back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» από τη Θεατρική Ομάδα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» από τη Θεατρική Ομάδα

30 χρόνια ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΡΟΥ 1989-2019 – «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» Αρκάς 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» του Αρκά.  Η Θεατρική Ομάδα Λέρου γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια ζωής και δημιουργίας της και επέλεξε να παρουσιάσει στο κοινό της Λέρου αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μία ξεκαρδιστική κωμωδία που συμμετείχαν συνολικά 25 άτομα, ερασιτέχνες ηθοποιοί και συντελεστές.

Το κέφι και το ταλέντο των ηθοποιών, η ευρηματική σκηνοθεσία του Λευτέρη Διαμαντάρα, τα υπέροχα κοστούμια της Μίκλας Στογιάνοβιτς, η μουσική και η χορογραφία του έργου από την Ειρήνη Διαμαντοπούλου απογείωσαν την παράσταση και χάρισαν στους θεατές γέλια μέχρι δακρύων…

Η Θεατρική μας ομάδα έκανε συνολικά 5 παραστάσεις, 3 τον χειμώνα και 2 το καλοκαίρι στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου. Η συγκεκριμένη παράσταση θα ολοκληρώσει τον κύκλο των παραστάσεων της στα τέλη Οκτωβρίου στην Ρόδο όπου θα παρουσιαστεί στην 31η Συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου.

Στο τέλος της τελευταίας παράστασης, στις 09/08/2019, και μετά την υπόκλιση ηθοποιών και συντελεστών ο σκηνοθέτης του έργου Λευτέρης Διαμαντάρας μίλησε στο κοινό για την πορεία της ομάδας, με αφορμή τα 30 χρόνια, από την έναρξή της το έτος 1989 μέχρι και σήμερα. Επεσήμανε ότι η θεατρική ομάδα Λέρου είναι μια ομάδα όπου έχει την μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, όλα τα μέλη της όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται εθελοντικά, κανένα μέλος της δεν αμείβεται και προχωρώντας με λόγια θερμά και μέσα σε έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα ευχαρίστησε το κοινό, τους θεατές που παρακολουθούν τα έργα που παρουσιάζει η ομάδα όλα αυτά, που χωρίς αυτούς δεν θα προχωρούσε στο πέρασμα των χρόνων, άλλωστε θέατρο χωρίς θεατές δεν γίνεται. Ευχαριστώντας τον Δήμο Λέρου αλλά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που τα τελευταία 2 χρόνια στηρίζει την ομάδα αναλαμβάνοντας των κόστος των εκτυπώσεων για την διαφήμιση και προώθηση των έργων της. Ευχαρίστησε τους χορηγούς που τους στηρίζουν αλλά και εμάς, τους χορηγούς επικοινωνίας. Και τέλος, με μια βαθιά υπόκλιση όλων έπεσε η αυλαία και αυτού έργου. Εμείς ανυπομονούμε για τα επόμενα! 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν. Τέλος, ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο στις χαμηλές πτήσεις.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί και οι ρόλοι τους

Ισοβίτης, παππούς, γέρος: Νίκος Φωκάς

Μοντεχρήστος, Στέλλα: Μαρία Παπαϊωάννου

Δεσμοφύλακας, γάτος, άγγελος: Γιώργος Κόλλιας

Γυναίκα ισοβίτη, φίλη μπαμπά σπουργίτι: Ρία Καστή

Γιαγιά, κουκουβάγια: Φανή Ιωαννίδου

Καστράτο, διάολος: Φώτης Μπερδέκλης

Λουκρητία: Ειρήνη Ντινάκη

Μαρίκα: Βίκυ Θεοτοκάτου

Ιουλία: Νίκη Ξένου

Αμαλία: Έλενα Πεντζίκη

Γιούλη, μικρή σπουργίτι: Πόπη Κουτούζου

Πεθαμένος: Γιώργος Δράκος

Μπαμπάς σπουργίτι: Μάριος Κυπραίος

Μικρό σπουργίτι: Ευτυχία Χονδρογιάννου

Σπουργιτάκι: Δημήτρης Φραγκούς

 

Οι συντελεστές του έργου

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας

Θεατρική διασκευή: Δημήτρης Αγοράς

Κοστούμια: Μίλκα Στογιάνοβιτς

Χορογραφία: Ειρήνη Διαμαντοπούλου

Υποβολείο: Μιχαλίτσα Κουρμαδιά

Φροντιστήριο: Χριστίνα Τσιπλίδη

Επιλογή μουσικής: Ελένη Τσαγκαλίδου, Ειρήνη Διαμαντοπούλου

Ζωγραφική σκηνικών: Αναστασία Χατζηγρηγορίου

Χειρισμός μουσικής: Βασιλεία Αρχοντούλη

Χειρισμός φωτισμού: Κατερίνα Πυροβολικού

Μακιγιάζ: Μίλκα Στογιάνοβιτς

Φωτογραφίες: Ουρανία Καραλή

Αφίσα: Αναστασία Χατζηγρηγορίου

Δημιουργία trailer παράστασης: Ιωάννα Ασμενιάδου-Φωκά

{loadmoduleid 270}

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ