back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε χαμηλό δύο δεκαετιών το ευρώ έναντι του δολαρίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε χαμηλό δύο δεκαετιών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο δεκαετιών υποχώρησε το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου – το οποίο παρέμεινε σταθερό την Τρίτη – καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για ένα «σκληρό» χειμώνα στη Ευρώπη εξαιτίας της επικείμενης ανεπάρκειας στον ενεργειακό εφοδιασμό και τις εντεινόμενες ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό το ευρώ υποχώρησε κατά 0.2% στα 0,9926 δολάρια, κατά τη διάρκεια της νύχτας, το χαμηλότερο από τα τέλη του 2002.

Η Ρωσία αναμένεται να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream για τρεις ημέρες στο τέλος του μήνα, μια τελευταία υπενθύμιση της επισφαλούς κατάστασης του ενεργειακού εφοδιασμού στη γηραιά ήπειρο, όπως αναφέρει το Reuters, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες πως οποιαδήποτε διακοπή κατά τους χειμερινούς μήνες θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Δεδομένης της τρέχουσας διάθεσης, υπάρχουν προφανώς ανησυχίες για το αν θα είναι τρεις ημέρες ή αν θα είναι τρία χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής FX στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας (NAB), Ray Attrill.

liberal.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ