back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησαν τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΞεκίνησαν τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Λέρου

Ξεκίνησαν με μεγάλη συμμετοχή, στις 14 Φεβρουαρίου τα Δωρεάν Προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Εκπαιδευτική Περίοδο 2013–2014. 

Τα πρώτα τμήματα αγγλικών και ιταλικών επισκέφθηκε ο  Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης Γιάννης και υπεύθυνος του προγράμματος του δήμου, συνοδευμένος από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης ποιότητας του ΚΔΒΜ κα. Χατζή Χριστίνα τα οποία λαμβάνουν χώρα στο γυμνάσιο. Λακκιού.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Λέρου, ευχαρίστησε τους τους συμπολίτες του που εμπράκτως αγκάλιασαν τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, καθώς πλησιάζουν τους 200 οι συνδημότες μας  που θα παρακολουθήσουν σε πρώτη φάση ταπρογράμματα ξένων γλωσσών, και τόνισε ότι στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των δράσεων της Δια Βίου Μάθησης, ο Δήμος Λέρου διαδραματίζει κεντρικό ρόλο και θα συνεχίσει αναλαμβάνει την ευθύνη της δωρεάν προσφοράς στους δημότες εύστοχων, έγκυρων, υψηλής ποιότητας και εύκολα προσβάσιμων προγραμμάτων, που συνδέονται με το τοπικό, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον.

Ευελπιστεί ότι τα προγράμματα αυτά θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μας στη βελτίωση της καθημερινότητας τους, αλλά κυρίως, στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους, για να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ή να διατηρήσουν μια θέση απασχόλησης, στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό. 

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την διευθύντρια του γυμνασίου κα Λίτσα Κεννιέ για την στήριξη της  και την παραχώρηση αιθουσών του γυμνασίου για την υλοποίηση του προγράμματος.

Κατά το μήνα Φεβρουάριο το Κ.Δ.Β.Μ  Λέρου εκτός της εκμάθηση Ιταλικών και Αγγλικών θα ξεκινήσει και τέσσερα προγράμματα εκμάθησης Τουρκικών  και σταδιακά δρομολογείται η υλοποίηση προγραμμάτων

1) “Αγωγή υγείας – ΠρώτεςΒοήθειες”,

2)επεξεργασία κειμένου-διαδυκτιο,

3)υπολογιστικά φύλλα –παρουσιάσεις,

4) δημιουργία ιστοσελίδας

5) διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

6)εικαστικό εργαστήρια 7)Διαμόρφωση και διακοσμήση εσωτερικών χώρων

8)κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα και

9)καινοτομία-επιχειρηματικότητα-διοίκηση επιχειρήσεων.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου. Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων επιμόρφωσης οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησηςτην οποία θα συνυπογράφουν ο Δήμος, η Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Οι εκπαιδευόμενοι θα ενημερώνονται τηλεφωνικά για την συμμετοχή τους στα τμήματα μάθησης που έχουν ενταχθεί από την υπεύθυνη εκπαίδευσης κα. Χατζή Χριστίνα.

Υπεύθυνος Δήμου:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης:ΧΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ