back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ: Στα 425 εκατομμύρια ανέρχονται τα έσοδα από ΔΟΥ και Τελωνεία – Στο 2,66% των εσόδων η ΔΟΥ Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ: Στα 425 εκατομμύρια ανέρχονται τα έσοδα από ΔΟΥ και Τελωνεία - Στο 2,66% των εσόδων η ΔΟΥ Λέρου

Στα 425.791.000 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα των ΔΟΥ και των Τελωνείων της Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Με βάση τα στοιχεία αυτά η Δωδεκάνησος είναι από τις περιοχές της χώρας που έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα, πράγμα άλλωστε που ισχύει εδώ και χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η μερίδα του λέοντος αφορά έσοδα από την ΔΟΥ Ρόδου σε ποσοστό 73,21%, ενώ ακολουθεί η ΔΟΥ Κω με ποσοστό 17,41%, η ΔΟΥ Καλύμνου με ποσοστό 4,47%, η ΔΟΥ Λέρου με ποσοστό 2,66% και η ΔΟΥ Καρπάθου με ποσοστό 2,24%.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στο πόρισμα της επιτροπής, βάσει του οποίου το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στην κατάργηση των ΔΟΥ Λέρου, Καρπάθου και Καλύμνου, ιδρύοντας στην θέση τους Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Ο Νομός Δωδεκανήσων έχει σύνολο συναλλασσομένων 209.218 και η Ρόδος έχει 127.968 συναλλασσομένους. Επομένως προτείνεται η παραμονή 2ης ΔΟΥ στο Νομό. 
Επιπλέον ο Νομός αποτελείται από νησιωτικό σύμπλεγμα. Η Κως αποτελεί το βασικό ακτοπλοϊκό κόμβο διασύνδεσης των υπολοίπων νησιών του Νομού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. 

Aρα προτείνεται η λειτουργία 2 ενοποιημένων ΔΟΥ στο Νομό, στο νησί της Ρόδου και στο νησί της Κω. 

Το κτίριο της Ρόδου επαρκεί για τη συστέγαση της ΔΟΥ Καρπάθου. Το κτίριο της Κω επαρκεί οριακά για τη συστέγαση των ΔΟΥ Καλύμνου και Λέρου. 

Aρα προτείνεται η άμεση μεταστέγαση της ΔΟΥ Καρπάθου στο κτίριο της ΔΟΥ Ρόδου και η άμεση μεταστέγαση των ΔΟΥ Καλύμνου και Λέρου στο κτίριο της ΔΟΥ Κω. 

Προτείνεται η λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Κάρπαθο, Κάλυμνο και Λέρο, με την προϋπόθεση της δωρεάν παραχώρησης χώρου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αιτιολογία της δυσκολίας πρόσβασης (νησί).

Εφημερίδα Ροδιακή

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ