ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Ιωάννης Καλογήρου σχολίασε: Επειδή όντως είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε (ή καλύτερα ό,τι πιστεύουμε), να τονίσω…
    17.08.2025
  • Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου

    Ο Έτσι μπράβο σχολίασε: Αυτη είναι η πραγματική λεριακη μουσική. Δεν αντέχω να βλέπω ντράμς και Keyboard και…
    16.08.2025
  • Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό

    Ο Οχι έτσι ακριβώς σχολίασε: Ήταν γυναίκα ναυαγοσώστης, η κ. Κωνσταντίνα. Είχε όλα τα απαραίτητα μαζί της, περιέθαλψε τον…
    16.08.2025
  • Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς

    Ο Πέτρος Καρναχωρίτης σχολίασε: Για την ανανέωση διπλώματος μετά τα 65 πέραν των άλλων απαιτείται: Να έχει ο…
    16.08.2025
  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Δρ. Ηλέκτρα Κωστοπούλου σχολίασε: Επειδή είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε κατά παράβαση της ιστορίας, του διεθνούς δικαίου…
    14.08.2025
kiporama-leros
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στο Νοσοκομείο της Λέρου διακομίστηκε την Κυριακή ένας 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 21 Αυγούστου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
27 °c
Agia Marina
25 ° Παρ
25 ° Σάβ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφιακό ευρώ: Πώς προχωρά το εγχείρημα της ΕΚΤ – Το «απόρρητο» στις πληρωμές

Leros News Leros News
25 Ιουνίου 2024
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
ΕΕ: Επιπλέον 5 δισ. ευρώ για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας
920
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
30.7k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Την πρώτη της έκθεση προόδου σχετικά με την -απόρρητη κατά τα άλλα- φάση προετοιμασίας του ψηφιακού ευρώ, δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) . Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2023 με στόχο να τεθούν οι βάσεις για την πιθανή έκδοση ψηφιακού ευρώ.

Η έκθεση περιγράφει την πρόοδο που σημειώθηκε σε βασικές πτυχές σχεδιασμού του ψηφιακού ευρώ και τα προβλεπόμενα επόμενα βήματα για το έργο.

Ψηφιακό ευρώ και «απόρρητο»

Όπως επισημαίνει η ΕΚΤ, ο σχεδιασμός του ψηφιακού ευρώ περιλαμβάνει μια λειτουργία εκτός σύνδεσης που θα προσφέρει στους χρήστες ένα επίπεδο απορρήτου που μοιάζει με μετρητά για πληρωμές σε φυσικά καταστήματα και μεταξύ ατόμων.

Τονίζει μάλιστα ότι όταν πληρώνετε εκτός σύνδεσης, τα προσωπικά στοιχεία συναλλαγής θα είναι γνωστά μόνο σε αυτόν που πληρώνει και στον δικαιούχο πληρωμής και δεν θα κοινοποιούνται στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, στο ευρωσύστημα ή σε οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών υποστήριξης.

Τους τελευταίους μήνες, η ΕΚΤ συμφώνησε στα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να εγγυηθεί ότι οι ηλεκτρονικές ψηφιακές συναλλαγές σε ευρώ θα παρέχουν ακόμη υψηλότερα πρότυπα απορρήτου από τις τρέχουσες λύσεις ψηφιακών πληρωμών, ενώ θα εξακολουθούν να διασφαλίζουν την ισχυρή προστασία του τελικού χρήστη έναντι της απάτης. Βάσει αυτού το ευρωσύστημα θα χρησιμοποιήσει μέτρα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της ψευδωνυμοποίησης, του κατακερματισμού και της κρυπτογράφησης δεδομένων, για να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι σε θέση να συνδέσει απευθείας τις ψηφιακές συναλλαγές σε ευρώ με συγκεκριμένους χρήστες.

Εξαιρέσεις

Σύμφωνα με την τρέχουσα πρακτική, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών θα έχουν πρόσβαση μόνο στα προσωπικά δεδομένα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία της ΕΕ, όπως οι κανονισμοί κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Για τη χρήση δεδομένων για εμπορικούς σκοπούς, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών θα χρειάζονται τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών. Ως εκδότης και πάροχος υποδομής πληρωμών για ένα ψηφιακό ευρώ, η ΕΚΤ θα εποπτεύεται από ανεξάρτητες αρχές προστασίας δεδομένων που θα παρακολουθούν τη συμμόρφωσή της με τον Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUDPR) και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Ένα ψηφιακό ευρώ εκτός σύνδεσης

Η έκθεση προόδου υπογραμμίζει ότι το ευρωσύστημα αναπτύσσει μια λειτουργία εκτός σύνδεσης που θα επιτρέπει στους χρήστες ψηφιακών ευρώ να πληρώνουν χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο αφού προχρηματοδοτήσουν τον ψηφιακό λογαριασμό τους σε ευρώ μέσω Διαδικτύου ή ΑΤΜ. Οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ των συσκευών εκτός σύνδεσης – π.χ. κινητών τηλεφώνων ή καρτών πληρωμής – που ανήκουν στους χρήστες που συμμετέχουν στη συναλλαγή, χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε τρίτους.

Η ΕΚΤ διερευνά τα τεχνικά εργαλεία που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά που θα μπορούσαν να επιτρέψουν τον διακανονισμό ψηφιακών συναλλαγών σε ευρώ εκτός σύνδεσης απευθείας στις συσκευές των τελικών χρηστών. Έχει επίσης αξιολογήσει άλλες βασικές πτυχές των ψηφιακών πληρωμών σε ευρώ εκτός σύνδεσης, με σκοπό να τις καταστήσει απρόσκοπτες, ασφαλείς και φιλικές προς το χρήστη.

Το τεχνικό έργο της ΕΚΤ έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στα ζητήματα παράδοσης και στον τρόπο χρηματοδότησης και αποπληρωμής χρημάτων εκτός σύνδεσης ψηφιακών πορτοφολιών ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διεξαγωγής ελέγχων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της πλαστογραφίας. Για πληρωμές εκτός σύνδεσης, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους, ενώ το ευρωσύστημα διερευνά επίσης την πιθανή χρήση έξυπνων καρτών.

Η αποτελεσματική εφαρμογή ενός ψηφιακού ευρώ εκτός σύνδεσης σε κινητές συσκευές θα εξαρτηθεί τελικά από τις απαιτήσεις που ορίζονται για τους κατασκευαστές εξοπλισμού και τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στον κανονισμό για το ψηφιακό ευρώ.

Όρια κατοχής ψηφιακού ευρώ

Ο σχεδιασμός ενός ψηφιακού ευρώ πρέπει να διασφαλίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως ως μέσο πληρωμής, διατηρώντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό, οι ψηφιακές κατοχές σε ευρώ φυσικών προσώπων δεν θα αμείβονται και θα υπόκεινται σε όρια κατοχής.

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να συνδέσουν το ψηφιακό τους πορτοφόλι ευρώ με έναν εμπορικό τραπεζικό λογαριασμό, επιτρέποντάς τους να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω του ψηφιακού τους πορτοφολιού ευρώ χωρίς να χρειάζεται να το προφορτώσουν με χρήματα.

Η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει εργασίες για μια μεθοδολογία βαθμονόμησης για τον καθορισμό των ορίων διακράτησης, η οποία συνεπάγεται μια συνολική νομισματική και οικονομική αξιολόγηση.

Συνεργασία με τις Κεντρικές Τράπεζες

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει μια συνεργασία από εμπειρογνώμονες από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος και τις εθνικές αρμόδιες αρχές, η οποία έχει αρχίσει να εντοπίζει τους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βαθμονόμηση των ορίων διακράτησης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει διάλογο και διαδικασία συλλογής δεδομένων για τη λήψη των αναλυτικών στοιχείων που απαιτούνται για τη διενέργεια της αξιολόγησης. Καθώς πρόκειται για συλλογική προσπάθεια, η ΕΚΤ πραγματοποιεί τακτικές ανταλλαγές με συννομοθέτες και συμμετέχοντες στην αγορά (καταναλωτές, εμπόρους και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα) για να τους ενημερώσει σχετικά με το τεχνικό έργο και να συγκεντρώσει σχόλια.

Εγχειρίδιο κανόνων ψηφιακού ευρώ και διαγωνιστική διαδικασία

Η Ομάδα Ανάπτυξης Κανονισμών για το ψηφιακό ευρώ ολοκλήρωσε την ενδιάμεση αναθεώρηση του πρώτου σχεδίου του εγχειριδίου κανόνων, το οποίο καθορίζει τους κανόνες και τις διαδικασίες για την τυποποίηση των ψηφιακών πληρωμών σε ευρώ σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Ο όμιλος αναμένεται να παραδώσει μια ενημερωμένη έκδοση του ψηφιακού βιβλίου κανόνων για το ευρώ έως το τέλος του 2024, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων που εκκρεμούν, τα οποία επικεντρώνονται στην αναγνώριση και τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών καθώς και στις απαιτήσεις που σχετίζονται με την υποδομή.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών ο τελευταίος καύσωνας του καλοκαιριού

Καιρός: Προ των πυλών ο τελευταίος καύσωνας του καλοκαιριού

19.08.2025
461
Ακίνητα: Έρχεται κούρεμα φόρων στα εισοδήματα από ενοίκια

Ακίνητα: Έρχεται κούρεμα φόρων στα εισοδήματα από ενοίκια

18.08.2025
161

Παράλληλα, η ΕΚΤ εξέδωσε πέντε προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων με στόχο τη σύναψη συμφωνιών-πλαισίων με κατάλληλους εξωτερικούς παρόχους για την παροχή ψηφιακών στοιχείων ευρώ και συναφών υπηρεσιών.

Υποστήριξη της νομοθετικής διαδικασίας

Η έκθεση επισημαίνει ότι καθώς εξελίσσονται οι νομοθετικές συζητήσεις, η ΕΚΤ συνέχισε να παρέχει τεχνική εμπειρογνωμοσύνη στα εμπλεκόμενα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ειδικότερα, για να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες συζητήσεις, η ΕΚΤ (i) παρείχε τεχνική συμβολή όσον αφορά την ανάλυση της δυναμικής στην αγορά πληρωμών λιανικής σε ευρώ· (ii) δημοσίευσε μια εις βάθος τεχνική ανάλυση της σκοπιμότητας και των επιπτώσεων της χορήγησης πολλαπλών ψηφιακών λογαριασμών σε ευρώ ανά χρήστη και (iii) πραγματοποίησε πρόσθετη τεχνική εργασία σε μια ψηφιακή εφαρμογή ευρώ με σκοπό να την καταστήσει ιδιαίτερα περιεκτική και προσβάσιμη.

«Η φάση προετοιμασίας για το ψηφιακό ευρώ προχωρά καλά και υποστηρίζουμε τη συνεχιζόμενη δημοκρατική συζήτηση για το νομικό πλαίσιο για το ψηφιακό ευρώ», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Piero Cipollone, ο οποίος προεδρεύει της Task Force υψηλού επιπέδου για το ψηφιακό ευρώ. «Το ψηφιακό ευρώ είναι μια κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού κοινού, για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι επιτυχής και θα μας ωφελήσει όλους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα αποφασίσει για την πιθανή έκδοση ψηφιακού ευρώ μόνο αφού εγκριθεί η σχετική νομοθεσία, καθώς αυτό το νομικό πλαίσιο είναι απαραίτητο για τη συγκεκριμένη λειτουργία του ψηφιακού ευρώ.

Πηγή: ΟΤ


Share368Tweet230

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» της Ευρώπης: Η βαλτική αμυντική γραμμή που θα προστατεύσει από μελλοντική ρωσική εισβολή
ΔΙΕΘΝΗ

Το νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» της Ευρώπης: Η βαλτική αμυντική γραμμή που θα προστατεύσει από μελλοντική ρωσική εισβολή

21.08.2025
101
Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

20.08.2025
1.2k
Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

20.08.2025
801
Επόμενο
Εντοπισμός 16 ατόμων στο Φαρμακονήσι

Εντοπισμός 22 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους κατόπιν καταδίωξης στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ρύθμιση οφειλών και προστίμων προς τον Δήμο Λέρου

    21.08.2011
    Ρύθμιση οφειλών και προστίμων προς τον Δήμο Λέρου Πριν 14 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αφιέρωμα στη Λέρο ετοιμάζει η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet – Επικοινώνησαν με το LEROS…

    21.08.2012
    Αφιέρωμα στη Λέρο ετοιμάζει η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet – Επικοινώνησαν με το LEROS NEWS για πληροφορίες! Πριν 13 χρόνια 3.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ορκίστηκε νέα δημοτική σύμβουλος

    21.08.2013
    ΛΕΡΟΣ: Ορκίστηκε νέα δημοτική σύμβουλος Πριν 12 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δύο κρούσματα κλοπών στη Λέρο

    21.08.2014
    Δύο κρούσματα κλοπών στη Λέρο Πριν 11 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών

    21.08.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών Πριν 10 χρόνια 1.7K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο “Κόρακας” πέταξε στον ουρανό… Το μεγάλο «αντίο» στον Μανώλη Χονδρόγιαννο

    12.08.2025
    Λέρος: Ο “Κόρακας” πέταξε στον ουρανό… Το μεγάλο «αντίο» στον Μανώλη Χονδρόγιαννο 4.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 41χρονου για ναρκωτικά – Απείλησε αστυνομικούς με αεροβόλο πιστόλι

    11.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 41χρονου για ναρκωτικά – Απείλησε αστυνομικούς με αεροβόλο πιστόλι 2.5K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος – Ρεπορτάζ: Επέστρεψε και απελευθερώθηκε ο σπάνιος Σπιζαετός

    12.08.2025
    Λέρος – Ρεπορτάζ: Επέστρεψε και απελευθερώθηκε ο σπάνιος Σπιζαετός 2.3K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    11.08.2025
    Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώου

    12.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώου 2K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας κηρύχθηκε η Λέρος

    Λέρος: Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2025”

    282 shares
    Share 113 Tweet 71
  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά έως 24-8-2025

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Σημαντική ανακοίνωση από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Λιμενικό έδιωξε τουρκικές μηχανότρατες από ελληνικά χωρικά ύδατα: Καρέ – καρέ η καταδίωξη
  • Το νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» της Ευρώπης: Η βαλτική αμυντική γραμμή που θα προστατεύσει από μελλοντική ρωσική εισβολή
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου
  • Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

Νεότερα Video

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

766 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Αυγούστου 2025
Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

439 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Αυγούστου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.