back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: “Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν καταρρεύσει”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡώσος πρέσβης στην Ελλάδα: "Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν καταρρεύσει"

Ο Αντρέι Μασλόν περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Για πλήρη κατάρρευση των ελληνορωσικών σχέσεων έκανε λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αντρέι Μασλόφ.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδας, μιλώντας στο Rossiya 24 τόνισε χαρακτηριστικά ότι “από τα τέλη του Φεβρουαρίου οι διμερείς σχέσεις μας έχουν καταστραφεί εντελώς. Δεν υπάρχει καμία συνεργασία. Ολο το πλούσιο φάσμα των διμερών σχέσεων που είχε συσσωρευτεί τις τελευταία χρόνια μηδενίστηκε μέσα σε ελάχιστες ημέρες”.

Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει εδώ και καιρό τη δυτική γραμμή αφού “είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σταθερό προσανατολισμό στο δυτικό κόσμο”.

Υπογράμμισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ξεθωριάσει στα ελληνικά ΜΜΕ “αν και οι περισσότερες εκδόσεις έχουν αντιρωσικό χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως και πηγές, ιστοσελίδες και άλλα, αρκετά αντικειμενικές με νηφάλιες εκτιμήσεις για ότι συμβαίνει στην Ουκρανία”.

“Οι σχέσεις με την Ελλάδα πρέπει να αποκατασταθούν” συμπέρανε τέλος “αλλά είναι σαφές ότι τέτοιο θέμα στην ατζέντα δεν υπάρχει αν και σιγά-σιγά αναδύονται τέτοιου είδους θέσεις”.

Πηγή: news247.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ