back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Στις 27 Αυγούστου η Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Στις 27 Αυγούστου η Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση για την ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Λέρου απέστειλε ο επανεκλεγείς Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας, προς τους 21 νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.

Η ορκωμοσία θα τελεστεί στις 27 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, ενώπιον του εκλεγέντος Δημάρχου και ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΡΟΥ – ΚΑΛΥΜΝΟΥ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ κ.κ ΠΑΪΣΙΟΥ.

Το νέο Δ.Σ. Λέρου αποτελείται από νέα πρόσωπα και άτομα νεαρότερης ηλικίας σε σχέση με το παρελθόν, αφού κάποιοι παλαιότεροι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι που είτε είχαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, είτε είχαν ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ λόγω της ΔΟΥ Λέρου (με εξαίρεση Σ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ – Π. ΚΟΥΜΠΑΡΟ) υπέστησαν εκλογική πανωλεθρία.

Ακόμη, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης Κόλια είναι στην πλειοψηφία τους νέα στελέχη. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι τα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο είναι 11, σε σύνολο 21 μελών, εκ των οποίων 9 από την παράταξη Κόλια και 2 από την παράταξη Κοντραφούρη. 

Όσον αφορά το “ασθενές φύλο” πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει την τιμητική του, αφού στο νεοεκλεγέν δημοτικό συμβούλιο κατέλαβε 4 έδρες συνολικά (Εμμανουήλ Αικατερίνη, Καστή Μαρία, Κοκκίνη Φωτεινή, Παπαφώτη Μαρία).

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του νέου Δ.Σ. Λέρου είναι και οι ανακατατάξεις δημοτικών συμβούλων: στα έδρανα της αντιπολίτευσης (παράταξη Μιχάλη Κοντραφούρη) θα κάθονται πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ασβεστάς Βαγγέλης – Μαυρουδής Αντώνιος-Μιχαήλ, οι οποίοι στις εκλογές του 2010 είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό του Μιχάλη Κόλια. Να σημειωθεί ότι όσον αφορά τον Α.Μ. Μαυρουδή, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αν είχε παραμείνει στην παράταξη Κόλια, ήταν πιθανόν ο συνδυασμός “ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” να είχε αγγίξει ποσοστό κοντά στο 60%, αφού ο ίδιος, στις εκλογές του Μαΐου, όχι μόνο δεν απώλεσε σταυρούς προτίμησης, αλλά τους αύξησε (έλαβε 327 σταυρούς).

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Λουλουδιάς που ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ανεξαρτήτου παρατάξεως (έλαβε 741 σταυρούς), ασκεί ήδη τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα, γεγονός που επιβραβεύουν αρκετοί ψηφοφόροι της παράταξης “ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ”.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ:


ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΛΙΑ – ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ & ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  1. Σοροκάκης Ιωάννης
  2. Κωνσταντινίδης Ιωάννης
  3. Μπίλλης Νεκτάριος
  4. Φωτεινός Μιχαήλ
  5. Μεραμπελιώτης Βασίλειος
  6. Ζουμπούλης Γεώργιος
  7. Καρπαθάκης Νικόλαος
  8. Καστή Μαρία
  9. Μπαλαμπάνης Ευάγγελος
  10. Κοκκίνη Φωτεινή
  11. Παπαφώτη Μαρία
  12. Κοντραφούρης Αντώνιος
  13. Μαχαίρας Νικήτας

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ – ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ

  1. Λουλουδιάς Στυλιανός
  2. Κουμπάρος Παναγιώτης [Τάκης]
  3. Παυλής Γεώργιος
  4. Μαυρουδής Αντώνιος-Μιχαήλ
  5. Ζαχαρίου Δημήτριος
  6. Εμμανουήλ Αικατερίνη-Στυλιανή
  7. Ασβεστάς Ευάγγελος

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ