back to top
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Λέρος: Έριξαν πετρέλαιο σε πηγάδι που παρέχει νερό στην ευρύτερη περιοχή Λακκίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Έριξαν πετρέλαιο σε πηγάδι που παρέχει νερό στην ευρύτερη περιοχή Λακκίου

Δυστυχώς σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λειψυδρίας για όλη τη χώρα και ειδικότερα για τη Λέρο, όπου υπολειτουργούν οι 2 μονάδες αφαλάτωσης, οι υπηρεσίες του Δήμου Λέρου μετά από καταγγελίες πολιτών, διαπίστωσαν ότι άγνωστοι έριξαν πετρέλαιο σε πηγάδι που παρέχει νερό στην ευρύτερη περιοχή Λακκίου.

Το θέμα συζητήθηκε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής χθες (Τρίτη 23.7.2024), όπου με εισήγηση του Δημάρχου κ. Κωττάκη αποφασίστηκε η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, για τη δολιοφθορά στο πηγάδι δίπλα στο γήπεδο του Λακκίου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό τις γύρω περιοχές (Τεμενίων, Φλαμπού και Λακκίου), στο οποίο ανιχνεύθηκε πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωττάκης ανέφερε στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής ότι το πρωί της Τρίτης (23.7.2024), ενημερώθηκε από κατοίκους των γύρω περιοχών Τεμενίων, Φλαμπού και Λακκίου που τροφοδοτούνται τα σπίτια τους με νερό από το πηγάδι που βρίσκεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου Λακκίου, ότι το νερό τους μυρίζει πετρέλαιο.

Πράγματι κατόπιν αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι μέσα στο νερό υπάρχουν ίχνη πετρελαίου και λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της ασφάλειας των πολιτών, εστάλη δείγμα του νερού στο χημείο για περεταίρω έλεγχο και θα πρέπει να γίνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αυτή τη δολιοφθορά, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

(Φωτο αρχείου)

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ