ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
crithonis-paradise-hotel
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου:
Μείζον θέμα προέκυψε με το αίτημα Δημοτικού Συμβούλου για χορήγηση άδειας απουσίας και διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων
  • Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όπου μια απρόσμενη ατάκα του Δημάρχου, προκάλεσε γέλια και χαλαρό κλίμα μέσα στην ένταση της συζήτησης.
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
Κυριακή 23 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
23 °c
Agia Marina
18 ° Δε
18 ° Τρ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Η Ομικρον οδηγεί σε αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2022

Η Ομικρον οδηγεί σε αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2022

Leros News Leros News
18 Δεκεμβρίου 2021
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Η Ομικρον οδηγεί σε αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2022
5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
173
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Καθώς η παραλλαγή Όμικρον έρχεται στο επίκεντρο στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιστήμονες αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για την πανδημία της Covid-19 για το επόμενο έτος.

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, οι ειδικοί προέβλεπαν ότι οι χώρες θα αρχίσουν να βγαίνουν από την πανδημία το 2022, έπειτα από τις αναζωπυρώσεις που προκάλεσαν οι παραλλαγές Αλφα, Βήτα, Γάμμα και Δέλτα. Οι πρώτες χώρες που θα έβγαιναν από την πανδημία θα ήταν οι χώρες που θα συνδυάζουν υψηλό επίπεδο έκθεσης των πληθυσμών στον ιό μέσω της προσβολής και υψηλή προστασία του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Σαν σήμερα ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ελλάδα σε… μια χαρτοπετσέτα!

Σαν σήμερα ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ελλάδα σε… μια χαρτοπετσέτα!

09.10.2025
1.4k
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

07.10.2025
661

Σε αυτές τις περιοχές, αναμενόταν ότι η Covid θα εξελισσόταν σε ενδημική νόσο, ενδεχομένως με λιγότερο σοβαρές περιοδικές ή εποχικές εκρήξεις. Τα εμβόλια, τα οποία ήταν διαθέσιμα για μεγάλο μέρος του 2021 στις πλούσιες χώρες, θα έφθαναν το επόμενο έτος στο μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αλλά η ταχεία εξάπλωση της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Ομικρον, η οποία ανιχνεύθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου, και η ενδεχομένως μεγαλύτερη ικανότητά της να επαναμολύνει τους ανθρώπους σε σχέση με τις προκατόχους της, υπονομεύουν αυτήν την ελπίδα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ηδη, πολλές χώρες επιστρέφουν στη λήψη μέτρων που είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας: ταξιδιωτικοί περιορισμοί, χρήση μάσκας, αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων τις ημέρες των γιορτών.

Αν και δεν βρισκόμαστε πίσω στην αφετηρία, μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θα χρειασθεί να εμβολιασθεί ή να εκτεθεί στην Covid για να ξεπερασθεί η πανδημία, δηλώνουν στο Reuters ειδικοί λοιμωξιολόγοι.

“Οι άνθρωποι έχουν απαυδήσει από την πανδημία και ένας θεός ξέρει πόσο έχω απαυδήσει κι’εγώ, αλλά, αν δεν καταφέρουμε να πιέσουμε τους ηγέτες μας να αναλάβουν δράση επειγόντως, πραγματικά προβλέπω ότι το 2022 θα είναι μία επανάληψη του 2021”, δηλώνει η δρ Angela Rasmussen, ιολόγος της Vaccine and Infectious Disease Organization του University of Saskatchewan του Καναδά.

Ακόμη και αφού η Covid εξελιχθεί σε περισσότερο ενδημική νόσο, νέες παραλλαγές θα εμφανίζονται και εποχικές αναζωπυρώσεις θα συμβαίνουν τα επόμενα χρόνια.

“Θα υπάρχει πάντα ένας αριθμός κρουσμάτων της Covid, νοσηλειών και θανάτων”, δηλώνει ο δρ Amesh Adalja , ειδικός λοιμωξιολόγος του Johns Hopkins Center for Health Security. “Πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό”.

Η ελπίδα είναι ότι ο ιός θα εξασθενήσει σε σημείο που δεν θα διαταράσσει την ζωή. Αλλά το να ζεις με την Covid-19, δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν αποτελεί πλέον απειλή.

Αντίθετα, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να προσαρμοσθούν όταν θα εμφανίζεται η επόμενη παραλλαγή, δηλώνει ο δρ Tom Frieden , επικεφαλής του Resolve to Save Lives και πρώην διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). “Μπορεί να χρειάζεται σε δεδομένες χρονικές στιγμές να προσδιορίζεται ότι είναι ασφαλέστερο να κάνει κανείς ορισμένα πράγματα σε σχέση με άλλες χρονικές περιόδους”.

Από την πανδημική στην ενδημική Covid

Ορισμένοι επιστήμονες δεν είναι τελείως έτοιμοι να εγκαταλείψουν την ελπίδα ότι ορισμένες περιοχές του κόσμου θα βγουν από την πανδημία τον επόμενο χρόνο. Περισσότερα από 270 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ το 57% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, που παρέχει εν δυνάμει προστασία η οποία δεν υπήρχε πριν από δύο χρόνια.

“Ακόμη και αν αυτή η ανοσία δεν είναι τόσο υψηλή απέναντι στην Όμικρον, δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστη. Και η ανοσία αυτή είναι περισσότερο αποτελεσματική απέναντι στην σοβαρή νόσηση από ό,τι απέναντι στην μετάδοση”, λέει ο δρ David Dowdy, εποιδημιολόγος του Johns Hopkins.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες από τις μελέτες που ερευνούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της Όμικρον έχουν επικεντρωθεί στα εξουδετερωτικά αντισώματα, που είναι και ευκολότερο να μετρηθούν. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος από πλήρως εμβολιασμένα άτομα δείχνουν ότι η Ομικρον έχει μάθει να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που δημιουργούν τα εμβόλια. Αλλά είναι πιθανόν ότι η χορήγηση αναμνηστικής δόσης αποκαθιστά την προστασία.

Στο επίπεδο της κυτταρικής ανοσίας, φαίνεται ότι τα Τ λεμφοκύτταρα παραμένουν ικανά να αναγνωρίσουν την παραλλαγή Όμικρον. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η δεύτερη γραμμή άμυνας θα προλάβει νοσηλείες και θανάτους.

“Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι” που απειλούνται, διότι είναι ακόμη ανεμβολίαστοι, δηλώνει η δρ Celine Gounder, ειδική λοιμωξιολόγος του New York University. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι θα περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να περάσουμε από την πανδημική στην ενδημική Covid-19.

Στο μεταξύ, να ζεις με την COVID το 2022 θα σημαίνει μάλλον αξιολόγηση των τοπικών κινδύνων και ατομική προστασία μέσω του εμβολιασμού, της χρήση μάσκας και της τήρησης των αποστάσεων.

“Οταν θα πάω στα μαγαζιά το απόγευμα, θα βοηθήσει να ξέρω σε τι επίπεδο βρίσκεται η Covid στην κοινότητά μου”, δηλώνει ο δρ Robert Wachter, πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Σαν Φρανσίσκο).

“Δεν θα υπάρχει ένα στάδιο πανδημίας. Θα υπάρχουν διαφορετικά στάδια για διαφορετικούς ανθρώπους και για διαφορετικές περιοχές. Και θα συνεχίσει να είναι έτσι για το ορατό μέλλον”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό

23.11.2025
610
Λέρος: Δελτίο Τύπου του Αντιπροέδρου Δ.Σ. Ευάγγελου Ασβεστά
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

22.11.2025
1.6k
Ανακοίνωση εκτέλεσης βολών στο Φαρμακονήσι
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λιμεναρχείο Λέρου: Εκτέλεση βολών σε Πλάκα και Τρυπητή – Προειδοποίηση για απαγορευμένη διέλευση

22.11.2025
1.2k
Επόμενο
Ανάκληση της απόφασης μεταφοράς ασθενών στη Λέρο

Ανάκληση της απόφασης μεταφοράς ασθενών στη Λέρο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέρου την Παρασκευή 2/12/2011

    23.11.2011
    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέρου την Παρασκευή 2/12/2011 Πριν 14 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στη Λέρο για τα δημοτικά!

    23.11.2012
    Τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στη Λέρο για τα δημοτικά! Πριν 13 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τι είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέρου Μ. Κοντραφούρης στη συνέντευξη Τύπου [VIDEO]

    23.11.2013
    Τι είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέρου Μ. Κοντραφούρης στη συνέντευξη Τύπου [VIDEO] Πριν 12 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

    23.11.2014
    Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Πριν 11 χρόνια 1.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη για το HOT SPOT στα…

    23.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη για το HOT SPOT στα Λέπιδα Πριν 10 χρόνια 1.6K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.3K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε…

    20.11.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου 1.7K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    77 shares
    Share 52 Tweet 11
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kiporama-leros
Currently Playing

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Featured
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Featured
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου:
Μείζον θέμα προέκυψε με το αίτημα Δημοτικού Συμβούλου για χορήγηση άδειας απουσίας και διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων
  • Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όπου μια απρόσμενη ατάκα του Δημάρχου, προκάλεσε γέλια και χαλαρό κλίμα μέσα στην ένταση της συζήτησης.
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Εκτέλεση βολών σε Πλάκα και Τρυπητή – Προειδοποίηση για απαγορευμένη διέλευση
  • Νικητιάδης στη Βουλή: Σε απομόνωση ξανά το Αγαθονήσι από την Κυβέρνηση

Νεότερα Video

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
21 Νοεμβρίου 2025
Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

818 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.