back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης “ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης "ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ"

Μιχάλης Κοντραφούρης: «Για μένα και την παράταξη μου, την ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ, ο τουρισμός θα μπει στην πρώτη γραμμή»


Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη “ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ” αναφέροντας τα κάτωθ:

Το 2010 ο λεριακός λαός πίστεψε και επένδυσε στις υποσχέσεις του απερχόμενου Δημάρχου και του έδωσε τότε την ευκαιρία να αποδείξει ότι θα μπορούσε να αντέξει το βάρος της ευθύνης μιας κοινωνίας 8.000 κατοίκων.

Δυστυχώς ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν αντιλήφθηκε ούτε μια στιγμή επί 3,5 χρόνια τον πραγματικό του ρόλο. Λειτούργησε μικροπολιτικά και χωρίς σχέδιο με αποτέλεσμα την μηδενική παραγωγή έργου, που έφερε, δυστυχώς, τη Λέρο να είναι τελευταία στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ στο Αιγαίο. Με μοναδικό του σκοπό την επανεκλογή, επένδυσε σε συμπεριφορές λαϊκισμού που δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν στον πολίτη, ο οποίος καθημερινά περίμενε με αγωνία  να υλοποιηθεί έστω μια δέσμευση, μια υπόσχεση, μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες του.

Ο κ. Κόλιας απέτυχε και γι’ αυτό απέρχεται. Ο Λεριός και η Λεριά, που χόρτασαν από υποσχέσεις, δεν θα εξαπατηθούν για άλλη μια φορά.

Ο τομέας του τουρισμού, παρά του ότι ήταν η αιχμή του δόρατος της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Κόλια, αποτελεί τρανό παράδειγμα της αποτυχίας του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, λειτούργησε με προχειρότητα, ανεξέλεγκτα και χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τις επιτροπές (δημοτική επιτροπή τουρισμού – ΛΕΤΟΥΡ) αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου. Δεν αντιλήφθηκε τα προβλήματα τους και κατάφερε με τη στάση του να έρθει σε αντιπαράθεση με όλους, με αποτέλεσμα το νησί να δείχνει και σ’ αυτό τον τομέα «καράβι χωρίς καπετάνιο».

Δυο ενδεικτικά παραδείγματα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε ο Νο 1 αναπτυσσόμενος τομέας για την οικονομία του τόπου:

Το 2012 σε κλίμα ενθουσιασμού και παρουσιάζοντας λεπτομέρειες, ο κ. Κόλιας εξαγγέλλει τη μεγάλη συμφωνία που θα απογειώσει τη Λέρο τουριστικά! Πιο συγκεκριμένα μας ανακοινώνει ότι δυο Βρετανοί επενδυτές θα διοργανώνουν από το καλοκαίρι του 2013 και κάθε καλοκαίρι, διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής τζαζ, ιστιοπλοϊκό αγώνα και Ναυτικό Σαλόνι στο νησί μας! Δυστυχώς για όλους μας και κυρίως για την αξιοπιστία του νησιού μας έναντι των τουριστικών πρακτόρων, το εν λόγω πρόγραμμα ήταν απλώς ένα «πυροτέχνημα». Μια ακόμα ανεκπλήρωτη υπόσχεση.

Την άνοιξη του 2014, με δελτίο τύπου του δημάρχου από τη Μόσχα, ενημερωθήκαμε για την «επιτυχημένη προσωπική του παρουσία», για 3η συνεχή χρονιά, στην τουριστική έκθεση της πόλης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας, σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται 1000 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, ενώ την χώρα μας, για τη φετινή τουριστική περίοδο, θα επισκεφτούν τουλάχιστον 1,5 εκατ. τουρίστες από τη Ρωσία. Τα προηγούμενα δυο χρόνια δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα και σύμφωνα με τις κρατήσεις δεν πρόκειται να δούμε ούτε και φέτος Ρώσο τουρίστα στη Λέρο, δυστυχώς. Για ποια επιτυχία μιλάει ο κ. Κόλιας;  Οι Λεριοί που ζουν από τον τουρισμό περιμένουν απάντηση.

Ο Μιχάλης Κοντραφούρης και οι συνεργάτες του, μετά από επαφές με τους αρμόδιους φορείς του νησιού αλλά και τουριστικούς πράκτορες εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν καταρτίσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη της Λέρου. Αυτό το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε απόλυτη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, οι οποίοι γνωρίζουν περισσότερο από οποιονδήποτε τις ανάγκες του κλάδου τους και οι οποίοι ήρθε η ώρα να γίνουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας.

Στόχος είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης ολόκληρου του νησιού, στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται η ίδρυση Διαδικτυακής Πύλης Τουριστικής Πληροφόρησης (portal) του Δήμου Λέρου. Σε αυτήν την πύλη πληροφόρησης θα συμμετέχει με μηδενικό κόστος και χωρίς μεσολάβηση τρίτων το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται σε ολόκληρο το φάσμα παροχής τουριστικών υπηρεσιών, όπως διαμονής, εστίασης, ενοικιάσεων αυτοκινήτων – μοτοποδηλάτων κλπ και θα παρουσιάζονται όλες οι πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές, όλη η πλούσια ιστορία της Λέρου, όλα τα ναυάγια και καταδυτικού ενδιαφέροντος κ.α.

 Μιχάλης Κοντραφούρης:

«Για μένα και την παράταξη μου, την ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ, ο τουρισμός θα μπει στην πρώτη γραμμή»

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ