back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Λουκέτο στους Δήμους Λειψών – Αγαθονησίου για το κλείσιμο της ΔΟΥ Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Λουκέτο στους Δήμους Λειψών - Αγαθονησίου για το κλείσιμο της ΔΟΥ Λέρου

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου, αφού με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Λειψών – Αγαθονησίου, παραιτούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κατ’ επέκταση μπαίνει λουκέτο στους εν Λόγω Δήμους.

Με αυτή την κίνηση τα Δημοτικά Συμβούλια των 2 γειτονικών νησιών συμπαρίστανται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου για το κλείσιμο και την μεταφορά της ΔΟΥ Λέρου στην Κω. Να υπενθυμίσουμε ότι, ομοίως, τη Δευτέρα 10/6/2013, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λέρου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Διαβάστε παρακάτω τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Λειψών – Αγαθονησίου:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την απαράδεκτη και άδικη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, του κλεισίματος της Δ. Ο. Υ. Λέρου που εξυπηρετεί τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου Λέρο – Λειψούς, Πάτμο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, συνέχεται εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αγαθονησίου, αξιώνοντας την ακύρωση της απόφασης.

Στο δήμο Αγαθονισίου, ιδιαίτερα η απόφαση του κλεισίματος της Δ. Ο. Υ. Λέρου δημιουργεί τεραστία κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αφού διεξάγεται η ταμειακή του διαχείριση και είναι αδύνατη η λειτουργία ιδίας ταμειακής υπηρεσίας, διότι δεν διαθέτει προσωπικό.

Κλείνει ο δήμος και παραιτείται το Δημοτικό Συμβούλιο Αγαθονησίου. Δυστυχώς ο Καλλικράτης, που δημιουργήθηκε για να λύσει προβλήματα ειδικά στα ακριτικά νησιά δημιούργησε περισσότερα από αυτά που έπρεπε να επιλύσει.

Οι κάτοικοι του Αγαθονησίου συνεχίζουν να μάχονται για την επιβίωση του νησιού, σεβόμενοι τον τόπο και την πατρίδα τους.

Όμως η παύση λειτουργίας του δήμου θα οδηγήσει στην ερήμωση το νησί, μια περιοχή με μεγάλη γεωπολιτική και στρατηγική σημασία, έναν ευαίσθητα εθνικό χώρο.

Με τέτοιου είδους αποφάσεις δίνουμε το μήνυμα στη γείτονα χώρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει τα νησιά της.

Ο Δήμαρχος Αγαθονησίου

Ευάγγελος Κ. Κόττορος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΨΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 62/2013

 

Απόσπασμα από το πρακτικό 8/12-06-2013 έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λειψών.

ΘΕΜΑ: «Ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Λειψών σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει τη Δ. Ο. Υ. Λέρου».

Σήμερα την 12-06-2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Λιεψών, ύστερα από την υπ.αριθ.πρωτ.1723/12-06-2013 πρόσκληση του προέδρου του Δ. Σ. , που δημοσιεύτηκε και εκδόθηκε με πρακτικό στους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και στο δήμαρχο Λειψών και παρίστανται στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν. 3852/2010.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία επειδή από τους 13 συμβούλους παρόντες ήταν 10, δηλαδή:

Παρόντες: 1. Παραδείση Σταυρούλα, 2. Μάγγος Ελευθέριος, 3. Βαβουλάς Μιχάλης, 4. Γρύλλης Νικόλαος, 5. Μπαλατσούκα Βασιλική, 6. Γαμπιέρης Νικόλαος, 7. Γρύλλης Ιωάννης, 8. Μακρής Εμμανουήλ, 9. Κάβουρας Λουκάς, 10. Καλυμνιός Γεώργιος,

Απόντες: 1. Ρίζος Εμμανουήλ, 2. Σκλαβούνος Βασίλειος, 3. Χήρας Εμμανούηλ, οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και προσκλήθηκαν νόμιμα.

Ο πρόεδρος έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο ο οποίος εισηγήθηκε το 1ο θέμα του έκτατου Δ. Δ. «Ενέργειες του δημοτικού συμβούλου Λειψών σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την Δ. Ο. Υ. Λέρου» και έθεσε υπόψη του ΔΣ:

Το υπ.αριθ.πρωτ. 2540/10-09-2012 έγγραφο του δήμου Λειψών προς το Υπουργείο Οικονομικών, την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει η Δ. Ο. Υ. Λέρου και μάλιστα χωρίς να παρέχει καμία ενημέρωση, κρίνοντας απαράδεκτη αλλά και προσβλητική την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών καινα κλείσει την εφορεία της Λέρου, μοναδικής υπηρεσίας που εξυπηρετεί τα νησιά ολόκληρου του βόρειου συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκιοι, Μαράθι) δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Η διάλυση της εφορείας της Λέρου είναι αυτό που λέμε «ξεχείλισμα του ποτηριού», συνεχώς αποδομούνται οι θεσμοί στα νησιά μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να παριστάνουμε τους ΑΚΡΙΤΕΣ ενώ το επίσημο κράτος (αθηναϊκό μόρφωμα) να μας χρησιμοποιεί για να αντλεί πόρους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Προτείνουμε να κλείσει ο δήμος μας επ αόριστον μέχρι να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα και τις επόμενες μέρες οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου μας θα υποβάλλον την παραίτηση τους. Επίσης, θεωρούμε ανεπιθύμητους και δε δεχόμαστε στο νησί μας επίσκεψη κανενός βουλευτή, υπουργού κλπ. Τις επόμενες μέρες θα προβούμε με δελτίο τύπου για όλες μας τις ενέργειες.

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του προέδρου και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του . 3852/2010.

Αποφασίζει ομόφωνα

1.    Να κλείσει ο Δήμος επ αόριστον

2.    Παραίτηση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας

3.    Να κηρυχθούν ως ανεπιθύμητοι στα νησιά μας οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης

4.    Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στου δήμους και στις δημόσιες υπηρεσίες των νησιών

5.    Να ενημερωθούν τοπικά και εθνικής εμβελείας Μ. Μ. Ε.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 62/2013

Ο  πρόεδρος

Ελευθέριος Μάγγος


lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ