back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Επιτέλους, αποφάσισαν να δημοπρατήσουν το Φράγμα Παρθενίου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Επιτέλους, αποφάσισαν να δημοπρατήσουν το Φράγμα Παρθενίου!

Μετά από αρκετά χρόνια καθυστέρησης, αποφασίστηκε επιτέλους να δημοπρατηθεί το έργο του φράγματος στο Παρθένι, όπως σχεδιάστηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αμέσως μετά την έγκριση της σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης.

Αυτή ήταν η κατακλείδα -όσον αφορά το Φράγμα της Λέρου- της διευρυμένης σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας. Χριστιάνας Καλογήρου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μαχαιρίδη Γιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαντζηιωαννου Αντώνη και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα λιμνοδεξαμενές, φράγματα, υδατοδεξαμενές στα νησιά του νότιου Αιγαίου αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Στη σύσκεψη, εξετάστηκε κάθε έργο διεξοδικά και αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στο καθένα ξεχωριστά.

Ειδικότερα, εκτός από το φράγμα της Λέρου, εξετάστηκαν τα παρακάτω έργα:

  • Φράγμα Κρητηνίας Ρόδου

Το έργο θα μεταφερθεί στην περιφέρεια για υλοποίηση εφόσον επανεγγραφεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Για τον σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί συνάντηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

  • Φράγμα Σχοινά Καρπάθου

Αποφασίστηκε μετά την εμπλοκή της συμπληρωματικής σύμβασης από το ελεγκτικό συνέδριο να προχωρήσει η κατάθεση ανακεφαλαιωτικού συγκριτικού πίνακα. Το έργο έχει εξασφαλισμένες πιστώσεις από το πρόγραμμα Μπαλτατζής.

  • Φράγμα Τσιγκαλαρίου Νάξου

Το έργο βρίσκεται με εγκατεστημένο εργολάβο και αναμένεται έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Από την συζήτηση προέκυψε η αναγκαιότητα αναθεώρησης των διατομών των αγωγών μεταφοράς.

  • Φράγμα Καστελλορίζου

Ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να αποσταλεί η μελέτη του έργου στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να εξετάσει την δυνατότητα υλοποίησης της αποκατάστασης.

Για τα υπόλοιπα κατασκευασμένα έργα Καστελορίζου, Λειψών, Καλύμνου, Νισύρου, Τήνου, Τήλου αποφασίστηκε να γίνει η σύνταξη των πρωτοκόλλων παραλαβής σε όσα τα έργα δεν έχει γίνει και να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες αποκατάστασης προκειμένου να γίνουν λειτουργικά.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ