ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Ιωάννης Καλογήρου σχολίασε: Επειδή όντως είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε (ή καλύτερα ό,τι πιστεύουμε), να τονίσω…
    17.08.2025
  • Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου

    Ο Έτσι μπράβο σχολίασε: Αυτη είναι η πραγματική λεριακη μουσική. Δεν αντέχω να βλέπω ντράμς και Keyboard και…
    16.08.2025
  • Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό

    Ο Οχι έτσι ακριβώς σχολίασε: Ήταν γυναίκα ναυαγοσώστης, η κ. Κωνσταντίνα. Είχε όλα τα απαραίτητα μαζί της, περιέθαλψε τον…
    16.08.2025
  • Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς

    Ο Πέτρος Καρναχωρίτης σχολίασε: Για την ανανέωση διπλώματος μετά τα 65 πέραν των άλλων απαιτείται: Να έχει ο…
    16.08.2025
  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Δρ. Ηλέκτρα Κωστοπούλου σχολίασε: Επειδή είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε κατά παράβαση της ιστορίας, του διεθνούς δικαίου…
    14.08.2025
kroupia leros
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στο Νοσοκομείο της Λέρου διακομίστηκε την Κυριακή ένας 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 21 Αυγούστου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
30 °c
Agia Marina
25 ° Παρ
25 ° Σάβ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Αρχική ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζητούν Περιφέρεια – Δήμοι

Leros News Leros News
11 Νοεμβρίου 2021
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζητούν Περιφέρεια – Δήμοι
5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
182
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητούν με κοινό, ομόφωνο ψήφισμά τους το Περιφερειακό Συμβούλιο και η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με κοινό ψήφισμά τους, ζητούν, ως αδήριτη ανάγκη, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, προς αποκατάσταση της ισονομίας στην ορθή κατεύθυνση, και όχι σε αυτήν που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας, τον Ιούνιο του 2015, την εξίσωση του ΦΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το διχαστικό, ανυπόστατο και περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους επιχείρημα “to promote fairness’’.

Το ζήτημα τέθηκε σε ειδική, κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Αντώνη Καμπουράκη.

Στην κοινή συνεδρίαση, συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές των Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας και Νίκος Συρμαλένιος, ενώ τη στήριξή τους στο κοινό αίτημα δήλωσαν – παρότι για αντικειμενικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή η φυσική τους παρουσία – οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Γιάννης Παππάς.

Συμμετείχαν επίσης, συντασσόμενοι υπέρ της ανάγκης επαναφοράς του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των νησιών, 19 Δήμαρχοι νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής και ο Οικονομικός Επόπτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Φώτης Κασσέκας.

Στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης, από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε η ανάγκη αποκατάστασης της δικαιοσύνης με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η κατάργηση των οποίων το 2015 , όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, έπληξε καίρια την ανταγωνιστικότητα των νησιών, σε συνάρτηση με το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος που σήκωσαν την ίδια περίοδο τα νησιά, καθώς και με την γενικότερη υποχρηματοδότηση του Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι παρά την κατάφωρη αδικία σε βάρος των νησιών, το Νότιο Αιγαίο ακόμη και κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, κατάφερε να φέρει αποτελέσματα, όχι μόνο για τις νησιωτικές του κοινωνίες, αλλά κατ’ επέκταση για την εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα. Ειδικότερα, τα νησιά πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης στον ευρωπαϊκό τουρισμό, φέρνοντας στα δημόσια ταμεία της χώρας, άμεσους και έμμεσους πόρους.

Ως εκ τούτου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν και απαιτούν:

– Την στήριξη της ανταγωνιστικότητας τους και ίσες ευκαιρίες στην κατανομή των εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων πόρων μέσω της δημιουργίας Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου που θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της τελευταίας δεκαετίας.
– Την αποκατάσταση της ισονομίας στην ορθή κατεύθυνση, και όχι σε αυτήν που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας, τον Ιούνιο του 2015, την εξίσωση του ΦΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το διχαστικό, ανυπόστατο και περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους επιχείρημα “to promote fairness’’, με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η συζήτηση κατέληξε σε ομόφωνο, κοινό ψήφισμα, με τρεις λευκές ψήφους, δύο από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μία από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, από την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το ψήφισμα επισυνάπτεται:

Κ Ο Ι Ν Ο   Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου
για τους Μειωμένους Συντελεστές ΦΠΑ

Δεν χωρά αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν δεχθεί πανελλαδικά το μεγαλύτερο πλήγμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα τους.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τα οποία:

– Βίωσαν την κατάργηση της μοναδικής έμπρακτης νησιωτικής πολιτικής, ήτοι της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,

– Κλήθηκαν, εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης, να σηκώσουν την αύξηση κατά 43% των τότε ισχυόντων συντελεστών ΦΠΑ,

– Υποδέχθηκαν το 1/3 των μεταναστών και προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδεικνύοντας την ευαισθησία, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των τοπικών τους κοινωνιών,
Ταυτόχρονα:

– Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται στην τελευταία θέση (13η) μεταξύ των Ελληνικών Περιφερειών στην κατανομή πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,

– Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παραμένει η μοναδική περιοχή της χώρας, στην οποία δεν σχεδιάστηκε και δεν υλοποιείται από κανένα Υπουργείο μεγάλο τομεακό έργο.
Η μοναδική ουσιαστική αύξηση των διαθέσιμων πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον υπερδιπλασιασμό των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού της Προγράμματος, με αποτέλεσμα την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να διαθέτει ένα ΠΕΠ σχεδόν διπλάσιο αυτού του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Παρόλη την προαναφερόμενη, άδικη σε βάρος των νησιών μας, κατάσταση, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ακόμη και στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης κατάφεραν να φέρουν αποτελέσματα, όχι μόνο για τις νησιωτικές τους κοινωνίες, αλλά κατ’ επέκταση για την Εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

Ειδικότερα, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης στον Ευρωπαϊκό τουρισμό, γεμίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα δημόσια ταμεία με άμεσους και έμμεσους πόρους.

Ως εκ τούτου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν και απαιτούν:

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης

Τροποποίηση δρομολογίου του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” για την εορτή της Παναγίας του Χάρου στους Λειψούς προς εξυπηρέτηση προσκυνητών και επισκεπτών

20.08.2025
515
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

Ρόδος: Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών από ανήλικους δράστες

20.08.2025
340

– Την στήριξη της ανταγωνιστικότητας τους, το δίκαιο μερίδιο του κόπου τους και τις ίσες ευκαιρίες στην κατανομή των εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων πόρων μέσω της δημιουργίας Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου που θα καλύψει το, καταδικαστικό για αυτά, χρηματοδοτικό κενό της τελευταίας δεκαετίας.

– Την αποκατάσταση της ισονομίας στην ορθή κατεύθυνση, και όχι σε αυτήν που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας, τον Ιούνιο του 2015, την εξίσωση του ΦΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το διχαστικό, ανυπόστατο και περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους επιχείρημα “to promote fairness’’. Μοναδική κατεύθυνση απόδοσης δικαιοσύνης και προαγωγής της ισονομίας είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.


Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Αστυπάλαια ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φ. Ζαννετίδης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Στην Αστυπάλαια ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φ. Ζαννετίδης

13.08.2025
480
Παράδοση Πυροσβεστικού Οχήματος 4×4 από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Κω
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Παράδοση Πυροσβεστικού Οχήματος 4×4 από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Κω

04.08.2025
1.1k
Περιφέρεια: Νέα Εφαρμογή με Τεχνητή Νοημοσύνη για την Αντιμετώπιση της Θαλάσσιας Ρύπανσης από την Ενεργειακή Αναπτυξιακή
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Περιφέρεια: Νέα Εφαρμογή με Τεχνητή Νοημοσύνη για την Αντιμετώπιση της Θαλάσσιας Ρύπανσης από την Ενεργειακή Αναπτυξιακή

02.08.2025
801
Επόμενο
Η Ευρώπη αναζητεί το νέο Μάαστριχτ

Η Ευρώπη αναζητεί το νέο Μάαστριχτ

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ρύθμιση οφειλών και προστίμων προς τον Δήμο Λέρου

    21.08.2011
    Ρύθμιση οφειλών και προστίμων προς τον Δήμο Λέρου Πριν 14 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αφιέρωμα στη Λέρο ετοιμάζει η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet – Επικοινώνησαν με το LEROS…

    21.08.2012
    Αφιέρωμα στη Λέρο ετοιμάζει η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet – Επικοινώνησαν με το LEROS NEWS για πληροφορίες! Πριν 13 χρόνια 3.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ορκίστηκε νέα δημοτική σύμβουλος

    21.08.2013
    ΛΕΡΟΣ: Ορκίστηκε νέα δημοτική σύμβουλος Πριν 12 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δύο κρούσματα κλοπών στη Λέρο

    21.08.2014
    Δύο κρούσματα κλοπών στη Λέρο Πριν 11 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών

    21.08.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών Πριν 10 χρόνια 1.7K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο “Κόρακας” πέταξε στον ουρανό… Το μεγάλο «αντίο» στον Μανώλη Χονδρόγιαννο

    12.08.2025
    Λέρος: Ο “Κόρακας” πέταξε στον ουρανό… Το μεγάλο «αντίο» στον Μανώλη Χονδρόγιαννο 4.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 41χρονου για ναρκωτικά – Απείλησε αστυνομικούς με αεροβόλο πιστόλι

    11.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 41χρονου για ναρκωτικά – Απείλησε αστυνομικούς με αεροβόλο πιστόλι 2.5K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος – Ρεπορτάζ: Επέστρεψε και απελευθερώθηκε ο σπάνιος Σπιζαετός

    12.08.2025
    Λέρος – Ρεπορτάζ: Επέστρεψε και απελευθερώθηκε ο σπάνιος Σπιζαετός 2.3K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    11.08.2025
    Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώου

    12.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώου 2K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας κηρύχθηκε η Λέρος

    Λέρος: Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2025”

    283 shares
    Share 113 Tweet 71
  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά έως 24-8-2025

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Σημαντική ανακοίνωση από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
Navarone-ad
  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Ρόδος: Σύλληψη 49χρονου για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης
  • Το Λιμενικό έδιωξε τουρκικές μηχανότρατες από ελληνικά χωρικά ύδατα: Καρέ – καρέ η καταδίωξη
  • Το νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» της Ευρώπης: Η βαλτική αμυντική γραμμή που θα προστατεύσει από μελλοντική ρωσική εισβολή
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

Νεότερα Video

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

770 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Αυγούστου 2025
Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

439 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Αυγούστου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.