back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ξεκινάει το 2ο «Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών» – Διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ξεκινάει το 2ο «Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών» - Διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

2ο «Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών» στη Λέρο – ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μετά την περσινή επιτυχία του «Φεστιβάλ των τριών Φεγγαριών» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας την Λέρο με την υποστήριξη της Θεατρικής Ομάδας Λέρου, του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου « Άρτεμις» και του μουσικού Τάκη Φραγκούς, η Λέρος υποδέχεται και παρουσιάζει το “2ο Φεστιβάλ των τριών Φεγγαριών”, που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στο νησί, με σκοπό ναγίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα των Δωδεκανήσων.

Είναι ανάγκη όλων μας, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα προσδώσουν στο νησί τον πραγματικό του χαρακτήρα και θα αναδείξουν τις ιδιαίτερες ομορφιές του.

Πρόθεση μας είναι το νησί να αποτελέσει ένα πολιτιστικό κύτταρο , μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, βραδιές λογοτεχνίας και ποίησης, βραδιές θερινού κινηματογράφου, ομιλίες και εισηγήσεις για διάφορα θέματα, αναβίωση παλαιών εθίμων, εικαστικές παρεμβάσεις, δημιουργία εκδηλώσεων και σεμιναρίων Τέχνης με παραπομπές και κυρίως με σεβασμό στη λαογραφία και στην παράδοση.

Τέλος θα επισημάνουμε το πιο σημαντικό κομμάτι όλης αυτής της προσπάθειας, οι δημιουργοί είμαστε εμείς, ο επιχειρηματικός αλλά και ο απλός κόσμος του νησιού έχει αποδείξει και ότι μπορεί και ότι θέλει να είναι συνοδοιπόρος σε τέτοιες προσπάθειες.

Ο πολιτισμός είναι ομορφιά και η ομορφιά ταιριάζει με τη Λέρο!

Συναυλίες, θεατρική παράσταση, σεμινάριο εικονογράφησης, και άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις μέρες γύρω από τις πανσελήνους των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα στο υπέροχο νησί της Λέρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά, είναι:


ΙΟΥΝΙΟΣ

Παρασκευή 13-6-2014
Ώρα 21.00
«Συναυλία με την Σοφία Παπάζογλου»
Θέατρο Κάστρου της Παναγίας
Οργάνωση «Φεστιβάλ των τριών φεγγαριών»


ΙΟΥΛΙΟΣ

«4 χειμώνες στα Δωδεκάνησα»
Θανάσης Ρέππος
Πάνος Ροζάκης

Δύο παράλληλες φωτογραφικές προσεγγίσεις στα Δωδεκάνησα χωρίς την ωραιοποιητική ματιά του περαστικού επισκέπτη πάνω στα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά με διάθεση αποκάλυψης, μέσα απ΄την οπτική ανάδειξη του φαινομενικά «ασήμαντου», της φυσιογνωμίας των τόπων και του ιδιαίτερου χαρακτήρα των φωτογράφων που τους κατοίκησαν.

Αίθριος χώρος Δημοτικού Σχολείου Λακκίου

Εγκαίνια : Πέμπτη 10 Ιουλίου 20.00
‘Ώρες λειτουργίας : 12.30-14.00 & 18.30-21.30
Διάρκεια: 10 – 17 Ιουλίου

«Σεμινάρια Εικονογράφησης Design character από τον εικονογράφο-ζωγράφο Αντώνη Ασπρόμουργο»
– Design character καρτούν-παραμύθι

Παρασκευή 11-7-2014
Ώρα: 17.00-21.00
Σάββατο 12-7-2014
Ώρα: 10.30-14.30

– Τρισδιάστατο προοπτικά για σχέδιο και ζωγραφική

Τα 2 τετράωρα σεμινάρια αποσκοπούν στο να διδαχτεί ο ενδιαφερόμενος τα πρώτα βήματα σχεδιασμού ενός χαρακτήρα για την εικονογράφηση ενός κόμικ ή ενός παραμυθιού. Βασικά χαρακτηριστικά. παρατήρηση, ελεύθερο σχέδιο και προοπτική είναι οι πρώτοι κανόνες που απαιτούν αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τα μαθήματα είναι αρκετά απλά και δεν είναι απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις σχεδίου. Το μόνο που απαιτείται είναι φαντασία και διάθεση για Θεατράκι Θεατρικής Ομάδας Λέρου, Αγία Μαρίνα.

Μέγιστος αριθμός ατόμων:20
Κόστος συμμετοχής:15 €
Συμμετοχές από 01/7/2014 και πληροφορίες: 6944383920
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Οργάνωση
«Φεστιβάλ των τριών φεγγαριών»

Σάββατο 12-7-2014
Ώρα 21.00

«Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι»
Τραγούδι: Γισδάκης Βασίλης
Χώρος: LEROS ΜΑRΙΝΑ EVROS S.A., Τεμένια
Οργάνωση «Φεστιβάλ των τριών φεγγαριών»
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 14-7-2014
Ώρα 21.30
Θεατρική παράσταση
«Πέρσες» Αισχύλου
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα

Εφτά νέοι άντρες ηθοποιοί – 6 Έλληνες και ένας Ιρανός-υποδύονται όλους τους ρόλους στο επικό έργο του Αισχύλου σε μία παράσταση που πρωτοσκηνοθέτησε η ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ στην Τεχεράνη, τον Μάιο του 2011, με Ιρανούς ηθοποιούς στο Διεθνές Φεστιβάλ ΙΙFUT, στα φαρσί, στην ιστορική μετάφραση του πέρση ποιητή Fuad Rouhani. Η τραγωδία «Πέρσες», το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Μετά από τόσους πολέμους και τόσο αίμα στον κόσμο, έχει ενσωματωθεί η μοιραία πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Απλά ο χρόνος προχωρεί και γιατρεύει τις πληγές μέχρι να εμφανιστούν άλλες, και η Ιστορία αποδεικνύεται ένα ατελείωτο και επαναλαμβανόμενο ονοματολόγιο πολέμων , όπως το θλιβερό συναξάρισμα των χαμένων αρχηγών του στρατού των Περσών που μπορεί να το ακούσεις και να το καταλάβεις και στα ελληνικά και στα φαρσί.

Οργάνωση «Φεστιβάλ των τριών φεγγαριών»


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τετάρτη 13-8-2014
Ώρα 21.30
«Καραβοπανήγυρις στην Αγία Μαρίνα»
Άνθρωποι και πλεούμενα θα λικνιστούν στους ήχους των τραγουδιών.
Η μουσική, το φως, τα χρώματα, ο χορός οι πρωταγωνιστές!
Χώρος: Πλατεία Αγίας Μαρίνας
Οργάνωση «Φεστιβάλ των τριών φεγγαριών»
Είσοδος Ελεύθερη

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού (χορηγοί).

Αρωγός στην δεύτερη προσπάθεια μας ο Δήμος Λέρου.

Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ