back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Σημαντική διάκριση του Μπουλαφέντειου ΓΕΛ Λέρου σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Σημαντική διάκριση του Μπουλαφέντειου ΓΕΛ Λέρου σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΜΔ-ΜΛΥΣ Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» 2022-2023

Το Μπουλαφέντειο ΓΕΛ Λέρου με την ομάδα των μαθητών Καρβουνιάρη Γαβριέλα, Φίλιππα Σοφία και Φιλιππίδη Εμμανουήλ συμμετέχοντας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ΜΔ-ΜΛΥΣ Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» 2022-2023 υπό την εποπτεία και διοργάνωση του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, κατέκτησε την 11η θέση πανελληνίως εκπροσωπώντας τα Λύκεια της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Θέλουμε να εκφράσουμε:

• τις Θερμές μας Ευχαριστίες στο Δήμο Λέρου ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ ο οποίος κάλυψε τα έξοδα της αποστολής για να μπορέσει να βρίσκεται και να διαγωνιστεί στην β και γ φάση του Διαγωνισμού στην Πάτρα.

• τα Θερμά μας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άριστη και ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού και στους μαθητές μας Γαβριέλα, Σοφία και Μανώλη για την άριστη εκπροσώπηση του σχολείου μας αλλά και των Λυκείων της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Η συμμετοχή και διάκριση των μαθητών μας στο διαγωνισμό αυτό είναι πολύ σημαντική μιας και σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της σημασίας των Μαθηματικών και της Πληροφορικής, και ιδιαίτερα της Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής σκέψης ως θεμέλιο ανάπτυξης κριτικής σκέψης και ορθολογικού συλλογισμού από τους/τις μαθητές/τριες. Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ικανοτήτων μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας που μπορεί να προσφέρει με υπευθυνότητα ως ενεργός πολίτης μέσα σε μία σύνθετη και διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία της τεχνολογίας και της επικοινωνίας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 3 φάσεις:

 Στην α’ φάση στις 26/04/2023, η οποία επιτελέσθηκε εξ αποστάσεως με συμμετοχή σχεδόν 4000 μαθητών από 183 σχολεία όλων των τύπων από όλη την Ελλάδα (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), το ΜΠΟΥΛΑΦΕΝΤΕΙΟ ΓΕΛ ΛΕΡΟΥ προκρίθηκε στην 11η θέση (Λύκεια) με την ομάδα των μαθητών Γαβριέλα Καρβουνιάρη, Σοφία Φίλιππα, Εμμανουήλ Φιλιππίδη

 Η β’ φάση και γ’ φάση στις 06/05/2023, η οποία ήταν ημιτελική και τελική φάση αντίστοιχα και δια ζώσης, έλαβε χώρα στην Πάτρα, έδρα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο Μικτό Πειραματικό Σχολείο Πατρών όπου το ΜΠΟΥΛΑΦΕΝΤΕΙΟ ΓΕΛ ΛΕΡΟΥ κατέκτησε την 11η θέση πανελληνίως.

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» πήρε το όνομα προς τιμή του Άλαν Μάθισον Τιούρινγκ ή Τούρινγκ (Alan Matheson Turing) Άγγλου μαθηματικού, Καθηγητή της Μαθηματικής Λογικής ο οποίος θεωρείται ότι με το έργο του έβαλε τα θεμέλια Πληροφορικής «Επιστήμης υπολογιστών» Πολύ γνωστή είναι και η Μηχανή του Turing (Turing Machines) η οποία θεωρείται η πιο απλή μηχανή που μπορούσε να εκτελέσει οποιοδήποτε υπολογισμό.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια ΓΕΛ Λέρου: Ηλιάνα Κερμενίδου ΠΕ03
Συνοδός Καθηγήτρια ΓΕΛ Λέρου: Σουζάνα Κουρκούλη ΠΕ04-02

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ