back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέρου για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Νοσοκομείου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέρου για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Νοσοκομείου Λέρου

Στις 27 Μαρτίου 2014, ο μνημονιακός Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν ήθελε «να του πάρει τη δόξα» για τις απολύσεις η τρόϊκα, αιφνιδιαστικά κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα – διάταξη, η οποία καταργεί μεταξύ άλλων και την ειδικότητα ΔΕ οδηγών σε όλα τα νοσοκομεία, θέτοντάς τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και τινάζοντας στον αέρα τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Το νομοσχέδιο αυτό, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε, στις 30 Μαρτίου 2014, με οριακή πλειοψηφία από τους βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης και με τα χειροκροτήματά τους και τις ενθουσιώδεις κραυγές τους υλοποιείται μεθοδικά το γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για το ολοκληρωτικό πέρασμα των υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Από το πογκρόμ των απολύσεων και μετακινήσεων δεν μπορούσε φυσικά να εξαιρεθεί η Λέρος. Οι πρώτοι 15 υπάλληλοι του Κ.Θ. Λέρου, οδηγοί και φύλακες, μπαίνουν από 9 Απριλίου 2014 σε διαθεσιμότητα  και η υγεία και η ζωή των κατοίκων και των 330 ψυχασθενών  μπαίνει σε κίνδυνο, ενόψει και του ότι δεν υπάρχει ΕΚΑΒ στη Λέρο. Οι βουλευτές του νομού μας, των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν, Β. Υψηλάντης, Ε. Κόνσολας και Δ. Κρεμαστινός, που υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, θα προσέφεραν μεγάλη υπηρεσία στην κοινωνία εάν υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αντί με «πολιτικάντικα» ψεύδη να προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες τους. Επίσης τα τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων υποκριτικά εμφανίζονται στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν και υπηρετούν τις πολιτικές, που δημιουργούν αυτά τα αδιέξοδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΡΟΥ βρίσκεται δίπλα σε όλους τους διωκόμενους εργαζόμενους, που είναι τα θύματα της άγριας νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής.

 

ΖΗΤΑΜΕ

Άμεση απόσυρση των διατάξεων.

Να μην καταργηθεί κανένας κλάδος υγείας

Να μη βγει κανένας υπάλληλος σε διαθεσιμότητα.

Να μην κλείσουν τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας.

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους

Να παύσει η υγεία να αποτελεί εμπόρευμα.

 

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΡΟΥ

Λέρος, 7 Απριλίου 2014

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ