back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχεται τριήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια – Οι περιοχές

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈρχεται τριήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια – Οι περιοχές

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός τις επόμενες μέρες, με μία κακοκαιρία που θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα, να είναι προ των πυλών. Κύρια χαρακτηριστικά της οι καταιγίδες και τα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά.

Κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια αναμένεται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, με τη διάρκειά της να ξεπερνά τις τρεις ημέρες. Έπειτα, θα ακολουθήσει η πρώτη σοβαρή ψυχρή «κατεβασιά» του φετινού χειμώνα.

Από την Παρασκευή, ο καιρός αλλάζει πρόσωπο, και την καλοκαιρία διαχέται μία τριήμερη κακοκαιρία.

Χαρακτηριστικά της, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, θα είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι ισχυρές καταιγίδες. Αναμένονται επίσης και χιόνια στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Ο κ. Αρνιακός χτυπά το «καμπανάκι» για το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας, καθώς αναμένεται πολύ νερό και ειδικότερα στα δυτικά. Τονίζει, δε, πως χρειάζεται πολύ προσοχή στην Ήπειρο.

Προσοχή συνιστά και ο μετεωρολόγος του Open, κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης για το επερχόμενο σύστημα κακοκαιίρας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Το σύστημα θα κινηθεί προς τα βορειοανατολικά θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια στα βουνά μας», γράφει και αναφέρει πως χιόνια θα πέσουν και μέσα σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

«Στον δεύτερο χάρτη μας αποτυπώνονται οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ τέλος ακολουθεί βίντεο στα σχόλια με την πορεία – εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα φαινόμενα αναμένουμε», συνεχίζει.

Ο χιονιάς έρχεται από 25 Ιανουαρίου

Νέος γύρος χιονιά και καταιγίδων έρχεται από τις 25 του μήνα, η οποία θα είναι και η πλέον σοβαρή για φέτος. Η αλλαγή θα διαρκέσει, με βάση πάντα τα μέχρι σήμερα προγνωστικά στοιχεία, έως και τις 31 Ιανουαρίου και θα επηρεάσει κυρίως τις κεντρικές, ανατολικές και νότιες περιοχές. Χιόνια και χιονόνερο θα πέσουν στα ημιορεινά, και ορεινά.

ieidiseis.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ