ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
13 °c
Agia Marina
16 ° Κυ
15 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων: Έρευνα που σοκάρει – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων: Έρευνα που σοκάρει – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Leros News Leros News
18 Φεβρουαρίου 2023
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 5 Λεπτά
A A
0
Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων: Έρευνα που σοκάρει – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
262
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η κ. Ανθή Παΐλα, Ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησε για την έρευνα αυτή, τα αποτελέσματά της, τους στόχους, αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης ανήλικων και ενήλικων για τις «παγίδες» του διαδικτύου

Πριν μερικές ημέρες, μαθητές-εθελοντές, από το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile» και μέλη της Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησαν μια διαδικτυακή έρευνα με στόχο να αναδείξουν ένα σημαντικό πρόβλημα της σύγχρονης εποχής, το φαινόμενο προσέλκυσης ανηλίκων ατόμων διαμέσου Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά. Χυδαίες ερωτήσεις, απειλές και εκβιασμοί.

Διαβάστε επίσης:

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου: Οι «Τρεις Μεγάλοι» ορίζουν το τέλος των ναζί – Το «μαύρο αστείο» του Στάλιν που έκανε έξαλλο τον Τσώρτσιλ

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου: Οι «Τρεις Μεγάλοι» ορίζουν το τέλος των ναζί – Το «μαύρο αστείο» του Στάλιν που έκανε έξαλλο τον Τσώρτσιλ

28.11.2025
447
Χάκαραν το Gmail: Τεράστια διαρροή 183 εκατ. κωδικών πρόσβασης – Τι να κάνετε για να «σώσετε» τους λογαριασμούς σας

Χάκαραν το Gmail: Τεράστια διαρροή 183 εκατ. κωδικών πρόσβασης – Τι να κάνετε για να «σώσετε» τους λογαριασμούς σας

27.10.2025
914

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Ειδικότερα, για την έρευνα:

• Δημιουργήθηκαν τρεις υποθετικοί χαρακτήρες, που υποδύθηκαν οι μαθητές και είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 15 έτη
• Πραγματοποιήθηκαν 88 συνομιλίες, γνωρίζοντας ότι μιλάνε με ανήλικη, και συνέχισαν τη συνομιλία οι 51 χρήστες (58%), με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη
• 14 χρήστες (16%) με μέσο όρο ηλικίας τα 41 έτη, σεξουαλικοποίησαν τη συζήτηση, grooming ή πίεσαν για αποστολή φωτογραφικού υλικού
• Από τις 14 συνομιλίες: σε 5 (35%) έγινε grooming, σε 2 (14%) υπήρχε πίεση αποστολής φωτογραφικού υλικού της ανήλικης, σε 2 (14%) στάλθηκε άσεμνο υλικό στην ανήλικη και στις υπόλοιπες 5 (35%) υπήρχε σεξουαλικοποίηση.

Συμπερασματικά, 1 στις 6 συνομιλίες με ενήλικους χρήστες που πραγματοποιήσαμε, με μέσο όρο ηλικίας τα 41 έτη, προχώρησε σε σεξουαλικοποίηση της συζήτησης, ή κάποια μορφή συνομιλίας, παραβιαστική για τα παιδιά.

Τι λέει η ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η κ. Ανθή Παΐλα, Ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ για την έρευνα αυτή, τα αποτελέσματά της, τους στόχους, αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης ανήλικων και ενήλικων για τις «παγίδες» του διαδικτύου, σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews.

Ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι κάποιοι, ένα σημαντικότατο ποσοστό, 14 χρήστες από τους 88 που συνομιλούσαν με τα παιδιά εις γνώση τους σεξουαλικοποίησαν τη συζήτηση…

«Η έρευνά μας έχει έναν ουσιαστικό στόχο, να αναδείξει ένα πρόβλημα με το οποίο εμείς ερχόμαστε σε επαφή σχεδόν καθημερινά μέσα από την εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά τη SOS 1056. Η αλήθεια είναι ότι το διαδίκτυο συνιστά ένα πολύ ζωντανό και ταυτόχρονα ψυχολογικό χώρο. Κάθε άτομο είναι ελεύθερο να εξερευνήσει διάφορες πτυχές και σίγουρα η ανωνυμία διευκολύνει οποιαδήποτε άρση των αναστολών, οπότε μια συμπεριφορά ενός ανθρώπου που μπορούσε να προκαλέσει οποιαδήποτε αναστολή, τώρα σίγουρα ξεπερνιέται, καθώς δεν υπάρχουν άμεσες αρνητικές συνέπειες. Άρα πολύ εύκολα ένας χρήστης θα προσελκύσει ένα ανήλικο άτομο μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και θα προσπαθήσει να συνομιλήσει μαζί του», είπε η κ. Παΐλα.

«Είναι και ένας από τους βασικότερους κινδύνους που προσπαθούμε να ενημερώσουμε τα παιδιά γι’ αυτό η άμεση εμπειρία από τα παιδιά προς τα ίδια τα παιδιά είναι και το σπουδαιότερο αυτής της έρευνας», συμπλήρωσε η ψυχολόγος.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

Μιλούμε για μία έρευνα, άρα μιλούμε για ένα δείγμα ουσιαστικά του τι συμβαίνει. Μπορούμε να αντιληφθούμε κατ ΄επέκταση, τι γίνεται, σ’ αυτό τον μεγάλο, χαοτικό κόσμο του διαδικτύου;

Είναι μερικά από τα φαινόμενα και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί στο διαδίκτυο, ωστόσο σε καμία περίπτωση εμάς στόχος μας δεν είναι να δαιμονοποιήσουμε το διαδίκτυο. Σαφώς το διαδίκτυο έχει καταλάβει μεγάλο χώρο και χρόνο στην καθημερινότητά μας και σίγουρα είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας. Κάθε γονέας και κάθε άνθρωπος θα ήταν αναποτελεσματικό να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια και να αποκόψει τα παιδιά από τη χρήση του διαδικτύου. Στόχος μας κυρίως είναι να προετοιμάσουμε κατάλληλα τα παιδιά προκειμένου να έχουν η γνώση αυτών των κινδύνων και να αναπτύξουν τα αντανακλαστικά εκείνα, προκειμένου να αντιδράσουν αν προκύψει κάτι κατά τη χρήση του διαδικτύου.

Βλέπετε μέσα από τις έρευνες που γίνονται, αλλά και μέσα από τη δική σας εμπειρία ότι αυτό «πιάνει τόπο», δηλαδή υπάρχουν παιδιά έξυπνα φερόμενα, που κατάφεραν να μην ενδώσουν σε διάφορες τέτοιες προσκλήσεις επιτήδειων;

Φυσικά. Η γνώση του διαδικτύου και των κινδύνων, αλλά θα πούμε και για τα οφέλη του διαδικτύου εξοπλίζει τα παιδιά με όλες τις κοινωνικές δεξιότητες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτούς τους κινδύνους. Ωστόσο είναι πάρα πολύ φυσιολογικό στον καθένα και την καθεμία από εμάς, πόσο μάλιστα σε ένα ανήλικο παιδί κατά τη χρήση του διαδικτύου πιθανότατα και από τους κινδύνους που ελλοχεύει να κάνουν οποιοδήποτε λάθος. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε παιδί που μπορεί να έχει βιώσει οποιαδήποτε δυσάρεστη εμπειρία υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί και φυσικά να ζητήσει βοήθεια, πρώτα απ’ όλα από τους γονείς του, άρα μια πολύ σημαντική συμβουλή στους γονείς είναι να είναι αρκετά διαθέσιμοι στα παιδιά τους γιατί τα παιδιά φοβούνται να ανοιχτούν στους ενήλικες για κάτι που συνέβη στο διαδίκτυο. Θεωρούν ότι οι ενήλικες πολλές φορές λόγω των ελλιπών γνώσεων που έχουν δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν την ανάγκη τους για επικοινωνία ή πιθανότατα ότι θα διακοπούν τα προνόμιά τους και η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση όμως ένα παιδί εάν αντιμετωπίσει οτιδήποτε στο διαδίκτυο και δεν μπορεί να το μοιραστεί με έναν έμπιστο ενήλικα μπορεί να ζητήσει βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο κι ανώνυμα μέσα από την γραμμή 1056 και το chat 1056.

Μέσα από έρευνα 14 χρήστες σε σύνολο 88 σεξουλικοποίησαν τη διαδικτυακή συζήτηση με ανήλικο!

Προφανώς από τότε που έγινε γνωστή και η λειτουργία της γραμμής και υπάρχει η δυνατότητα τα ίδια τα παιδιά είτε να τηλεφωνούν , είτε διαδικτυακά να θέτουν το ζήτημα που τους απασχολεί, θα είναι μεγάλος πλέον ο αριθμός αυτός των ανήλικων που εμπιστεύονται και ζητούν την άποψη των ειδικών…

Ακριβώς και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό κυρίως ως προς την εμπιστοσύνη που δείχνουν τα παιδιά σε μας και στο επιστημονικό προσωπικό της γραμμής και του chat και προσπαθούν τα ίδια να διεκδικήσουν μία λύση γι’ αυτό που τους συμβαίνει. Εμπιστεύονται και η ανωνυμία βοηθάει ένα παιδί που μπορεί να φοβάται. Ο φόβος είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας, οπότε χαιρόμαστε πάρα πολύ που τα παιδιά εμπιστεύονται το Χαμόγελο του Παιδιού και μοιράζονται τον προβληματισμό τους μαζί μας, μοιράζονται τον τρόπο που βιώνουν αυτό που συμβαίνει και από κοινού με το επιστημονικό προσωπικό προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τα παιδιά.

Πάντως είναι σημαντικό κι αυτό που έχετε κάνει με το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο που τα ίδια τα παιδιά γίνονται κοινωνοί και των όποιων προβλημάτων και λύσεων που μπορούν να δοθούν σε κάποια ζητήματα και που μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν και πως σκέφτεται ο συνομήλικός τους αλλά και να τον προτρέψουν να ζητήσει την βοήθεια εφόσον χρειαστεί…

Γενικότερα, ο Οργανισμός το Χαμόγελο του Παιδιού έχει ξεκινήσει από ένα παιδί οπότε η φωνή των παιδιών είναι για μας πάρα πολύ σημαντική και η ενεργό συμμετοχή τους, άρα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν φωνή και λόγο στην καθημερινότητά τους σε πράγματα που απασχολούν το μέλλον τους. Σκεφτείτε πόσο πιο εύκολα εισακούετε ένα μήνυμα από έναν ομότιμο, ένα παιδί που ξέρει, που μπορεί να κατανοήσει πως σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες ενός άλλου παιδιού. Οπότε για μας είναι πολύ σημαντικό, τα παιδιά, οι μαθητές εθελοντές, οι yousmiler να μπορούν να είναι κοινωνοί του μηνύματος προς οποιοδήποτε παιδί μας χρειάζεται.

Φαντάζομαι , όχι τυχαία και οι θεματικές που επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά . Προφανώς είναι αυτές οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή και των δικών τους προβληματισμών ή έχουν δει, έχουν διαπιστώσει ότι αυτά είναι που αφορούν στους συνομηλίκους τους. Εκδικητική πορνογραφία, διαδικτυακός εκβιασμός, ηλεκτρονικός τζόγος;

Τα παιδιά ουσιαστικά επέλεξαν εκείνα, την θεματολογία και το προφίλ που θα δημιουργηθεί, ακριβώς γιατί βλέπουμε ότι τα περιστατικά γύρω από αυτά τα φαινόμενα αυξάνονται διαρκώς. Τα παιδιά έρχονται στα μαθήματα κοινωνικής δικτύωσης, γενικότερα ο πειραματισμός στα μέσα δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε και διάφορους άλλους ανθρώπους. Οπότε τα παιδιά θεώρησαν ότι αυτές οι τρεις θεματικές είναι και αυτές που μπορούν να απευθυνθούν τα παιδιά προκειμένου να μεταδώσουν τα μηνύματα πρόληψης, προκειμένου να διαφύγουν οποιονδήποτε κίνδυνο.

Συμβουλευτικά, τι θα θέλατε να πείτε στους γονείς, που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλά, είτε κάτι ενδεχομένως να έχουν ακούσει, αλλά να μην έχουν ανταποκριθεί, είτε και κάποιοι που έχουν καταλάβει κάποια πράγματα, αλλά ενδεχομένως να μην ήξεραν, ή ξέρουν μέχρι τώρα που να απευθυνθούν;

Το βασικότερο που θα πω στους γονείς είναι να θυμούνται ότι προκειμένου να έχουν ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας και έναν γόνιμο διάλογο με τα παιδιά τους δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικά επικριτικοί και από την εμπειρία και από τις συνήθειες που μπορεί να είχε ένα παιδί στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους να κρατήσουν ισορροπίες. Τα παιδιά είναι ενθουσιώδεις χρήστες της τεχνολογίας, το θέμα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αξιοποιήσουν αυτό τον ενθουσιασμό και να εξασφαλίσουν μια ισορροπία. Σε κάθε περίπτωση διαχειριζόμαστε με ψυχραιμία οποιαδήποτε πληροφορία μας δίνεται από ένα παιδί, προκειμένου να το ακούσουμε προσεκτικά, πρέπει να είμαστε υποστηρικτικοί και οι αντιδράσεις μας θα πρέπει να συμβαδίζουν με τα γεγονότα και σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι ένας γονέως ο οποίος δεν γνωρίζει πως να διαχειριστεί αυτό που του εκμυστηρεύεται το παιδί του, μπορεί να τηλεφωνήσει στην εθνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, να λάβει κατευθείαν οδηγίες από το επιστημονικό προσωπικό.

in.gr

Tags: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του

11.12.2025
897
Λέρος: Ανακοίνωση – Πρόσκληση χορήγησης υποτροφιών από την Εφορεία Σχολών Λέρου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δόγματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Χωρίς φρεγάτες στο Αιγαίο, με πυραύλους στα νησιά

30.11.2025
893
“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

29.11.2025
574
Επόμενο
Λέρος: Παρουσία της δημοτικής Αρχής η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Λέρος: Παρουσία της δημοτικής Αρχής η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τη Δευτέρα 18/12/2006 η ορκωμοσία του Δ.Σ. Λέρου

    13.12.2006
    Τη Δευτέρα 18/12/2006 η ορκωμοσία του Δ.Σ. Λέρου Πριν 19 χρόνια 1.6K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Μηνύματα πνοής: Ως πότε;

    13.12.2012
    Μηνύματα πνοής: Ως πότε; Πριν 13 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εισαγγελική παρέμβαση για το λουκέτο στην τράπεζα Δωδεκάνησου

    13.12.2013
    Εισαγγελική παρέμβαση για το λουκέτο στην τράπεζα Δωδεκάνησου Πριν 12 χρόνια 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΘΡΙΛΕΡ με το ακέφαλο πτώμα του 38χρονου που διέμενε στη Λέρο

    13.12.2014
    ΘΡΙΛΕΡ με το ακέφαλο πτώμα του 38χρονου που διέμενε στη Λέρο Πριν 11 χρόνια 4.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στέφανος Δράκος: «OXI» σε hotspots σε Κω και Λέρο

    13.12.2015
    Στέφανος Δράκος: «OXI» σε hotspots σε Κω και Λέρο Πριν 10 χρόνια 1.5K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

    12.12.2025
    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης! 3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

    06.12.2025
    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία 1.7K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
crithonis-paradise-hotel
Currently Playing

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Featured
Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακοίνωση Λιμεναρχείου Λέρου για εκτέλεση εκπαιδευτικών βολών την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
  • Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου
  • Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!
  • Λέρος: Άριστο κλίμα στη συνάντηση του Σωματείου ΤΑΞΙ με τον Δήμαρχο

Νεότερα Video

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

1.6k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.