ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
21 °c
Agia Marina
20 ° Πα
18 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Στελέχη της Χαμάς πέρασαν από την Κω

Στελέχη της Χαμάς πέρασαν από την Κω

Leros News Leros News
18 Νοεμβρίου 2024
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Ακυβερνησία ΕΓ-ΤΡ σκάφους στα Λέβιθα
135
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
4.5k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ενα θρίλερ, που άρχισε ως εξάρθρωση μιας δράκας διακινητών μεταναστών στην Κω και εξελίχθηκε σε διεθνή επιχείρηση στην οποία ενεπλάκησαν μυστικές υπηρεσίες, φέρνει στο φως η «Κ». Οι δουλέμποροι αποδείχθηκε ότι είχαν παράλληλη δράση και ως μέλη της Χαμάς

Ήταν νωρίς το απόγευμα της 1ης ∆εκεμβρίου 2023 όταν ένα μαύρο φουσκωτό ταχύπλοο από την Τουρκία, που μετέφερε μετανάστες, προσάραξε μόλις λίγα μέτρα έξω από τη μαρίνα της Κω. Η έρευνα που ακολούθησε έκτοτε για τον εντοπισμό των διακινητών έχει όλα τα στοιχεία ενός κατασκοπευτικού – αστυνομικού θρίλερ. Eκτός από την Ασφάλεια του Λιμενικού, στην υπόθεση ενεπλάκησαν η ΕΥΠ και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Μ. Βρετανίας.

Και αυτό διότι –όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Κ»– οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου, εκτός από δραστήριοι δουλέμποροι, ήταν υπήκοοι Παλαιστίνης και μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς. Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφα και πληροφορίες στη διάρκεια έρευνας που διήρκεσε συνολικά 11 μήνες, τα οποία βρίσκονται εις γνώσιν της «Κ». Μόλις τη Δευτέρα, το Λιμενικό με ένα σχετικά λιτό δελτίο Τύπου ανακοίνωσε τη σύλληψη «29χρονου αλλοδαπού», δίχως να παραθέσει τις άγνωστες μέχρι σήμερα λεπτομέρειες της σκοτεινής υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

“Παρών” δηλώνει για τον Δήμο Ρόδου ο Δημήτρης Γάκης

“Παρών” δηλώνει για τον Δήμο Ρόδου ο Δημήτρης Γάκης

27.11.2025
254
Λέρος Άλιντα

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης καιρού – Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

26.11.2025
1.1k

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 4.40 μ.μ. της 1ης Δεκεμβρίου 2023, ένα μαύρο φουσκωτό ταχύπλοο με δύο χειριστές και μηχανή 150 ίππων αποβίβασε κοντά στη μαρίνα της Κω 16 μετανάστες.

Αμέσως μετά, οι δύο διακινητές που επέβαιναν στο φουσκωτό έκαναν αναστροφή προκειμένου να επιστρέψουν στα απέναντι τουρκικά παράλια πριν εντοπιστούν από τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού. Για κακή τους τύχη, ωστόσο, η εξωλέμβια μηχανή του ταχυπλόου χτύπησε στον πυθμένα και σταμάτησε να λειτουργεί.

Οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν πεζή από το σημείο, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί για το συμβάν από περιοίκους – αυτόπτες μάρτυρες. Μαζί με τους δύο διακινητές βρισκόταν ένας τρίτος άνδρας που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι.

Βίαιη επίθεση

Οταν τα στελέχη του Λιμενικού προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και τους τρεις, ο τελευταίος αντέδρασε βίαια. Προσπάθησε να τους χτυπήσει με ένα άδειο μπουκάλι μπίρας, με τα στελέχη του σώματος πάντως να καταφέρνουν να τον ακινητοποιήσουν ύστερα από πάλη. Προέκυψε ότι επρόκειτο για έναν 31 ετών Παλαιστίνιο με ψευδώνυμο Aμπου Σανάμπ. Του είχε χορηγηθεί άσυλο το 2022 και έκτοτε είχε εγκατασταθεί στην Κω, δραστηριοποιούμενος ως διακινητής μεταναστών…

Οι άλλοι δύο άνδρες, που εν τω μεταξύ είχαν εκμεταλλευθεί την αναταραχή και είχαν φύγει τρέχοντας από το σημείο, εντοπίστηκαν μετά από έρευνες και συνελήφθησαν τέσσερις ώρες αργότερα. Πρόκειται για υπηκόους Συρίας, 25 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει να εισπράξουν ο κυβερνήτης 2.500 ευρώ και ο βοηθός του 1.500 για τη μεταφορά των μεταναστών από τις ακτές της Αλικαρνασσού στην Κω. Ενώπιον των στελεχών της Ασφάλειας του Λιμενικού και των ανακριτικών αρχών Κω που χειρίστηκαν την υπόθεση, παρέθεσαν πληροφορίες τόσο για τη διακίνηση στην οποία είχαν εμπλακεί όσο και για τη δομή της οργάνωσης που βρισκόταν πίσω απ’ αυτήν.

Είπαν ότι αρχηγός του κυκλώματος στο οποίο μετείχαν ήταν ένας Τούρκος με ψευδώνυμο Σικ Mους και έδρα του τη Σμύρνη. Είπαν ακόμη ότι δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης είναι ένας 39χρονος κουρδικής καταγωγής Σύρος με ψευδώνυμο Aμπου αλ Kολ, ο οποίος τυγχάνει ιδιοκτήτης καταστήματος με αρώματα στη Σμύρνη. Ο συγκεκριμένος είχε την ευθύνη για τον συντονισμό των επιχειρήσεων για τη διακίνηση των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω. Φέρεται μάλιστα να είχε διασυνδέσεις στις τοπικές αρχές και να χρημάτιζε αξιωματούχους της τουρκικής ακτοφυλακής προκειμένου οι ακταιωροί να μην παρεμποδίζουν τον απόπλου των ταχυπλόων του κυκλώματος με μετανάστες και προορισμό την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο του κυκλώματος στην Κω, ρόλο-κλειδί προέκυψε ότι είχαν τόσο ο 31χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη κατά το επεισόδιο της 1ης Δεκεμβρίου 2023 και ακόμη πέντε ομοεθνείς του. Μέχρι πρότινος και οι πέντε διέφευγαν τη σύλληψη. Οι τέσσερις απ’ αυτούς μάλιστα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Κατέγραφαν τις κινήσεις των σκαφών του Λιμενικού και ενημέρωναν σε πραγματικό χρόνο τους χειριστές των ταχυπλόων κατά τη μεταφορά των μεταναστών. Επιπλέον, εξασφάλιζαν σπίτια – κρησφύγετα για τη φιλοξενία τους έως ότου παρουσιαστούν στo κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του νησιού. Σύμφωνα με δύο διαφορετικές πηγές ενημέρωσης, για τον Aμπου Σανάμπ, όπως ήταν το ψευδώνυμο του 31χρονου Παλαιστινίου, υπήρχαν ήδη από εκείνη την περίοδο πληροφορίες της ΕΥΠ και του Λιμενικού που τον εμφάνιζαν ως δραστήριο μέλος ισχυρού κυκλώματος λαθροδιακινητών. Πέραν τούτου, ωστόσο, υπόψη της «Κ» είχαν τεθεί προ μηνών στοιχεία για διασυνδέσεις του ίδιου αλλά και των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του με τη Χαμάς. Οταν ξεκίνησε η έρευνα για την υπόθεση, δύο απ’ αυτά βρίσκονταν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω, αφού τους είχε χορηγηθεί άσυλο. Ενα τρίτο είχε παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας, διότι σχεδίαζε να παντρευτεί. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Λιμενικού, όμως, ο εντοπισμός τους δεν κατέστη εφικτός. Για την υπόθεση μάλιστα ζητήθηκε η συνδρομή και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Ευρωπαϊκά εντάλματα

Τελικά, εις βάρος των Παλαιστινίων εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους ενεπλάκη και η Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA) της Μεγάλης Βρετανίας. Ηταν μάλιστα αυτή που κατάφερε πρώτη να εντοπίσει ίχνη του ενός απ’ αυτούς τους διωκόμενους στη Ρουμανία. Συνελήφθη δυνάμει του εντάλματος την 1η Οκτωβρίου 2024 και την 7η Νοεμβρίου οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ρόδου. Ιχνη των υπολοίπων έχουν βρεθεί σε Γερμανία και αλλού, και αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΛΙΜΕΝΙΚΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share54Tweet34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Κόλιας για ανακύκλωση: “Δεματοποιημένα χαρτόνια μεταφέρονται ως σκουπίδια στη χωματερή”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας για ανακύκλωση: “Δεματοποιημένα χαρτόνια μεταφέρονται ως σκουπίδια στη χωματερή”

25.11.2025
747
Στην δικαιοσύνη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στον Δήμαρχο Κω, σχετικά με τις δηλώσεις του για τη χρηματοδότηση αθλητικών έργων

25.11.2025
319
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 24 έως 30 Νοεμβρίου 2025

24.11.2025
681
Επόμενο
Λέρος: Δελτίο Τύπου Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων

ΛΕΡΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Θα διακόψει τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ο Δήμος Λέρου λόγω της…

    27.11.2011
    Θα διακόψει τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ο Δήμος Λέρου λόγω της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος στον Πλάτανο… Πριν 14 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έκθεση Philoxenia: Άφησαν τον Δήμαρχο Λέρου να μοιράζει προσπέκτους στους επισκέπτες!

    27.11.2012
    Έκθεση Philoxenia: Άφησαν τον Δήμαρχο Λέρου να μοιράζει προσπέκτους στους επισκέπτες! Πριν 13 χρόνια 211
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου

    27.11.2013
    Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εντοπισμός και συλλήψεις 16 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    27.11.2014
    Εντοπισμός και συλλήψεις 16 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λέρου

    27.11.2015
    Ανακοίνωση Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λέρου Πριν 10 χρόνια 1.8K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2.1K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    21.11.2025
    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα” 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά…

    22.11.2025
    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια» 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    92 shares
    Share 48 Tweet 18
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
kroupia leros
Currently Playing

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Featured
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Featured
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε Λέρο και Πάτμο για τη λειψυδρία
  • Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Η προστασία των χωρικών μας υδάτων απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και πλήρη εφαρμογή των διαθέσιμων μέτρων»
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκτέλεσης πυρών από το 588ΤΕ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
  • Απαλλάσσονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την καταβολή του 15% των δαπανών των διαγνωστικών εξετάσεων στο ΕΣΥ

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.