της διαβούλευσης με τους θεσμικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς, η τρίτη συνεδρίαση υπήρξε απαξιωτική ως προς τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο υποτίθεται «εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία και ασκεί δημόσιο λειτούργημα» σύμφωνα με το άρθρο 11 του ίδιου Κανονισμού Λειτουργίας. Παραβιάσεις διαφόρων παραγράφων των άρθρων 5, 8 και 13 περί της διάρκειας συνεδρίασης, των συνοδευτικών υπηρεσιακών εγγράφων στις εισηγήσεις, της άσκησης αρμοδιοτήτων του Προέδρου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Σοβαρά ζητήματα, όπως η διαχείριση του νερού στα νησιά και τα σενάρια ιδιωτικοποίησης του με τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τις προθέσεις των αρμόδιων Υπουργών, η ανταπόκριση στο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» και του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας προς τις αιρετές αυτοδιοικητικές αρχές, οι εκποιήσεις φυσικών περιοχών και αιγιαλών μέσω ΤΑΙΠΕΔ, το μεταναστευτικό, η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών στα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας μας και άλλα, πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από έγκαιρη ενημέρωση όλων των συμβούλων. Η νέα Περιφερειακή αρχή δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ούτε να αυτοσχεδιάζει ούτε να αδρανεί σε τόσο σοβαρά θέματα Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει εκλεγεί για να επικυρώνειαποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί αλλού. Αλλά για να διαβουλεύεται και να παίρνει δικές του πρωτοβουλίες όπως ορίζεται με βάση τον θεσμικό του ρόλο.

Εμείς, ως Νησιωτική Ανατροπή δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να παίξουμε διακοσμητικό ρόλο.  Ζητάμε διαφάνεια, διαβούλευση και ουσιαστική συμμετοχή σε όλες τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παράλληλα, δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τους νησιώτες και τις νησιώτισσες για τα όλα τα ζητήματα, διεκδικώντας πολιτικές ολοκληρωμένης παρέμβασης και ανάπτυξης του νησιωτικού μας συμπλέγματος. Από πλευράς μας προτιθέμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες για την τεκμηρίωση θεμάτων όπως το μεταναστευτικό αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας με ευρωπαϊκούς φορείς σε ισότιμη και αληθινά αλληλέγγυα βάση, τόσο για την οργάνωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης όσο και για οικονομικά και κοινωνικά θέματα  (φτώχεια, κοινωνική οικονομία, ενέργεια).

Τέλος, καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το ρατσιστικό ντελίριο της Ελληνικής Αυγής και δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης των συνεδριάσεων για διάδοση της μισαλλοδοξίας και της παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας. Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κανείς δεν έχει δικαίωμα να επικαλείται άγνοια ή αδιαφορία.

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Θρίλερ στο Φαρμακονήσι: Καταδίωξη διακινητών και τραγωδία με νεκρή μετανάστρια

19.10.2025
1.2k
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Απόβαση 28 αλλοδαπών στα Άλιντα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές

19.10.2025
1.5k
Λέρος: Εντοπισμός 21 αλλοδαπών στην Αγ. Κυριακή και σύλληψη του διακινητή τους
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Εντοπισμός 33 αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι

19.10.2025
501
Επόμενο
konsolas

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Να ισχύσει μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις μονάδες αφαλάτωσης των δήμων και των ΔΕΥΑ στα μικρά, άνυδρα νησιά του Αιγαίου

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Οικονομικό σκάνδαλο στο Κέντρο Υγείας Πάτμου διαπίστωσε ο Διοικητής του Κρατικού Θερ. Λέρου…

    20.10.2012
    Οικονομικό σκάνδαλο στο Κέντρο Υγείας Πάτμου διαπίστωσε ο Διοικητής του Κρατικού  Θερ. Λέρου κ. Δ. Καρανικόλας Πριν 13 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έναρξη Σχολείου Ανοικτής Θαλάσσης από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου!

    20.10.2013
    Έναρξη Σχολείου Ανοικτής Θαλάσσης από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου! Πριν 12 χρόνια 1.8K
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    ΛΕΡΟΣ: Δελτίο Τύπου του τ. Βουλευτή Δωδ/σου Γιάννη Παππά

    20.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: Δελτίο Τύπου του τ. Βουλευτή Δωδ/σου Γιάννη Παππά Πριν 11 χρόνια 853
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συμμετοχή αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAE KWODO Παίδων – Κορασίδων

    20.10.2015
    ΛΕΡΟΣ: Συμμετοχή αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAE KWODO Παίδων – Κορασίδων Πριν 10 χρόνια 1.7K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    15.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    16.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνέντευξη στο RealFM 97.8 παραχώρησε ο Δήμαρχος – Τι είπε για τον…

    19.10.2025
    Λέρος: Συνέντευξη στο RealFM 97.8 παραχώρησε ο Δήμαρχος – Τι είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Απόβαση 28 αλλοδαπών στα Άλιντα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές

    19.10.2025
    Λέρος: Απόβαση 28 αλλοδαπών στα Άλιντα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική…

    14.10.2025
    Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    70 shares
    Share 30 Tweet 17
kiporama-leros
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 20 έως 26 Οκτωβρίου 2025
  • Θρίλερ στο Φαρμακονήσι: Καταδίωξη διακινητών και τραγωδία με νεκρή μετανάστρια
  • Λέρος: Απόβαση 28 αλλοδαπών στα Άλιντα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές
  • Λέρος: Συνέντευξη στο RealFM 97.8 παραχώρησε ο Δήμαρχος – Τι είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

2.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
11 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.