back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων

Συνάδελφοι , συναδέλφισες,

Χαιρετίζουμε τα μέλη του σωματείου για την συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες και αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους .

Όσον αφορά  τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης εργαζομένων στο ΚΘΛ στις 6 Μάη, η Αγωνιστική Συσπείρωση εκτιμά ότι έγινε ένα θετικό βήμα με την εκλογή μίας αντιπροσώπου της παράταξής στο  ΔΣ του σωματείου και στην ΠΟΕΔΗΝ καθώς αποτελεί εγγύηση τής διασφάλισης των συμφερόντων των εργαζομένων  και της προσπάθειας για τη σωστή λειτουργία μέσα στα συλλογικά τους όργανα.

Παρόλα αυτά οι συσχετισμοί στο σωματείο παρέμειναν αρνητικοί  και μετά τις πρόσφατες εκλογές αφού και οι δύο παρατάξεις που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους έχουν προσανατολισμό ενσωμάτωσης και αδρανοποίησης τού εργατικού κινήματος και του τρόπου λειτουργίας των  σωματείων, δίνοντας ήδη δείγματα για το πώς επιδιώκουν να κατοχυρώσουν τούς αντιπροσώπους τους στη νέα διοίκηση.

Επομένως, για κάθε ενδιαφερόμενο μετρητή κουκιών, η θέση των Ταξικών Δυνάμεων πανελλαδικά, άρα και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων  ΚΘΛ είναι να υπάρχει στην Διοίκηση των  σωματείων αντιπροσωπευτική-αναλογική εκπροσώπηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει με τα υπάρχοντα αποτελέσματα, ότι η πρόταση  μας -ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ -είναι:

η πρώτη παράταξη σε ψήφους να εκλέξει τον νέο πρόεδρο,

η δεύτερη το γενικό γραμματέα,

η τρίτη  τον αντιπρόεδρο

και αναλόγα να εκλεγούν ο δεύτερος αντιπρόεδρος, ο αναπληρωτής γραμματέας, ο ταμίας και τα μέλη της Διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό, σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα στην πράξη, ανεξάρτητα από το αν αυτό ευνοεί το συνδυασμό μας, και δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι ΔΕΝ θα συρθούμε σε “συνεργασίες” με οποιαδήποτε παράταξη, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ που επιδίωξαν μαζί μας ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ τόσο από εκπροσώπους  τους, αλλά και από τοπικούς και κομματικούς παράγοντες προκειμένου να εξασφαλίσουν καρέκλες ο ένας σε βάρος του άλλου. Τόσο «Αδέσμευτοι», «Ακομμάτιστοι», «Ανεξάρτητοι» και “Ενωτικοί” είναι και οι ΔΥΟ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από τις Ταξικές Δυνάμεις και την Α.Σ.Ε. για την πραγματική ρήξη με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζουν ΚΑΙ οι δύο άλλες παρατάξεις και να τους γυρίσουν την πλάτη.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ