back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

1. Έγινε αναδημοσίευση της αρχικής επιστολής αφαιρώντας  το εντελώς ψευδές και απαράδεκτο   σημείο όπου κατηγορεί τον κ. Τσουκαλά αλλά και το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για χρηματισμό ανάλογα τα τεστ και τα εμβόλια που διενεργούνται. «Να σε κάψω Γιάννη , να σε αλείψω λάδι». Προφανώς αφού συκοφάντησε  κατά ανεπίτρεπτο  και προκλητικό τρόπο με αίολα και ψευδή  στοιχεία    μετά ανακάλεσε, ζητώντας συγγνώμη  . Μια φορά ψεύτης όμως πάντα ψεύτης.

2. Ο κ. Τσουκαλάς είναι πρώτα από όλα πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών και αυτό το είχε τονίσει με γραπτή δήλωση του στην προηγούμενη Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ ( κατά προτεραιότητα  θα υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων του που τον εξέλεξαν και τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα της υγείας στο νησί)   και κατόπιν  δέχτηκε  την πρόταση που του έκαναν για να αναλάβει την θέση του υπεύθυνου  συντονιστή της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάτμου .

3. Το κέντρο υγείας και ο επιστημονικός διευθυντής δεν μπορούν να συντάσσουν δελτίο τύπου για τα καθημερινά κρούσματα λοίμωξης από covιd γιατί δεν είναι στις αρμοδιότητες του Κέντρου Υγείας . Τα κρούσματα της νόσου covid ανακοινώνονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ γενικά για την Επαρχία Καλύμνου στην όποια ανήκει και η Πάτμος. Χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιο από όλα τα νησιά έχουν εντοπιστεί.

4. Για το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες που έχουν πάρει τον δρόμο διερεύνησης από την δικαιοσύνη και την ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας. Είναι πάντως άξιο απορίας πως από τα χιλιάδες τεστ που έχουν γίνει στο ιδιωτικό κλιμάκιο τα θετικά ήταν ελάχιστα μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού., όταν μάλιστα την ιδία περίοδο στο κέντρο υγείας με υποπολλαπλάσια τεστ υπήρχαν δεκάδες θετικά ( πλησιάζουν τα εκατό)

5. Ο κ. Τσουκαλάς αλλά και γενικά όλοι οι γιατροί και το άλλο προσωπικό του κέντρου υγείας ( το οποίο ο πρόεδρος των ξενοδόχων ξεδιάντροπα και χυδαία κατηγορεί για χρηματισμό) κινδυνεύοντας την ίδια την ζωή τους με ατέλειωτες ώρες  επιπλέον απλήρωτης εργασίας εδώ και δυο χρόνια (σχεδόν) εκτελούσαν άψογα τον πολλαπλό ρόλο  που τους επέβαλαν οι συνθήκες της πανδημίας . Ανίχνευση , πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση εκατοντάδων περιστατικών της νόσου covid αλλά και άλλων παθήσεων.  Ουσιαστικά χωρίς ενίσχυση της μονάδος υγείας .  Εμβολίασαν χιλιάδες συμπατριώτες μας με επίσης δεκάδες ώρες απλήρωτης εργασίας. Όταν έληξε προσωρινά το πρόγραμμα εμβολιασμού στο κέντρο υγείας Πάτμου οι γιατροί το νοσηλευτικό προσωπικό και ο κ.Τσουκαλας επέμεναν και μετά από αγώνα κατόρθωσαν να συνεχιστούν απρόσκοπτα χωρίς προσωρινή παύση οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.  Σώζοντας ζωές συνανθρώπων μας , αν δούμε τι έγινε σε γειτονικά νησιά . Στην Πάτμο έως τώρα δεν έχουμε θρηνήσει νεκρό  από την νόσο covid-19.

6. Oλα αυτά αποτέλεσαν μαγνήτη επισκεπτών στο νησί γιατί θεωρήθηκε ασφαλής προορισμός  Αντί λοιπόν ο πρόεδρος ξενοδόχων να ευχαριστεί τους γιατρούς και το προσωπικό του κέντρου υγείας και για την άνοδο της τουριστικής κίνησης , εξαπολύει οχετό συκοφαντικών δηλώσεων.

7. Ο κ. Τσουκαλας δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αναθέσει σε « κάποια νοσοκόμα» όπως προτείνει απερίσκεπτα και εντελώς ” ανόητα” ο πρόεδρος των ξενοδόχων την καθημερινή λήψη των τεστ. Η ανίχνευση και η διενέργεια τεστ είναι εκτός καθηκόντων του νοσηλευτικού προσωπικού , επίσης η μονάδα υγείας λειτούργει με οριακή επάρκεια σε προσωπικό .  Αυτή η παροχή θα μπορούσε να γίνει από κινητή μονάδα υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ που δεν υπήρχε στο νησί και που ήταν στις άμεσες διεκδικήσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και της Διοικούσας Επιτροπής του κέντρου Υγείας. Και πράγματι σήμερα μετά από καιρό διεκδικήσεων λειτούργει και στο νησί μας , ο πρόεδρος των ξενοδόχων όμως αντί να αγωνιστεί μαζί μας για κρατικό κλιμάκιο που θα διενεργούσε δωρεάν τα τεστ για όλους ,με  εγκυρότητα  αποτελεσμάτων,  επέλεξε άλλους δρόμους .

8. Ο Εξαναγκασμός ενός επιστήμονα, από τις αρχές όπως προτείνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, να μην εκφέρει καμία άλλη γνώμη εκτός του αντικείμενου δουλειάς του και η πρόταση για φίμωση κάποιου μας θυμίζουν άλλες εποχές . Η άποψη αυτή χαρακτηρίζει αυτούς που τολμούν να την εκφράσουν . Απευθύνεται μάλιστα σε εκλεγμένο εκπρόσωπο εργαζομένων. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του .

9. Τέλος ο κ.Τσουκαλας εκτελεί αξία τα καθήκοντα του και ως γιατρός και ως υπεύθυνος για τον επιστημονικό συντονισμό του κέντρου υγείας και έχει συμβάλλει στο μέγιστο στην βελτίωση της λειτουργίας και στελέχωσης της μονάδας υγείας του νησιού μας.  Μάλιστα το καθήκον του επιστημονικού διευθυντή το προσφέρει χωρίς αμοιβή γιατί δεν προβλέπεται τέτοια εκ του νομού.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ