back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις Εφορίες Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις Εφορίες Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται η κατάργηση 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΥΟ) σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση των εφοριών, σε 13 νομούς(Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αχαΐα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Έβρο, Ηράκλειο, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Χαλκιδική) παραμένουν από δύο ΔΟΥ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στη Δωδεκάνησο παραμένουν οι ΔΟΥ Ρόδου και Κω, καταργούνται δηλ. οι ΔΟΥ Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιες επιτροπές τους για μια ακόμη φορά αγνόησαν τις ανάγκες των νησιών μας και αποφάσισαν με τεχνικά δημοσιονομικά κριτήρια χωρίς να αντιλαμβάνονται τις ουσιαστικές δυσκολίες που έχουν οι νησιώτες.

Η κυβέρνηση αυτή ακλουθώντας την παράδοση των προηγούμενων κυβερνήσεων αδιαφορεί παντελώς για τα νησιά και συνεχίζει την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Οι πολιτικές του μνημονίου έχουν διαλύσει την υγεία, έχουν υποβαθμίσει την εκπαίδευση και έχουν εγκαταλείψει την ακτοπλοΐα στη μοίρα της. Σήμερα συνεχίζουν με τις ΔΟΥ. Οι πολιτικές της συγκυβέρνησης δεν θα ερημώσουν μόνο τα νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους αλλά και τα μεγαλύτερα νησιά.

Η πολιτική της υποβάθμισης των νησιών μας δεν μπορεί να γίνει άλλο αποδεκτή, πρέπει να τους ανατρέψουμε πριν μπορέσουν να γκρεμίσουν τη ζωή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους πολίτες των νησιών μας να αντισταθούν στους σχεδιασμούς τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ