ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
louloudias

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
kroupia leros
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
18 °c
Agia Marina
17 ° Τρ
18 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ των νησιών, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Βασ. Υψηλάντης

Να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ των νησιών, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Βασ. Υψηλάντης

Leros News Leros News
15 Ιανουαρίου 2013
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ των νησιών, ζήτησε ο Βασ. Υψηλάντης

Να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ των νησιών, ζήτησε ο Βασ. Υψηλάντης

5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
163
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ των νησιών, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Βασ. Υψηλάντης. Ειδικότερα, η εισήγηση του κ. Υψηλάντη έχει ως εξής:

«Εμείς, οι νέοι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αγαπητέ και σεβαστέ κύριε Γλέζο, είμαστε με την Ελλάδα και είμαστε με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που παρά τις δυσκολίες δεν αφήνει τη μάχη και τον πόλεμο, αλλά με υπερηφάνεια συνεχίζει και αγωνίζεται, όπως κάποτε αγωνιζόσασταν κι εσείς και οι δικοί μου πρόγονοι κλεισμένοι στις φυλακές των Ιταλών.

Διαβάστε επίσης:

Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στο 35 ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στο 35 ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

01.12.2025
284
Εκδήλωση από την Παγκωακή Αδελφότητα Ρόδου για τα «Βάρβαρα», την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Εκδήλωση από την Παγκωακή Αδελφότητα Ρόδου για τα «Βάρβαρα», την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

01.12.2025
250

Είμαστε εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν τον άνθρωπο, τον άνθρωπο που εργάζεται, όμως, όχι τον κρατικοδίαιτο άεργο, όχι τον κουκουλοφόρο, όχι αυτόν που εμποδίζει την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του τόπου.

Και είναι γεγονός, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι αυτό το διήμερο της συζήτησης από το σύνολο της αντιπολίτευσης ακούστηκαν ακραίες θέσεις που ακριβώς προσδιορίζουν και το στίγμα της. Είναι μια αντιπολίτευση που φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, που δεν βλέπει κατάματα αυτή τη στιγμή που βρίσκεται η χώρα, που μετέρχεται ακραίας λαϊκιστικής φρασεολογίας η οποία τις περισσότερες φορές παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας, δίχως προτάσεις. Ναι, δίχως προτάσεις, αλλά με τίτλους που θυμίζουν κινηματογραφικό έργο το οποίο ελπίζω να μην ζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός. Δεν επιδιώκουν να συμβάλλουν θετικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά αντιθέτως, πώς θα διατηρηθεί η κρίση, επιδιώκοντας έτσι στο τέλος τη σαλατοποίηση της πολιτικής ζωής και κατ’ επέκταση τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και της ειρήνης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι το συζητούμενο σχέδιο νόμου αποτελεί στην παρούσα συγκυρία ένα νομοθέτημα δημοσιονομικής ανάγκης και ότι πολλές από τις προβλέψεις του θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να ήταν διαφορετικές ή και να μην υπήρχαν καθόλου και ότι οφείλουμε άμεσα να προωθήσουμε και πιστεύω να έρθει γρήγορα προς ψήφιση ένα σύγχρονο, εθνικό επιτέλους φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δίνει οριστική απάντηση στις στρεβλώσεις, στη φοροδιαφυγή, θα καθαρίζει και θα διανοίγει τους δρόμους για την ανάπτυξη.

Στην αναφορά μου αυτή και σε σχέση με τους προβληματισμούς που, όπως είπε ο Προεδρεύων, δεν αναπτύχθηκαν τελικά, θα αναφερθώ σε μερικά σημεία του σχεδίου νόμου, ειδικότερα, με τη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του άρθρου 1 παρ. 1 περίπτωση β. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να στηριχθούν ακόμη περισσότερο. Είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και ο χώρος που μπορεί να δώσει λύσεις και να προσδώσει θετικά πρόσημα στην οικονομία.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει να λάβετε υπόψη σας μία πραγματικότητα, ότι οι περισσότερες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι διαρθρωμένες ως οικογενειακές επιχειρήσεις υπολειτουργούν, αδυνατούν λόγω του υφιστάμενου φορολογικού και θεσμικού πλαισίου, αλλά και των συγκυριών να δραστηριοποιηθούν υγιώς.

Πρέπει, κύριε Υπουργέ, να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση. Μπορεί να γίνει με το νέο φορολογικό νόμο τον οποίο θα φέρει η Κυβέρνηση, να δοθούν τέτοια κίνητρα, ώστε να πάψουν να λειτουργούν αυτές οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν και αυτές οι οποίες θα μπορέσουν από τις στάχτες να αναγεννηθούν και να προσφέρουν στην εθνική οικονομία.»

Στα θετικά που μπορούμε να αναγνωρίσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου και πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι υπάρχουν διατάξεις σχετικά με την ελάφρυνση της φορολογίας στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους και πρέπει να ακουστεί και αυτό και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Επιπλέον, αναγνωρίζονται οι δαπάνες των ελευθέρων επαγγελματιών αντιστοίχως με εκείνες που αναγνωρίζονται στις επιχειρήσεις και στις εταιρείες.

Κλείνοντας όμως, κύριε Υπουργέ, θέλω να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο αγγίζει το χώρο από τον οποίο προέρχομαι και έχω γεννηθεί και γι’ αυτό επιθυμώ να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας. 

Είμαι αντίθετος στο κλείσιμο των νησιωτικών ΔΟΥ. Είμαι αντίθετος όχι γιατί είμαι νησιώτης που διαρκώς εργάζεται για την απάλυνση των δυσκολιών που επιφέρει η νησιωτικότητα, αλλά και γιατί πιστεύω ότι και ορθολογιστικά είναι και εθνικά αναγκαία η διατήρησή τους. Δεν θα κάνω συγκρίσεις και δεν θα κατονομάσω αδικίες, ζητώ όμως να προσέξετε ειδικότερα το κλείσιμο στα βόρεια της Δωδεκανήσου -δεν διαχωρίζω τη Δωδεκάνησο σε βόρεια ή νότια- και των δύο ΔΟΥ της Καλύμνου και της Λέρου. Αποκλείουμε λοιπόν, όλη εκείνη τη συστάδα των νησιών μας από την Κάλυμνο μέχρι το Αγαθονήσι και μέχρι την Αστυπάλαια. Αποδυναμώνεται παντελώς η διοικητική φορολογική λειτουργία στο συγκεκριμένο τμήμα του πολυνησιακού ακριτικού νομού μας και δημιουργούνται αξεπέραστα, δυσάρεστα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Τα ίδια ισχύουν και στα νότια της Δωδεκανήσου με την υπό κατάργηση ΔΟΥ της Καρπάθου που μαζί της έχει και εξυπηρετεί την απομακρυσμένη Κάσο.

Άλλωστε, κύριε Υπουργέ, η Δωδεκάνησος εισφέρει πολλαπλώς –και τα γνωρίζετε καλά- στον εθνικό κορβανά κήαι το δικαιούται. 
Σας ευχαριστώ πολύ.»

• Εξάλλου ο Βασίλης Α. Υψηλάντης την περασμένη εβδομάδα ήταν εισηγητής σε δύο σχέδια νόμου που αφορούσαν την κύρωση των συμβάσεων τουριστικής συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Λευκορωσία.

• Τέλος ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης ερωτηθείς για το θέμα του Νοσοκομείου και άλλα τρέχοντα ζητήματα σχετικά με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου Ρόδου δήλωσε :” Ζήτησα, από τη διοίκηση και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρόδου, αιτιολογημένη έκθεση σχετικά με τα αιτήματα του Νοσοκομείου σε σχέση με τον νέο οργανισμό. Την Παρασκευή το βράδυ μίλησα με τον Υπουργό Υγείας από τον οποίο ζήτησα την αποκατάσταση κάθε προφανούς λάθους και αδικίας . Την Τετάρτη ο υπουργός θα συναντηθεί με τους Διοικητές ενώ μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσω το θέμα με το Υπουργείο.».

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάνος Κόνσολας: «Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια πρέπει να συνδεθούν με τον μεγάλο στόχο της περιφερειακής ανάπτυξης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάνος Κόνσολας: «Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια πρέπει να συνδεθούν με τον μεγάλο στόχο της περιφερειακής ανάπτυξης»

01.12.2025
271
Ο Γ. Νικητιάδης στον εορτασμό για τα 81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καρπάθου – Στα νησιά μας οφείλουμε πολύπλευρη θωράκιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Νικητιάδης στον εορτασμό για τα 81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καρπάθου – Στα νησιά μας οφείλουμε πολύπλευρη θωράκιση

01.12.2025
238
Γιάννης Παππάς: Στην 81 Επέτειο της Επανάστασης της 5ης Οκτωβρίου 1944 και της απελευθέρωσης της Καρπάθου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Παππάς: Στην 81 Επέτειο της Επανάστασης της 5ης Οκτωβρίου 1944 και της απελευθέρωσης της Καρπάθου

30.11.2025
326
Επόμενο
Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο

    01.12.2011
    Έντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο Πριν 14 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Προέκυψε μείζον θέμα στο Δ.Σ. Λέρου με την επιστολή σύστασης νέας Δημοτικής Παράταξης!

    01.12.2012
    Προέκυψε μείζον θέμα στο Δ.Σ. Λέρου με την επιστολή σύστασης νέας Δημοτικής Παράταξης! Πριν 13 χρόνια 6.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Παρουσίαση CD με τα “Πρωτοχρονιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα Λέρου”

    01.12.2013
    ΛΕΡΟΣ: Παρουσίαση CD με τα “Πρωτοχρονιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα Λέρου” Πριν 12 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Σημαντική ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό ΕΜΠΟΛΑ

    01.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Σημαντική ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό ΕΜΠΟΛΑ Πριν 11 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ενημέρωση για το Κέντρο υποδοχής μεταναστών στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου

    01.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ενημέρωση για το Κέντρο υποδοχής μεταναστών στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πριν 10 χρόνια 1.9K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση…

    28.11.2025
    Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος 2.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σε κόκκινο συναγερμό για τη λειψυδρία Πάτμος και Λέρος

    26.11.2025
    Σε κόκκινο συναγερμό για τη λειψυδρία Πάτμος και Λέρος 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 49χρονου για διατάραξη

    25.11.2025
    Λέρος: Σύλληψη 49χρονου για διατάραξη 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σημαντική στήριξη προς το Νοσοκομείο Λέρου προσέφεραν οι Αφοί Ασβεστά

    24.11.2025
    Λέρος: Σημαντική στήριξη προς το Νοσοκομείο Λέρου προσέφεραν οι Αφοί Ασβεστά 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    28.11.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    94 shares
    Share 49 Tweet 19
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
kiporama-leros
Currently Playing

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Featured
Λέρος: Στον τηλεοπτικό σταθμό Star το ρεπορτάζ του Leros News για το θέμα της λειψυδρίας

Λέρος: Στον τηλεοπτικό σταθμό Star το ρεπορτάζ του Leros News για το θέμα της λειψυδρίας

Featured
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί – Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
  • Στα δικαστήρια για τις πολεοδομίες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος
  • Λειψοί: Δύο διακομιδές ασθενών σε Λέρο και Κάλυμνο
  • Μάνος Κόνσολας: «Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια πρέπει να συνδεθούν με τον μεγάλο στόχο της περιφερειακής ανάπτυξης»

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.