ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
14 °c
Agia Marina
16 ° Πα
16 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ » Γιώργος Χατζημάρκος: «Οι Περιφέρειες είναι θεματοφύλακες κοινωνικής συνοχής – Η μεγάλη αξία του ΕΣΠΑ είναι ότι υπηρετεί τον άνθρωπο»

Γιώργος Χατζημάρκος: «Οι Περιφέρειες είναι θεματοφύλακες κοινωνικής συνοχής – Η μεγάλη αξία του ΕΣΠΑ είναι ότι υπηρετεί τον άνθρωπο»

Leros News Leros News
20 Νοεμβρίου 2025
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Γιώργος Χατζημάρκος: «Οι Περιφέρειες είναι θεματοφύλακες κοινωνικής συνοχής – Η μεγάλη αξία του ΕΣΠΑ είναι ότι υπηρετεί τον άνθρωπο»
15
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
453
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ημερίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και εν μέσω ευρωπαϊκής συζήτησης για την αναθεώρηση της Πολιτικής Συνοχής, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ανέδειξε τη βαθιά κοινωνική διάσταση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και τον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειών στην κατανομή τους, με βάση τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας

Σε ημερίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με θέμα “Κοινωνική Συνοχή & Περιφερειακή Ανάπτυξη, Σχεδιάζουμε μαζί το αύριο”, συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η ημερίδα διεξήχθη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση.  Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση σύγχρονων πολιτικών, πρωτοβουλιών και καλών πρακτικών που ενισχύουν τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλουν στη δίκαιη ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2026 της Εφορείας Σχολών Λέρου

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2026 της Εφορείας Σχολών Λέρου

11.12.2025
880
Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

11.12.2025
348

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ανέδειξε τις  Περιφέρειες όχι ως διαχειριστικό φορέα, αλλά ως θεσμικό πυλώνα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ευρωπαϊκής συνέχειας. Αναφέρθηκε εκτενώς στον καθοριστικό ρόλο των ευρωπαϊκών πόρων στην καθημερινότητα των πολιτών και στη μάχη που δίνει η Αυτοδιοίκηση για τη διατήρηση του σημερινού μοντέλου της πολιτικής συνοχής, επισημαίνοντας την συγκυρία: Η ημερίδα να πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία, όπως σημείωσε, «στις Βρυξέλλες έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το αν θα συνεχίσουμε να έχουμε την Ευρώπη που γνωρίζουμε ή μια διαφορετική, απομακρυσμένη από τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αλλαγές στο μοντέλο διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων, επισημαίνοντας ότι  «Η αυτοδιοίκηση στο σύνολό της στην Ευρώπη, δηλαδή δήμοι και περιφέρειες συνεργάζονται στην  Επιτροπή των Περιφερειών ( Committee of the Regions) , από τα μεγαλύτερα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί 300 και πλέον περιφέρειες, 90.000 και πλέον δήμοι της Ευρώπης, ομόθυμα, ομόφωνα έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και δίνουν τη μάχη για να διατηρηθεί το στάτους των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να σχεδιάζουν την ανάπτυξή τους. Η Πολιτική Συνοχής δεν είναι τεχνικό ζήτημα, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ευρώπη παραμένει κοντά στον πολίτη», τόνισε και πρόσθεσε πως « Η Ευρώπη των Περιφερειών είναι η Ευρώπη των πολιτών. Το δικαίωμα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο δεν είναι προνόμιο. Είναι θεμέλιο της ίδιας της ευρωπαϊκής ιδέας».

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) που υλοποιούν οι 13 Περιφέρειες της χώρας, ο κ. Χατζημάρκος, για μια ακόμη φορά επέμεινε στην ανάδειξη της ανθρωποκεντρικής διάστασης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, που εισρέουν στη χώρα, στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.   «Δεν είναι μόνο άσφαλτος, μπετόν και σίδερα οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Οι απορροφήσεις δεν είναι αριθμοί. Η απορρόφηση και η αποτελεσματικότητα στην διαχείριση ενός χρηματοδοτικού εργαλείου είναι χαμόγελα στην κοινωνία. Είναι ευκαιρίες σε συμπολίτες μας. Είναι το χέρι βοήθειας το οποίο έχει ένας ηλικιωμένος που είναι μόνος του. Είναι η πρόσβαση που αποκτά ένας συμπολίτης μας με αναπηρία. Είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν. Είναι οι ξενώνες φιλοξενίας γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, είναι η λειτουργία Κέντρων Κοινότητας, Συσσιτίων, Κοινωνικών Φαρμακείων. Είναι όλες αυτές οι κοινωνικές δομές» είπε και απαρίθμησε πλήθος κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που λειτουργούν χάρη στους ευρωπαϊκούς πόρους των Περιφερειών, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ.

Ενδεικτικά ανέφερε τα Κέντρα Κοινότητας, τα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΑμεΑ, τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στην κατάρτιση των ανέργων, τα κοινωνικά φαρμακεία, τις δομές σίτισης, τις δομές φιλοξενίας αστέγων, τις δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, τη διανομή  τροφίμων, τις ΚΟΙΝΣΕΠ και στήριξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τη Βοήθεια στο Σπίτι.

Ο κ. Χατζημάρκος επισήμανε ότι το υφιστάμενο μοντέλο διαχείρισης των ΠΕΠ έχει αποδώσει αποτελέσματα και πρέπει να προστατευθεί:

«Η κάθε Περιφέρεια έχει το δικό της αποτύπωμα, τις δικές της προκλήσεις, τις δικές της λύσεις. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διατηρήσουμε την ενεργό συμμετοχή στον σχεδιασμό και την υλοποίηση. Αυτό το οποίο σήμερα συζητιέται στις Βρυξέλλες, μας αφορά όλους άμεσα. Γιατί οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας. Είτε έχει να κάνει με υποδομές, είτε έχει να κάνει με κοινωνική συνοχή. Καθημερινά, στη ζωή όλων μας, βρισκόμαστε μπροστά σε κάποια θετική εξέλιξη που γεννήθηκε μέσα από την ευκαιρία που μας έδωσε ένα τέτοιο χρηματοδοτικό εργαλείο. Ο τρόπος διαχείρισης δεν είναι μια συζήτηση συνδικαλιστική ή συντεχνιακή. Δεν έχει να κάνει με την απαίτηση των αυτοδιοικητικών, είτε του Α’ είτε του Β’ βαθμού. Έχει να κάνει με ένα πυλώνα πάνω στον οποίο κτίστηκε η Ευρώπη από το 1957 ακόμα. Και από τη Συνθήκη της Ρώμης 1960. Η Ευρώπη των πολιτών, η Ευρώπη των Περιφερειών»  ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι «ως περιφέρειες στην Ευρώπη εννοούνται και οι δήμοι και οι  περιφέρειες, εννοείται το πώς εκφράζονται οι τοπικές  κοινωνίες σε τοπικό ή υπερτοπικό επίπεδο. Αυτός είναι  θεμέλιος λίθος της Ευρώπης».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Γιώργος Χατζημάρκος  έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας την Υπουργό  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα  Μιχαηλίδου και  στο πρόσωπο του  Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, τον Α΄βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης για την συνεργασία στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων και προγραμμάτων,  ενώ απηύθυνε και μια προτροπή προς την κυβέρνηση:

“Από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα θα περιμένετε μόνο καλές ειδήσεις. Από τους Περιφερειάρχες της χώρας θα περιμένετε μόνο συνεργασία. Θα περιμένετε μόνο προθυμία για επιτάχυνση έργου και περισσότερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα. Τι θα περιμένουμε και εμείς από εσάς;   Να παλέψετε μαζί μας στις Βρυξέλλες, να μην αλλάξουν οι κανόνες της πολιτικής συνοχής. Γιατί τώρα που έχει φουντώσει αυτή η συζήτηση εκεί, το περιεχόμενο της ημερίδας που γίνεται σήμερα εδώ, εξαιρετικά χρήσιμο. Έχουμε ανάγκη σαν χώρα να διατηρηθεί η πολιτική συνοχής. Η Ελλάδα χρειάζεται την πολιτική συνοχής περισσότερο από ποτέ».

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share7Tweet4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Χατζημάρκος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις: “Απαιτείται ουσιαστικός, εθνικός διάλογος, σε πνεύμα υπευθυνότητας και συνεργασίας, μακριά από κάθε λογής ακρότητες”
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Γ. Χατζημάρκος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις: “Απαιτείται ουσιαστικός, εθνικός διάλογος, σε πνεύμα υπευθυνότητας και συνεργασίας, μακριά από κάθε λογής ακρότητες”

09.12.2025
803
Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

04.12.2025
1.8k
Ενεργειακή αναβάθμιση του δημόσιου κτηριακού αποθέματος της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Επιστολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον νέο κώδικα των ΟΤΑ

03.12.2025
738
Επόμενο
Γιώργος Χατζημάρκος: «Οι Περιφέρειες είναι θεματοφύλακες κοινωνικής συνοχής – Η μεγάλη αξία του ΕΣΠΑ είναι ότι υπηρετεί τον άνθρωπο»

Λέρος: Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο "ο Άγιος Σάββας ο Νέος"

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου την Τετάρτη 13/12/2006

    11.12.2006
    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου την Τετάρτη 13/12/2006 Πριν 19 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Βυθίστηκε σκάφος με αλλοδαπούς σε βραχονησίδα

    11.12.2009
    Λέρος: Βυθίστηκε σκάφος με αλλοδαπούς σε βραχονησίδα Πριν 16 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Οικολογικό έγκλημα στην περιοχή της Μερικιάς! [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

    11.12.2012
    ΛΕΡΟΣ: Οικολογικό έγκλημα στην περιοχή της Μερικιάς! [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ] Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΕΒΕΔ με θέμα το λουκέτο στην τράπεζα Δωδ/σου!

    11.12.2013
    Συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΕΒΕΔ με θέμα το λουκέτο στην τράπεζα Δωδ/σου! Πριν 12 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Σύλληψη 31χρονου διωκόμενου ημεδαπού στη Λέρο 

    11.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Σύλληψη 31χρονου διωκόμενου ημεδαπού στη Λέρο  Πριν 11 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Αιφνίδια επίσκεψη Στρατηγού της Αστυνομίας και εκπροσώπων Αυστριακής και Γερμανικής κυβέρνησης

    11.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Αιφνίδια επίσκεψη Στρατηγού της Αστυνομίας και εκπροσώπων Αυστριακής και Γερμανικής κυβέρνησης Πριν 10 χρόνια 1.5K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

    06.12.2025
    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο…

    10.12.2025
    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο Κοινότητας 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
louloudias
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του
  • Λέρος: Κρίσιμη συνάντηση των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ με τον Δήμαρχο
  • Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2026 της Εφορείας Σχολών Λέρου
  • Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.