back to top
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Λέρος: Τέλος Ιουλίου σε λειτουργία η νέα φορητή μονάδα αφαλάτωσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Τέλος Ιουλίου σε λειτουργία η νέα φορητή μονάδα αφαλάτωσης

Τη διαβεβαίωση, ότι το θέμα της επάρκειας νερού στη Λέρο βαίνει προς επίλυση με τη διαδικασία του διαγωνισμού για προμήθεια μιας φορητής μονάδας αφαλάτωσης, δυναμικότητας 600 κ. μ. -ημέρα πόσιμου νερού- να ολοκληρώνεται και να εγκαθίσταται μέχρι τέλος Ιουλίου, έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο δήμαρχος, Τιμόθεος Κωττάκης.

«Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, σχεδόν και κάθε εβδομάδα με τις διαγωνιστικές διαδικασίες να τρέχουν και μέσω της Περιφέρειας, θα αναδομηθούν και οι δυο μονάδες αφαλάτωσης που είχαν πρόβλημα λόγω της μη σωστής συντήρησης τους», υπογράμμισε ο κ Κωττάκης, εκτιμώντας ότι το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου θα προστεθούν άλλα 1.500 κ. μ./ημέρα πόσιμου νερού, στη διάθεση των κατοίκων.

Παράλληλα, συμπλήρωσε, συνεχίζεται η μεταφορά πόσιμου νερού κάθε δεύτερη μέρα με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Δυστυχώς» υπογράμμισε, «θα καταλήξουμε στις αφαλατώσεις, λόγω κλιματικής κρίσης, αν δεν έχουμε βροχοπτώσεις και αν δεν γίνεται σωστή διαχείριση νερού από όλους των υδάτινων αποθεμάτων».

Να σημειωθεί, ότι το νησί είχε κηρυχτεί για ένα μήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για συνέπειες που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας.

«Πρόκειται, ουσιαστικά για διοικητική πράξη, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες της αναδόμησης των δυο μονάδων αφαλάτωσης, καθώς από τα 2.000 κ. μ./ημέρα είχαμε φθάσει να παράγουμε μόνο 200 κ. μ./ημέρα», εξήγησε ο δήμαρχος Λέρου, τονίζοντας ότι «σήμερα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, υδροδοτείται το σύνολο του νησιού και εξασφαλίζονται οι αναγκαίες ποσότητες για τις βασικές χρήσεις, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού».

Πηγή: ertnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ