back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

Related Posts

Εμμένει στις προκλήσεις ο Ερντογάν: Ξέρουμε ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα πάνω μας μετά από 100 χρόνια

Σε κάθε περίπτωση, νέο αποφασιστικό μήνυμα για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας απέστειλε στην Άγκυρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σόφια.

Συνεχίζει την ρητορική προκλήσεων η Άγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει κατά την την εναρκτήρια ομιλία του στην συνέλευση της τουρκικής Βουλής να δηλώνει πως η Τουρκία γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια.

“Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια” είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή. «Η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική και τη συμμαχία. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος μετά από 100 χρόνια έχει και πάλι εξαπολύσει πάνω μας την Ελλάδα μας. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι που επιχειρείται να παιχτεί με αυτόν τον τρόπο. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της».

Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Κύπρο. «Στην Κύπρο, υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη. Πρέπει τώρα να τερματιστεί η απομόνωση και τα εμπάργκο και να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις σχετικά με τη διεθνή αναγνώριση και νομιμότητα που αξίζουν οι ”Τουρκοκύπριοι”. Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης ( Κυπριακή Δημοκρατία).»

Το νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία

Σε κάθε περίπτωση, νέο αποφασιστικό μήνυμα για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας απέστειλε στην Άγκυρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σόφια.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας.

Επανέλαβε τη σταθερή προσήλωσή του στο διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ζήτησε την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Πηγή: skai.gr

Popular Articles