ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
Navarone-ad
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
21 °c
Agia Marina
21 ° Πα
21 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Πάτμος » ΚΟΒ Πάτμου ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της Πάτμου και των Λειψών στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας

ΚΟΒ Πάτμου ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της Πάτμου και των Λειψών στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας

Leros News Leros News
27 Απριλίου 2015
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ, Πάτμος
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
kke

Ανακοίνωση για τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της Πάτμου στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας

7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
221
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Γιαννικουρής, Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Τη σημερινή ημέρα ας κοιτάξουμε μπροστά, μόνο μπροστά»

Αντώνης Γιαννικουρής, Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Τη σημερινή ημέρα ας κοιτάξουμε μπροστά, μόνο μπροστά»

17.11.2025
174

Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 17 έως 23 Νοεμβρίου 2025

17.11.2025
262

Η ΚΟΒ Πάτμου του ΚΚΕ καταγγέλλει για πολλοστή φορά την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους κατοίκους των νησιών (Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι) και στα θέματα Υγείας- Πρόνοιας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία εξαετία της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, ο τομέας της υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο δραστικής μείωσης των κρατικών δαπανών, στο στόχαστρο της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων με στόχο να υπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων. Γιατί το δικαίωμα του λαού σε σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας αποτελεί κόστος και εμπόδιο για την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Τραγική είναι η κατάσταση στο Κ.Υ. Πάτμου, που λειτουργεί με λιγότερο από το 1/5 του προσωπικού που προβλέπεται και με μεγάλες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. “Τρύπες” που επιτρέπουν την είσοδο της φιλανθρωπίας των ιδιωτών (ιδιώτες χορηγούν μηχανήματα και αντιδραστήρια, ακόμη και νοσηλεύτριες επιπλέον του μόνιμου ανθρώπινου δυναμικού, αμείβοντας τες για να λειτουργεί το Κ.Υ. Πάτμου σε 24ωρη βάρδια!). Ελλείψεις καταγράφονται σε ιατρικό προσωπικό, χαρακτηριστική είναι η έλλειψη παιδιάτρου για το Κ.Υ. Πάτμου, επί σειρά πολλών ετών. Αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στο Ιατρείο Λειψών είναι εξίσου τραγική: Το Ιατρείο Λειψών είναι υποστελεχωμένο, χωρίς καν παρουσία μόνιμου ιατρού, αφού ο μοναδικός γιατρός βρίσκεται υπό μετακίνηση στο Κ.Υ. Πάτμου. Αυτή τη στιγμή δε το Ιατρείο λειτουργεί με προσωπικό μία μαία!

Οι τεράστιες ελλείψεις, στα παραπάνω νησιά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων. Οι υπάρχοντες γιατροί αφενός δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και αφετέρου εξαντλούνται σωματικά και ψυχικά κάνοντας υπερωρίες και εφημερίες (για πολλές μάλιστα χρωστώνται δεδουλευμένα).

Με αφορμή την απόφαση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ για μετακίνηση ιατρού που εφημέρευε (μοναδικός εφημερεύων!) από το Κ.Υ. Πάτμου στο Π.Π.Ι. Λειψών, λόγω έλλειψης γιατρού, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πάτμου κινητοποίησε, στις 24 και 25 του Απρίλη, τους κατοίκους για να εμποδίσουν το γιατρό να επιβιβαστεί στο πλοίο για Λειψούς. Η αγανάκτηση και η οργή των κατοίκων είναι βέβαια απόλυτα δικαιολογημένη και αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την οξύτητα των συνεπειών στη ζωή της λαϊκής οικογένειας από την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η αγανάκτηση δεν πρέπει να πάρει τα χαρακτηριστικά μια αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης που αντί να συμβάλλει στην κοινή αγωνιστική δράση των κατοίκων των δυο νησιών για τη διεκδίκηση σύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων δομών υγείας, θα παγιδεύει τους κατοίκους των νησιών σε ανταγωνιστικές λογικές για το ποιος θα έχει ιατρική κάλυψη και ποιος όχι με δεδομένο ότι το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής μας για αποκλειστικά δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους κατοίκους των δυο νησιών, με βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ τους στη βάση των κοινών προβλημάτων και μακριά από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τοπικές αρχές ανακυκλώνοντας τα προβλήματα και προσπαθώντας να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια σε ανώδυνες για το σύστημα λύσεις, να πάρουν εδώ και τώρα την κατάσταση στα χέρια τους, και μαζί με τους εργαζόμενους στις δομές υγείας να διεκδικήσουν οργανωμένα αυτά που τους ανήκουν, δηλαδή σύγχρονη, δωρεάν, καθολική περίθαλψη υγείας, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού.

Απαιτούμε, με ευθύνη του κράτους, την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάτμου, καθώς και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων Λειψών και Αγαθονησίου με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Την κάλυψη των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Ταυτόχρονα καλούμε σε συντονισμό και οργάνωση της πάλης τους όχι μόνο τους κατοίκους της Πάτμου και των Λειψών, αλλά και των γύρω νησιών Αγαθονησίου, Λέρου, Καλύμνου, που αντιμετωπίζουν επίσης εκρηκτικά προβλήματα στον τομέα της Υγείας, ώστε να παλέψουμε από κοινού κλιμακώνοντας τον αγώνα μας, για ένα ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Tags: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΛΕΙΨΟΙΠΑΤΜΟΣ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολών στο Φαρμακονήσι
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λιμεναρχείο Λέρου: Εκτέλεση βολών στην Καλόλιμνο την Πέμπτη – Προσοχή στη θαλάσσια περιοχή

20.11.2025
831
pruning hazardous trees
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Ξεκινούν τα κλαδέματα στο οδικό δίκτυο

17.11.2025
1.1k
Η Πάτμος επιστρέφει δυναμικά στην 40η Επετειακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia”
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Η Πάτμος επιστρέφει δυναμικά στην 40η Επετειακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia”

16.11.2025
318
Επόμενο
Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, κάτι δεν πάει καλά με τους νεφρούς σας

Δείτε 3 συμπτώματα, που μπορεί να κρύβουν πρόβλημα στους νεφρούς

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έκλεψαν …τα ρέστα και προϊόντα καπνού από mini market στη Λέρο!

    20.11.2012
    Έκλεψαν …τα ρέστα και προϊόντα καπνού από mini market στη Λέρο! Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση για προβολή ταινίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου

    20.11.2013
    Πρόσκληση για προβολή ταινίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στον Πλάτανο

    20.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στον Πλάτανο Πριν 11 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδράνεια για την ίδρυση δομής ειδικής αγωγής στη…

    20.11.2015
    ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδράνεια για την ίδρυση δομής ειδικής αγωγής στη Λέρο» Πριν 10 χρόνια 1.2K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

    18.11.2025
    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
crithonis-paradise-hotel
Currently Playing

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Featured
Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου
  • Λέρος: Το πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων (2025)
  • Νέα πρωτοβουλία στήριξης των ακριτικών σχολείων: Το πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Γέφυρα στο Νότιο Αιγαίο» παρουσιάστηκε στη Ρόδο
  • Μάνος Κόνσολας: «Δεν πρέπει να κλείσει αλλά να ενισχυθεί με προσωπικό το Δασονομείο Καρπάθου»

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

814 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

957 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.