ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
15 °c
Agia Marina
15 ° Τε
16 ° Πε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Κ. Εμμανουήλ: «Το υπουργείο Παιδείας αναιρεί ό,τι λέει και συχνά αυτοαναιρείται»

Κ. Εμμανουήλ: «Το υπουργείο Παιδείας αναιρεί ό,τι λέει και συχνά αυτοαναιρείται»

Leros News Leros News
2 Ιουλίου 2018
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
emmanouil-katerina

ΛΕΡΟΣ: Συγχαρητήρια επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Εμμανουήλ προς τους επιτυχόντες μαθητές

6
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
187
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

 

Την πεποίθηση ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ πρέπει να παραμείνουν για τα νησιά στο Νομό Δωδεκανήσου και κυρίως στα μικρά εκφράζει σήμερα σε συνέντευξή της, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Λέρου – Καλύμνου κα Κατερίνα Εμμανουήλ.
Όσον αφορά το περίφημο Μεταφορικό Ισοδύναμο, δηλώνει πως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, όπως κι αν λειτουργήσει, ενώ μιλάει για την Λέρο και το προσφυγικό ζήτημα, το βάρος του οποίου κλήθηκε να σηκώσει το νησί στα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι έχει θέσει τον εαυτό της στην διάθεση του προέδρου τη Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κυρία Εμμανουήλ, να ξεκινήσουμε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η 87η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ποια θέματα τέθηκαν και ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε στην δική σας περιοχή;
Πράγματι, στην 87η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο ήταν ο διορισμός των μόνιμων εκπαιδευτικών στην δημόσια εκπαίδευση, τα δικαιώματα των αναπληρωτών (εργασιακά και ασφαλιστικά) και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Το βασικό μας πρόβλημα και πάγιο αίτημα της ΔΟΕ είναι οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι η αδιοριστία ταλαιπωρεί την χώρα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Η ΔΟΕ στέκεται απέναντι σε μια σειρά κυβερνητικών επιλογών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση και απομόνωση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και με ένα υπουργείο το οποίο αναιρεί ό,τι λέει και συχνά αυτοαναιρείται. Εμείς ζητούμε τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών. Όσον αφορά τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή στο Νομό Δωδεκανήσου είναι περισσότερα με δεδομένο ότι στα νησιά μας, το 48% του διδακτικού προσωπικού είναι αναπληρωτές. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η αδιοριστία, δεν αφορά μόνον τους εκπαιδευτικούς, αλλά έχει πολλαπλές επιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Στεγαστικό επίδομα από το Δήμο Αστυπάλαιας σε γιατρούς, δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς

07.12.2025
1.1k
Λέρος: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης

Saos Ferries: Δύο δωρεάν επιπλέον δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του Αγαθονησίου

06.12.2025
938

• Η αλήθεια είναι με τους αναπληρωτές δεν μπορεί να είναι και ικανοποιητικά και τα αποτελέσματα όσον αφορά την διδασκαλία. Δηλαδή έχει επιπτώσεις και στα ίδια τα παιδιά.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το πρόβλημα αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τους μονίμους, την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση τους γονείς και τα ίδια μας τα παιδιά. Γι αυτό και είναι πολύ συγκεκριμένα τα αιτήματά μας. Δηλαδή, δεν αρκεί μόνον να διοριστούν οι μόνιμοι. Στην περίπτωση των αναπληρωτών, υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα τα οποία πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξισωθούν με αυτά των μονίμων. Είναι πολύ βασικό αυτό διότι μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται ουσιαστικά σε «ομηρία» πλέον των δέκα χρόνων. Υπάρχουν αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία μας, στηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και πρέπει τα δικαιώματά τους να εξισωθούν με αυτά των μονίμων.

• Είχατε πάντως και μια παρουσία και συμμετοχή στην ΔΑΚΕ. Μιλήστε μας γι αυτό.

Στην ΔΑΚΕ πραγματοποιήθηκε το 30ό Εθνικό Συνέδριό μας το οποίο έλαβε χώρα μία μέρα πριν από την Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Σκοπός μας ήταν αφενός η ανάδειξη νέου προεδρείου και στην ουσία έγινε μια συζήτηση επί των πεπραγμένων, των θέσεων και του κανονισμού λειτουργίας της ΔΑΚΕ -η οποία είναι η ανεξάρτητη δημοκρατική κίνηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κι εκεί αναπτύχθηκαν οι θέσεις και τα αιτήματά μας ενόψει της Γ.Σ. της ΔΟΕ.

• Να περάσουμε στα του οίκου σας. Να μιλήσουμε για τα προβλήματα στην Λέρο και με την ιδιότητά σας ως δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Είχαμε εξελίξεις όσον αφορά την εξίσωση του ΦΠΑ αλλά παραμένει ένα θέμα που απασχολεί τους νησιώτες.
Παρά τις εξελίξεις που είχαμε προχθές στην Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό με την παράταση που δόθηκε για τα νησιά που δέχονται μεγάλο όγκο προσφύγων και μεταναστών -όπως η Λέρος- το ζήτημα με τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά παραμένει ένας εμπαιγμός της κυβέρνησης, για όλη την νησιωτική Ελλάδα. Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ δεν ήταν κάτι που δόθηκε σαν «χάρη» στους νησιώτες. Ήταν πραγματικά, ένα μέτρο στήριξης των νησιών -ίσως και το τελευταίο που είχε απομείνει. Αυτό βέβαια, δεν αλλάζει την κατάσταση, δεν λύνει τα προβλήματα καθώς τα μικρά νησιά όπως π.χ. οι Λειψοί να έχουν αυτή την μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ και να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν.

• Κατά την άποψή σας, το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα μπορέσει να «αντισταθμίσει» το πρόβλημα με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας;
Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, όπως κι αν λειτουργήσει, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά. Επιτέλους, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να πάψει να λειτουργεί «επιδοματικά» και να δώσει στους νησιώτες αυτά που δικαιούνται.

• Με την ευκαιρία, θέλω να μείνουμε σε αυτό το θέμα. Η Λέρος φιλοξένησε μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών ενώ έχει hot spot το οποίο δεν αποτελεί λύση. Υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που φιλοξενούνται εκεί, για πολύ καιρό. Περιγράψτε μας το κλίμα που υπάρχει στο νησί.
Κοιτάξτε, η τοπική κοινωνία της Λέρου, δέχτηκε με κατανόηση και αγκάλιασε ουσιαστικά τους μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Συγκριτικά με άλλες περιοχές, θα έλεγα ότι η Λέρος ανταποκρίθηκε όχι απλά με ευγένεια αλλά κυριολεκτικά με πολλή αγάπη προς αυτούς τους ανθρώπους. Πέραν τούτου όμως, παραμένει ένα μεγάλο βάρος, το οποίο έχουμε υποστεί στο νησί -κυρίως, αναλογικά με τον μόνιμο πληθυσμό και την έκταση του νησιού. Είναι δηλαδή, ένα βάρος που δεν μας αναλογεί, Από εκεί και πέρα, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη. Επειδή όμως, παρουσιάζεται μια τάση αύξησης των μεταναστευτικών ροών αυτό το διάστημα, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί κι αυτό μάς ανησυχεί. Το πρόβλημα είναι ότι η Λέρος παραμένει ένα νησί που στηρίζεται από τέτοιες συνθήκες -από διορισμούς μέσω προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας, από φιλοξενούμενους των ΜΚΟ που στηρίζουν και την τοπική αγορά κ.λπ. Με αυτό τον τρόπο όμως, δεν δίδεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί η Λέρος τουριστικά όπως θα μπορούσε να γίνει με όλα τα υπόλοιπα νησιά. Το hot spot παραμένει ένα βάρος και ένα πρόβλημα για την Λέρο που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί, εάν θα είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε ενώ δεν έχουμε δει ακόμη, το κράτος να στέκεται αρωγός και να δίνει τα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία υποσχέθηκε εξ αρχής.

• Κυρία Εμμανουήλ είστε εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην αντιπολίτευση και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Διατελέσατε και πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λέρου. Ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές;
Είμαι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος από το 2014 με την αντιπολίτευση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω θέσει τον εαυτό μου στην διάθεση του Προέδρου μας, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να συμμετέχω στην προσπάθεια να είναι η Νέα Δημοκρατία, η επόμενη κυβέρνηση. Υπό αυτή την έννοια, διεκδικώ μια θέση στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας στα Δωδεκάνησα. Θα είναι μεγάλη μου τιμή να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια για την εκλογική επιτυχία της Ν.Δ. και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνέντευξη 
στην Πέγκυ Ντόκου

Πηγή: dimokratiki.gr

Tags: ΛΕΙΨΟΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share2Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

08.12.2025
1.4k
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Νομοθετική ρύθμιση για να τερματιστεί η διεκδίκηση ιδιωτικών περιουσιών από το Δημόσιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού για τον τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάρπαθο, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

08.12.2025
330
Απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Βασίλη Υψηλάντη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Βασίλη Υψηλάντη

08.12.2025
289
Επόμενο
Ανεφάρμοστος ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού στα νησιά μας

Ανεφάρμοστος ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού στα νησιά μας

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εγκαταλείφθηκε ανάμεσα σε αφιλόξενους ανθρώπους…

    09.12.2012
    Λέρος: Εγκαταλείφθηκε ανάμεσα σε αφιλόξενους ανθρώπους… Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πραξικόπημα καταγγέλλει η Διοίκηση της Τράπεζας Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή της

    09.12.2013
    Πραξικόπημα καταγγέλλει η Διοίκηση της Τράπεζας Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή της Πριν 12 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Δελτίο Τύπου του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ Λέρου για τις ασφαλιστικές εισφορές σε…

    09.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Δελτίο Τύπου του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ Λέρου για τις ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει η Αντιπολίτευση για τη δημιουργία του…

    09.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει η Αντιπολίτευση για τη δημιουργία του HOT SPOT Πριν 10 χρόνια 1.9K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

    03.12.2025
    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 1.9K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    03.12.2025
    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    02.12.2025
    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο

    03.12.2025
    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο 1.7K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    39 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων
  • Τέλη κυκλοφορίας: Τα 11 SOS για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
  • Politico: Η ΕΕ καλείται να εγγυηθεί έως 210 δισ. ευρώ σε δάνεια προς την Ουκρανία – Τι ποσό αντιστοιχεί στην Ελλάδα
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.