ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Agia Marina
20 ° Πα
21 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζητούν Περιφέρεια – Δήμοι

Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζητούν Περιφέρεια – Δήμοι

Leros News Leros News
11 Νοεμβρίου 2021
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζητούν Περιφέρεια – Δήμοι
5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
183
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητούν με κοινό, ομόφωνο ψήφισμά τους το Περιφερειακό Συμβούλιο και η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με κοινό ψήφισμά τους, ζητούν, ως αδήριτη ανάγκη, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, προς αποκατάσταση της ισονομίας στην ορθή κατεύθυνση, και όχι σε αυτήν που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας, τον Ιούνιο του 2015, την εξίσωση του ΦΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το διχαστικό, ανυπόστατο και περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους επιχείρημα “to promote fairness’’.

Το ζήτημα τέθηκε σε ειδική, κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Αντώνη Καμπουράκη.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

Αστυνομία: Στοχευμένες δράσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

27.10.2025
619
Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δωρεάν διανομή Οικιακών Κομποστοποιητών στα νοικοκυριά της Καλύμνου

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δωρεάν διανομή Οικιακών Κομποστοποιητών στα νοικοκυριά της Καλύμνου

27.10.2025
480

Στην κοινή συνεδρίαση, συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές των Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας και Νίκος Συρμαλένιος, ενώ τη στήριξή τους στο κοινό αίτημα δήλωσαν – παρότι για αντικειμενικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή η φυσική τους παρουσία – οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Γιάννης Παππάς.

Συμμετείχαν επίσης, συντασσόμενοι υπέρ της ανάγκης επαναφοράς του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των νησιών, 19 Δήμαρχοι νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής και ο Οικονομικός Επόπτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Φώτης Κασσέκας.

Στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης, από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε η ανάγκη αποκατάστασης της δικαιοσύνης με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η κατάργηση των οποίων το 2015 , όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, έπληξε καίρια την ανταγωνιστικότητα των νησιών, σε συνάρτηση με το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος που σήκωσαν την ίδια περίοδο τα νησιά, καθώς και με την γενικότερη υποχρηματοδότηση του Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι παρά την κατάφωρη αδικία σε βάρος των νησιών, το Νότιο Αιγαίο ακόμη και κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, κατάφερε να φέρει αποτελέσματα, όχι μόνο για τις νησιωτικές του κοινωνίες, αλλά κατ’ επέκταση για την εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα. Ειδικότερα, τα νησιά πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης στον ευρωπαϊκό τουρισμό, φέρνοντας στα δημόσια ταμεία της χώρας, άμεσους και έμμεσους πόρους.

Ως εκ τούτου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν και απαιτούν:

– Την στήριξη της ανταγωνιστικότητας τους και ίσες ευκαιρίες στην κατανομή των εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων πόρων μέσω της δημιουργίας Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου που θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της τελευταίας δεκαετίας.
– Την αποκατάσταση της ισονομίας στην ορθή κατεύθυνση, και όχι σε αυτήν που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας, τον Ιούνιο του 2015, την εξίσωση του ΦΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το διχαστικό, ανυπόστατο και περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους επιχείρημα “to promote fairness’’, με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η συζήτηση κατέληξε σε ομόφωνο, κοινό ψήφισμα, με τρεις λευκές ψήφους, δύο από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μία από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, από την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το ψήφισμα επισυνάπτεται:

Κ Ο Ι Ν Ο   Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου
για τους Μειωμένους Συντελεστές ΦΠΑ

Δεν χωρά αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν δεχθεί πανελλαδικά το μεγαλύτερο πλήγμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα τους.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τα οποία:

– Βίωσαν την κατάργηση της μοναδικής έμπρακτης νησιωτικής πολιτικής, ήτοι της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,

– Κλήθηκαν, εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης, να σηκώσουν την αύξηση κατά 43% των τότε ισχυόντων συντελεστών ΦΠΑ,

– Υποδέχθηκαν το 1/3 των μεταναστών και προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδεικνύοντας την ευαισθησία, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των τοπικών τους κοινωνιών,
Ταυτόχρονα:

– Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται στην τελευταία θέση (13η) μεταξύ των Ελληνικών Περιφερειών στην κατανομή πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,

– Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παραμένει η μοναδική περιοχή της χώρας, στην οποία δεν σχεδιάστηκε και δεν υλοποιείται από κανένα Υπουργείο μεγάλο τομεακό έργο.
Η μοναδική ουσιαστική αύξηση των διαθέσιμων πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον υπερδιπλασιασμό των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού της Προγράμματος, με αποτέλεσμα την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να διαθέτει ένα ΠΕΠ σχεδόν διπλάσιο αυτού του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Παρόλη την προαναφερόμενη, άδικη σε βάρος των νησιών μας, κατάσταση, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ακόμη και στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης κατάφεραν να φέρουν αποτελέσματα, όχι μόνο για τις νησιωτικές τους κοινωνίες, αλλά κατ’ επέκταση για την Εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

Ειδικότερα, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης στον Ευρωπαϊκό τουρισμό, γεμίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα δημόσια ταμεία με άμεσους και έμμεσους πόρους.

Ως εκ τούτου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν και απαιτούν:

– Την στήριξη της ανταγωνιστικότητας τους, το δίκαιο μερίδιο του κόπου τους και τις ίσες ευκαιρίες στην κατανομή των εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων πόρων μέσω της δημιουργίας Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου που θα καλύψει το, καταδικαστικό για αυτά, χρηματοδοτικό κενό της τελευταίας δεκαετίας.

– Την αποκατάσταση της ισονομίας στην ορθή κατεύθυνση, και όχι σε αυτήν που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας, τον Ιούνιο του 2015, την εξίσωση του ΦΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το διχαστικό, ανυπόστατο και περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους επιχείρημα “to promote fairness’’. Μοναδική κατεύθυνση απόδοσης δικαιοσύνης και προαγωγής της ισονομίας είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών: Αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Προέδρου της ΕΝΠΕ για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

27.10.2025
952
Σωρεία παραδόσεων από το Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την  ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης στα νησιά
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σωρεία παραδόσεων από το Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης στα νησιά

24.10.2025
506
ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Ένταξη της πράξης «Παρεμβάσεις ενίσχυσης αναρριχητικού τουρισμού στην Κάλυμνο» στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021–2027»

23.10.2025
655
Επόμενο
Η Ευρώπη αναζητεί το νέο Μάαστριχτ

Η Ευρώπη αναζητεί το νέο Μάαστριχτ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΙΣΑΠ Δήμου Λέρου

    30.10.2011
    Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΙΣΑΠ Δήμου Λέρου Πριν 14 χρόνια 1.4K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    «Πύλη εισόδου» αναγκαία! Όχι στο παραδοσιακό λιμάνι της Αγ. Μαρίνας – στο Λακκί

    30.10.2012
    «Πύλη εισόδου» αναγκαία! Όχι στο παραδοσιακό λιμάνι της Αγ. Μαρίνας – στο Λακκί Πριν 13 χρόνια 1.4K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    «Όποιος ξεκινάει από αμφιβολίες, καταλήγει σε βεβαιότητες» Francis Bacon, 1561-1626

    30.10.2013
    «Όποιος ξεκινάει από αμφιβολίες, καταλήγει σε βεβαιότητες» Francis Bacon, 1561-1626 Πριν 12 χρόνια 3.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Θανάσιμος τραυματισμός 28χρονου συμπατριώτη μας σε τροχαίο

    30.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: Θανάσιμος τραυματισμός 28χρονου συμπατριώτη μας σε τροχαίο Πριν 11 χρόνια 6.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με αστυνομικές αρχές και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για το…

    30.10.2015
    Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με αστυνομικές αρχές και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για το μεταναστευτικό Πριν 10 χρόνια 1.1K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    28.10.2025
    Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO] 2.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου

    25.10.2025
    Λέρος: Δηλώσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου 1.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Η Λέρος «ντύθηκε στα ροζ» για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού

    26.10.2025
    Η Λέρος «ντύθηκε στα ροζ» για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Φράγκος Ντιπιέρο: “Η μεταλλική σιδερένια κορώνα του Βασιλιά, στο νησί της Λέρου”

    25.10.2025
    Φράγκος Ντιπιέρο: “Η μεταλλική σιδερένια κορώνα του Βασιλιά, στο νησί της Λέρου” 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ηλίας Λεωνίδας πρώτος νικητής στο μήκος – ρεκόρ Αιγαίου όλων των…

    25.10.2025
    Λέρος: Ο Ηλίας Λεωνίδας πρώτος νικητής στο μήκος – ρεκόρ Αιγαίου όλων των εποχών! 1.3K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    71 shares
    Share 31 Tweet 17
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Currently Playing

Λέρος: Επιθεώρηση έργων από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Λέρος: Επιθεώρηση έργων από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Λέρος: Επιθεώρηση έργων από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Featured
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

Featured
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Επιθεώρηση έργων από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο
  • Το σχέδιο κατά της λειψυδρίας – Τι ανακοίνωσαν Μητσοτάκης και Παπασταύρου
  • Αιφνίδιο λουκέτο στα ΕΛΤΑ: Πάνω από 200 καταστήματα κλείνουν από Δευτέρα
  • Τη μείωση των συντελεστών βαρύτητας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλών και παραλιών ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με ερώτηση της στη Βουλή

Νεότερα Video

Λέρος: Επιθεώρηση έργων από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Λέρος: Επιθεώρηση έργων από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
30 Οκτωβρίου 2025
Η Λέρος «ντύθηκε στα ροζ» για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού

Η Λέρος «ντύθηκε στα ροζ» για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
26 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.