back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣυνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Μίκα Ιατρίδη προς Υπουργό Υγείας: «Ανάγκη για στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου και πρόταση για κάλυψη του κόστους διαμονής των συνοδών των νησιωτών που χρειάζονται αεροδιακομιδή σε νοσοκομεία εκτός Δωδεκανήσου».

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη είχε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, στον οποίο έθεσε την ανάγκη για άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου, ενώ κατέθεσε και πρόταση για την κάλυψη του κόστους διαμονής των συνοδών των νησιωτών που χρειάζονται αεροδιακομιδή σε νοσοκομεία εκτός Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, η Μίκα Ιατρίδη έθεσε τα ζητήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείου της Ρόδου, κυρίως σε αναισθησιολόγους, αλλά και σε άλλες ειδικότητες, θέματα για τα οποία ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία για την ειδικότητα των αναισθησιολόγων, ενώ και για τις άλλες ειδικότητες θα δρομολογηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Περαιτέρω, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επισήμανε ότι, πολλές φορές, όταν έρχονται ασθενείς και οι συνοδοί τους με αεροδιακομιδή από τα νησιά σε κεντρικά νοσοκομεία δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στους ξενώνες των νοσοκομείων, ενώ και η εύρεση δωματίου σε ξενοδοχεία είναι δύσκολη και πολυδάπανη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μίκα Ιατρίδη πρότεινε στον Υπουργό Υγείας να μελετηθεί ρύθμιση που να προβλέπει την κάλυψη μέρους των εξόδων διαμονής των συνοδών που έρχονται με αεροδιακομιδή και συνεργασία με ξενοδοχεία τα οποία θα παρέχουν δωμάτια για τη φιλοξενία τους. Ο κ. Πλεύρης έδειξε το ενδιαφέρον του για τη συγκεκριμένη πρόταση, σημειώνοντας ότι θα μελετηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Τέλος, η Μίκα Ιατρίδη έθεσε και το ζήτημα των εργαζόμενων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 4000 στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας, για το οποίο σημειώνεται ότι είχε πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή τους στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τη βουλευτή ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν και ότι το Υπουργείο μελετά την καλύτερη δυνατή λύση και για αυτούς τους εργαζόμενους.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ