ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου:
Μείζον θέμα προέκυψε με το αίτημα Δημοτικού Συμβούλου για χορήγηση άδειας απουσίας και διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων
  • Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όπου μια απρόσμενη ατάκα του Δημάρχου, προκάλεσε γέλια και χαλαρό κλίμα μέσα στην ένταση της συζήτησης.
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
Κυριακή 23 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
19 °c
Agia Marina
18 ° Δε
18 ° Τρ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Λειψοί » Ανατροπή: Οι Λειψοί παραμένουν Covid-free προορισμός! Την Τετάρτη, νέοι έλεγχοι για την πλήρη διασταύρωση

Ανατροπή: Οι Λειψοί παραμένουν Covid-free προορισμός! Την Τετάρτη, νέοι έλεγχοι για την πλήρη διασταύρωση

Leros News Leros News
12 Ιανουαρίου 2021
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ, Λειψοί
Χρόνος ανάγνωσης: 1 Λεπτά
A A
0
Ο Δήμος Λειψών ζητά από τον Πρωθυπουργό την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και στις επιχειρήσεις
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
281
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Καταιγιστικές όσο και ανατρεπτικές είναι οι εξελίξεις στο νησί των Λειψών σχετικά με τον πρόσφατο εντοπισμό υποτιθέμενων κρουσμάτων Covid-19.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου διενεργήθηκαν rapid tests σε δύο φάσεις σε είκοσι δύο άτομα που πρόσφατα επέστρεψαν στο νησί και από τα οποία εντοπίστηκαν 10 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά. Ωστόσο το υπερβολικά υψηλά ποσοστό των εντοπισμένων κρουσμάτων το οποίο και «άγγιξε» σχεδόν το 50% επί του συνόλου των ελέγχων, σε συνδυασμό με το γεγονός πως όλοι οι εντοπισθέντες εμφανίζονται ασυμπτωματικοί, δημιούργησαν μία ανησυχία.

Για τον λόγο αυτό, με τη μεσολάβηση και του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου και με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία αυτή την εβδομάδα, ακολούθησε την Κυριακή, μοριακός έλεγχος των κρουσμάτων στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Λέρου για τη διασταύρωση των αποτελεσμάτων, όπου προς έκπληξη όλων επήλθε η ολική ανατροπή.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου: Συνεχίζεται με αμειωτη ένταση η διενέργεια στοχευμένων ελέγχων

17.11.2025
613
Αντώνης Γιαννικουρής, Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Τη σημερινή ημέρα ας κοιτάξουμε μπροστά, μόνο μπροστά»

Αντώνης Γιαννικουρής, Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Τη σημερινή ημέρα ας κοιτάξουμε μπροστά, μόνο μπροστά»

17.11.2025
176

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου από τον μοριακό αναλυτή του νοσοκομείου, κανένα από τα δέκα ύποπτα κρούσματα δεν επιβεβαιώθηκε!

«Το αποτέλεσμα μας εκπλήσσει ευχάριστα αλλά δεν επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση» δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Μάγγος που μετά από πρωτοβουλία του και εσπευσμένη επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα αποφασίστηκε εκτάκτως η μετάβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο στους Λειψούς την προσεχή Τετάρτη, για τη διενέργεια μαζικών ελέγχων. Σκοπός του τρίτου κύκλου των ελέγχων μέσω του κλιμακίου, είναι η διασταύρωση και η πλήρης εξάλειψη του ενδεχομένου ύπαρξης κρουσμάτων.

«Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, οι Λειψοί παραμένουν Covid-free προορισμός σε όλη την περίοδο της πανδημίας και μάλιστα μετά και την τουριστική σεζόν που προηγήθηκε και που σημειώθηκαν εντυπωσιακά ποσοστά πληρότητας έως και 100%, παρέχοντας ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λειψών που ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης και την αποστολή κλιμακίου ΕΟΔΥ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου και το προσωπικό του, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Λειψών για την αδιάκοπη προσπάθεια.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΙΨΩΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΛΕΙΨΟΙ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Αίτημα του Νίκου Σπύρου για διαδικτυακή συμμετοχή ή τρίμηνη άδεια από τα καθήκοντά του στο Δημοτικό Συμβούλιο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Νίκος Σπύρου: “Αξίζει τελικά να ασχολείται κανείς με την πολιτική όταν επικρατεί τόση τοξικότητα;”

21.11.2025
799
Λέρος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Ανακοίνωση – Ευχαριστήριο Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου

18.11.2025
460
Μιχάλης Κόλιας: 17 Νοεμβρίου – Ημέρα Μνήμης και Δημοκρατικής Ευθύνης
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας: 17 Νοεμβρίου – Ημέρα Μνήμης και Δημοκρατικής Ευθύνης

17.11.2025
844
Επόμενο
Επιστολή παρέμβασης της Περιφέρειας για τα δικαιολογητικά αποζημιώσεων των αγροτών

Επιστολή παρέμβασης της Περιφέρειας για τα δικαιολογητικά αποζημιώσεων των αγροτών

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέρου την Παρασκευή 2/12/2011

    23.11.2011
    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέρου την Παρασκευή 2/12/2011 Πριν 14 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στη Λέρο για τα δημοτικά!

    23.11.2012
    Τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στη Λέρο για τα δημοτικά! Πριν 13 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τι είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέρου Μ. Κοντραφούρης στη συνέντευξη Τύπου [VIDEO]

    23.11.2013
    Τι είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέρου Μ. Κοντραφούρης στη συνέντευξη Τύπου [VIDEO] Πριν 12 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

    23.11.2014
    Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Πριν 11 χρόνια 1.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη για το HOT SPOT στα…

    23.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη για το HOT SPOT στα Λέπιδα Πριν 10 χρόνια 1.6K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.3K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε…

    20.11.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου 1.7K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    77 shares
    Share 52 Tweet 11
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Featured
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Featured
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου:
Μείζον θέμα προέκυψε με το αίτημα Δημοτικού Συμβούλου για χορήγηση άδειας απουσίας και διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων
  • Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όπου μια απρόσμενη ατάκα του Δημάρχου, προκάλεσε γέλια και χαλαρό κλίμα μέσα στην ένταση της συζήτησης.
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Εκτέλεση βολών σε Πλάκα και Τρυπητή – Προειδοποίηση για απαγορευμένη διέλευση
  • Νικητιάδης στη Βουλή: Σε απομόνωση ξανά το Αγαθονήσι από την Κυβέρνηση

Νεότερα Video

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
21 Νοεμβρίου 2025
Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

818 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.