back to top
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ιρανικά ΜΜΕ: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο Bell 212 – Νεκρός ο πρόεδρος Ραΐσι και ο υπ. Εξωτερικών

ΚΟΣΜΟΣΙρανικά ΜΜΕ: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο Bell 212 – Νεκρός ο πρόεδρος Ραΐσι και ο υπ. Εξωτερικών

Δεν υπάρχει «καμιά ένδειξη» ότι υπάρχουν επιζώντες στον τόπο της συντριβής του ελικοπτέρου Bell 212 στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι αξιωματούχοι, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «δυστυχώς» φαίνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο απανθρακώθηκε εντελώς.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου ανεφερε ότι ειχε εντοπιστεί το ελικόπτερο όμως η κατάσταση δεν είναι καλή και οι ελπίδες να βρεθούν επιζήσαντες έμοιαζαν λιγοστές.

Το ελικόπτερο συνετρίβη χθες σε ορεινή περιοχή του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν εν μέσω πυκνής ομίχλης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου αυτή την ώρα ομάδες έρευνας και διάσωσης πλησιάζουν τον τόπο της συντριβής.

Νωρίτερα αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης επιβεβαίωσε ότι τουρκικό ντρόουν που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε με θερμική κάμερα “πηγή θερμότητας και υπήρχαν υποψίες πως επρόκειτο για τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Θρίλερ μέχρι αργά το βράδυ

Αντικρουόμενες ήταν μεχρι χθες βράδυ οι πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών τόσο για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου όσο και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιβαίνοντες. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι βρέθηκε από ομάδες έρευνας το ελικόπτερο ενώ λίγο αργότερα η Ερυθρά Ημισέληνος διέψευσε την είδηση.

Πηγή:fimotro.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ