back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ακάρ για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑκάρ για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, η Άγκυρα, με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να απειλεί την χώρα μας με συνέπειες μετά το επεισόδιο που έστησαν οι Τούρκοι στο Φαρμακονήσι, υποστηρίζοντας -θρασύτατα- ότι ελληνικές δυνάμεις «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Ο ίδιος δήλωσε πως η χώρα του έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα», ενώ προσπερνώντας την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε πως «η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα». Συμπλήρωσε παράλληλα, ότι η χώρα του δεν θα αφήσει αναπάντητη «καμία πρόκληση».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση από την Ελλάδα σε καμία από τις πρωτοβουλίες μας. Μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο.

Είναι η Ελλάδα που προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση εναντίον μας αναπάντητη.

Παρά τα όσα έχουν κάνει, εμείς λέμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου.

Εμείς λέμε, πριν πέσει το χιόνι στα βουνά, ”συνέλθετε και πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος”. Τους έχουμε προειδοποιήσει και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.

”Σταματήστε την προκλητική σας συμπεριφορά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Λέμε ας μιλήσουμε”. Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα από την άλλη πλευρά. ”Το έχετε κάνει αυτό στην ιστορία”, τα αποτελέσματα είναι γνωστά».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ