back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

1. Εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έτους 2014, γνωρίζουμε στους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στο νησί μας, ότι αν το επιθυμούν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη Λέρο. 

Προϋπόθεση είναι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου μας, η οποία γίνεται με ειδική αίτηση – δήλωση εγγραφής που διατίθεται από το δήμο μας και την προσκόμιση ισχύοντος του αποδεικτικού ταυτότητας. Η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014. Όσο αφορά στις Ευρωεκλογές επισημαίνουμε ότι με την παραπάνω διαδικασία οι Ευρωπαίοι πολίτες θα ψηφίσουν ελληνικούς συνδυασμούς και υποψηφίους. Όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν συνδυασμούς και υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.

2. Οι Έλληνες πολίτες που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις κι επιθυμούν να μεταδημοτεύσουν από άλλο δήμο προς το Δήμο Λέρου προκειμένου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου μας που θα ισχύσουν στις προσεχείς ευρωπαϊκές και δημοτικές εκλογές, μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Δημοτολογίου του δήμου μας, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014.

3. Οι εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου μας και επιθυμούν να αλλάξουν εκλογικό τμήμα μπορούν να προσέρχονται στο παραπάνω γραφείο του δήμου μας, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014.


Από το γραφείο Εκλογικών καταλόγων 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ