ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
crithonis-paradise-hotel
louloudias

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
13 °c
Agia Marina
17 ° Σα
16 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Πάτμος » Σημαντικά νομικά ζητήματα επιλύθηκαν για τις ιδιοκτησίες στα μη «δορυάλωτα» νησιά της Δωδεκανήσου

Σημαντικά νομικά ζητήματα επιλύθηκαν για τις ιδιοκτησίες στα μη «δορυάλωτα» νησιά της Δωδεκανήσου

Leros News Leros News
19 Σεπτεμβρίου 2021
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ, Πάτμος
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Επαναστατικές καινοτομίες για την ασφαλή εξυπηρέτηση των τουριστών από τον Δήμο Πάτμου
9
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
299
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Αίσθηση προκάλεσε η υπ’αριθμ. 188/2021 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία έγινε δεκτή η έφεση που άσκησε ο Δήμος Πάτμου κατά της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και Ευαγγελιστού.

Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», ανατρέπεται ουσιαστικά η πρωτόδικη απόφαση με την οποία αναγνωρίστηκε η Ιερά Βασιλική Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Ευαγγελιστού Πάτμου, ως αποκλειστική κύρια ακινήτου συνολικού εμβαδού 838.592 τ.μ. στην θέση «Γερανός» δυνάμει δωρεάς, που έγινε δια χρυσόβουλου Λόγου.
Τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν επι τάπητος με την απόφαση του Εφετείου ανέλυσε στην «δημοκρατική» ο δικηγόρος κ. Παντελής Αποστολάς, που χειρίστηκε την υπόθεση.

Οπως τόνισε σ’ αυτή την υπόθεση, με αφετηρία το έτος 1088, όπου, με τον χρυσόβουλλο λόγο του αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ του Κομνηνού (που επικυρώθηκε στη συνέχεια από δύο επόμενους αυτοκράτορες με άλλους χρυσόβουλους λόγους), δωρίζεται στον όσιο Χριστόδουλο, κατά κυριότητα, ολόκληρο το νησί της Πάτμου.

Διαβάστε επίσης:

Πρωινό Αγάπης της Συντονίστριας της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου

Πρωινό Αγάπης της Συντονίστριας της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου

10.12.2025
1.2k
Πάτμος: Οι εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου του Δήμου

Πάτμος: Οι εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου του Δήμου

08.12.2025
589

Οπως τόνισε ο κ. Αποστολάς, ενόψει των αμφισβητήσεων που προβάλλει το ελληνικό δημόσιο, ως προς την νομική αξία αυτού του τίτλου και γενικά ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πάτμου, των αβάσιμων απόψεων που διατυπώνει σε κρίσιμα θέματα, αλλά και των παράλογων, αβάσιμων και εκτός της ιστορικής και νομικής πραγματικότητας αξιώσεών του, κατέστη απολύτως αναγκαία, σε αυτή τη δίκη, η παράθεση και ανάλυση όλων εκείνων των νομικών πλαισίων που διαμόρφωσαν την ιδιοκτησία, που καθόρισαν το νόμιμο τρόπο για την κτήση και διατήρηση της κυριότητας και προσέδωσαν εγκυρότητα και νομιμότητα στον προβλεπόμενο τίτλο κτήσεως, από το 1088 και εντεύθεν.

Ειδικά για την Πάτμο, όπως αναφέρει ο κ. Αποστολάς, όπου ίσχυσαν διαχρονικά διάφορα δίκαια ως προς την ακίνητη ιδιοκτησία:

– Δόθηκε απάντηση για τη νομική αξία του χρυσόβουλου λόγου του αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ του Κομνηνού (και των μετέπειτα αυτοκρατόρων), παρά τα αντίθετα υποστηριζόμενα από το Δημόσιο), με τον οποίο, χωρίς καμία ασάφεια ως προς το μεταβιβαζόμενο δικαίωμα και επίσης ως προς το μεταβιβαζόμενο ακίνητο, δωρίζεται το 1088 μ.χ. στον όσιο Χριστόδουλο, κατά κυριότητα, ολόκληρο το νησί της Πάτμου, το οποίο πλέον καθίσταται ακίνητο ελεύθερης ιδιοκτησίας, ανήκον στην δικαιοπάροχό Ιερά Μονή.

-Δόθηκε απάντηση στον προβαλλόμενο αβάσιμο ισχυρισμό του Δημοσίου, το οποίο υποστήριζε ότι καταλύθηκε σε κάθε περίπτωση η κτηθείσα κυριότητα του νησιού, με την ως άνω αυτοκρατορική δωρεά, από την Ιερά Μονή, κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Κυριαρχίας.

Το Εφετείο δέχθηκε ότι δεν καταλύθηκε η εν λόγω περιουσία, αλλά διατηρήθηκε ως περιουσία μουλκ (ελεύθερης κυριότητος), με την εντεύθεν τεράστια σημασία στην εξέλιξη της ιδιοκτησίας αυτής μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Οθωμανικό δίκαιο, την Ιταλική νομοθεσία και στη συνέχεια την Ελληνική νομοθεσία. Ότι η κρίση του αυτή για τη διατήρηση της περιουσίας από την Ιερά Μονή Πάτμου στηρίζεται και στα εκδιδόμενα από τους εκάστοτε Σουλτάνους βεράτια προς τους Πατριάρχες, με τα οποία παραχωρούσαν τα προνόμια ως προς την υπάρχουσα εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία.

Ότι το γεγονός της νομικής φύσης των εδαφών της Πάτμου ως μουλκ και όχι ως δημοσίων γαιών έχει τεράστια σημασία στην εξέλιξη της ιδιοκτησίας αυτής μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα μάλιστα από την ιδιοσυστασία των παντός είδους εδαφικών εκτάσεων, είτε πρόκειται για δάση, για δασικές εκτάσεις, για χορτολιβαδικές, βραχώδεις, αγροτικές κλπ. και ανεξάρτητα από μη εφαρμοζόμενες περί τοπίων διατάξεις και από διατάξεις σχετικές με διαδικαστικά τεκμήρια.

Συνακόλουθα, αποκλείεται η ύπαρξη εξαρχής (από τον χρόνο της παραχωρήσεως ολόκληρης της νήσου Πάτμου) αείποτε (εσαεί) αδέσποτων εδαφικών τμημάτων του νησιού, που θα ανήκαν στη συνέχεια στο Οθωμανικό δημόσιο.

Επίσης, δίνεται απάντηση και στις προβαλλόμενες αβάσιμες αιτιάσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τμήματα του αιγιαλού που διεκδικούσε.

Κρίθηκε πως στις μη δορυάλωτες περιοχές της Δωδεκανήσου, όπου δεν εφαρμόζεται πλήρως ο Κτηματολογικός Κανονισμός Δωδεκανήσου, όπως η Πάτμος, κατά την επιστήμη και νομολογία των δικαστηρίων, γίνεται δεκτό ότι γαίες φύσης «εραζί-εμιριέ ή αρζί-μιρί», δηλαδή δημόσιες γαίες, όπως και το δικαίωμα διαρκούς εξουσίασης επί δημοσίων γαιών (τεσσαρούφ), από της εποχής της Οθωμανικής Κυριαρχίας δεν υπήρξαν ποτέ στα Δωδεκάνησα εκτός της Ρόδου και της Κω, που ο Οθωμανός κατακτητής τις είχε κυριεύσει με τη «σπάθη και το δόρυ» και ότι στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου (όπως είναι η Σύμη, η Κάρπαθος, η Πάτμος, η Χάλκη κλπ), που δεν ήταν «δορυάλωτα», δηλαδή δεν είχαν κατακτηθεί με τα όπλα, ο Οθωμανός κατακτητής, όχι μόνο δεν δήμευσε γη, αλλά παραχώρησε δικαιώματα, με αποτέλεσμα όλα ανεξαιρέτως τα κτήματα που κατείχαν, νέμονταν και εξουσίαζαν από τότε οι κάτοικοι των νησιών αυτών να ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους (στις ιδιοκτησίες τους) ως «γαίες μούλκ», χαρακτηρισθείσες, κατά τον ιερό μουσουλμανικό νόμο, ως ιδιωτικές, ανήκουσες στην, κατά τα άρθρα 1 και 2 του από 7ης Ραμαζάν του έτους 1274 Οθωμανικού νόμου “περί γαιών” κατηγορία των καθαράς ιδιοκτησίας ακινήτων, τα οποία συνεπώς εξακολούθησαν εξουσιαζόμενα υπό των μέχρι τότε κυρίων αυτών και μάλιστα κατά πλήρη κυριότητα.

Πηγή: dimokratiki.gr

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥΠΑΤΜΟΣ
Share4Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

11.12.2025
352
Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου

11.12.2025
296
Επανεκλογή της Μίκας Ιατρίδη στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, με διακομματική στήριξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανεκλογή της Μίκας Ιατρίδη στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, με διακομματική στήριξη

11.12.2025
337
Επόμενο
Ο νέος ναύσταθμος και το αβύθιστο αεροπλανοφόρο

Ο νέος ναύσταθμος και το αβύθιστο αεροπλανοφόρο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η Κυριακή Παυλή προλόγισε τον Πρόεδρο της Νότιας Ουαλίας

    12.12.2012
    Η Κυριακή Παυλή προλόγισε τον Πρόεδρο της Νότιας Ουαλίας Πριν 13 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου

    12.12.2013
    Ανακοίνωση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    «Μια Θάλασσα Κρασί» ενώνει τη Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς!

    12.12.2014
    «Μια Θάλασσα Κρασί» ενώνει τη Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς! Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ: Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων και ανάσυρση τεσσάρων σορών…

    12.12.2015
    ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ: Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων και ανάσυρση τεσσάρων σορών… Πριν 10 χρόνια 1.8K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

    06.12.2025
    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο…

    10.12.2025
    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο Κοινότητας 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Δημοψήφισμα για πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία θέλει ο Ζελένσκι
  • Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του
  • Λέρος: Κρίσιμη συνάντηση των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ με τον Δήμαρχο
  • Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2026 της Εφορείας Σχολών Λέρου

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.