back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΤΗ ΚΩ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΤΗ ΚΩ

Παρόλο που πλήττεται οικονομικά περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα λόγω των ταξιδιών…

Το διήμερο 12-13 Μαΐου ο Πανιώνιος Λέρου συμμετείχε στην προκριματική φάση του τουρνουά κατηγορίας mini (γεννηθέντες από το 1999 και μικρότεροι), που διοργάνωσε η τοπική επιτροπή καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου στην Κω.

Η ομάδα μας για ακόμη μια φορά κατέπληξε με την ομοιογένεια, την πειθαρχεία και την αγωνιστική της διάθεση και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση και μάλιστα αήττητη παρά το γεγονός ότι οι αθλητές της ομάδας αυτής είναι μικρότεροι, από ένα έως τρία χρόνια από αυτά που ισχύουν για την κατηγορία mini.

Για την ιστορία τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε η ομάδα μας:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ 44 – 37

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Α 67 – 19

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Β 64 – 21

Την ομάδα αποτελούν οι:

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ,  ΓΙΑΛΙΖΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ, ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΡΙΧΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ, ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΕΡΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Με την ευκαιρία αυτής της επιτυχίας είναι σκόπιμοι να αναφέρουμε δύο λόγια γι’ αυτό τμήμα του Πανιωνίου Λέρου, που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια στο μέλλον… Αυτή η ομάδα ξεκίνησε να χτίζεται πριν 6 ολόκληρα χρόνια (τον Σεπτέμβρη του 2006) στο ανοικτό γήπεδο του Πλατάνου όταν οι περισσότεροι αθλητές ήταν τότε μόλις 5-6 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα αυτή η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Χατζηδάκη, με πολλές ώρες προπόνησης, πολύ ζήλο και αγάπη για τον αθλητισμό, έχει καταφέρει να παίζει μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών και σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών σχετικών με το άθλημα, αυτά τα «μωρά» του Πανιωνίου Λέρου θα αφήσουν εποχή! Από το 2007 μέχρι και το πρόσφατο τουρνουά της Κω, το εν λόγω τμήμα του Πανιωνίου Λέρου έχει καταπλήξει τα Δωδεκάνησα και έχει να παρουσιάσει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ. Δεν έχει ηττηθεί σε κανένα από τα παιχνίδια που έχει παίξει, τα οποία σημειωτέον είναι όλα εκτός έδρας!!! Δυστυχώς αυτά τα παιδιά ύστερα από 6 χρόνια ενασχόλησης με την πορτοκαλί μπάλα δεν έχουν ζήσει την εμπειρία να αγωνιστούν μπροστά στους φίλους τους και στους συγγενείς τους.

Τουλάχιστον δέκα φορές, αυτά τα 6 χρόνια, η εν λόγω ομάδα με την οικονομική επιβάρυνση των γονιών, έχει ταξιδέψει στην Κω και στη Ρόδο προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα να έρθει στη Λέρο κάποιο αντίστοιχο τμήμα προκειμένου να δούμε από κοντά το ταλέντο και τις αγωνιστικές δυνατότητες αυτών το παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ του Πανιωνίου Λέρου με δεδομένα όλα τα προηγούμενα, διεκδίκησε τη διοργάνωση της τελικής φάσης του εν λόγω τουρνουά συμβάλλοντας με την κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας των ομάδων που θα συμμετείχαν. Ωστόσο η Τοπική Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου ανεξήγητα και προκλητικά δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Πανιωνίου Λέρου και αποφάσισε η διεξαγωγή της τελικής φάσης να γίνει στη Ρόδο επικαλούμενη «οικονομικούς λόγους». Προφανώς οι «οικονομικοί λόγοι» αφορούν μόνο τις ομάδες της Ρόδου που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ίδια οικονομική επιβάρυνση των ταξιδιών που έχει ο Πανιώνιος Λέρου. Η ομάδα του νησιού μας είναι αυτή που πλήττεται οικονομικά περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα λόγω των ταξιδιών. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ασφαλώς η απόφαση της Τοπικής Επιτροπής αδικεί κατάφορα τόσο την ομάδα του Πανιωνίου Λέρου όσο και την κοινωνία της Λέρου γενικότερα και σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίσει.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ 

Κυριολεκτικά επί του πιεστηρίου ενημερωθήκαμε ότι η ομάδα MINI του Πανιωνίου Λέρου για ηθικούς αλλά και οικονομικούς λόγους αδυνατεί να ταξιδέψει για άλλη μια φορά στη Ρόδο. Δυστυχώς η Τοπική Επιτροπή Καλαθοσφαίριση Δωδεκανήσου αγνόησε επιδεικτικά την πρόταση του Πανιωνίου Λέρου (που είναι η πιο πολυταξιδεμένη ομάδα του Νομού) και με την απόφασή της αυτής έδειξε ότι αδιαφορεί  για το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος και κυρίως για την ουσιώδη ανάδειξη του αθλήματος μιας και προτιμά οι αγώνες να διεξάγονται σε άδεια γήπεδα.

Ως απάντηση στην άδικη αυτή απόφαση και προκειμένου αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν την εμπειρία του να αγωνιστούν «εντός έδρας» για πρώτη φορά(!), οι γονείς των αθλητών του εν λόγω τμήματος, σε συνεργασία με τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου και τους χορηγούς της ομάδας αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα μπασκετικό διήμερο στο οποίο θα συμμετέχουν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ και ο ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ. Ένα διήμερο αφιερωμένο στα παιδιά που πρέπει να είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλητισμού! Είμαστε σίγουροι ότι σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος της Λέρου θα γεμίσει για ακόμα μια φορά τις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου της Μερικιάς και θα χειροκροτήσει τις προσπάθειες όλων των αθλητών.

Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου” 
 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ