ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
louloudias

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
15 °c
Agia Marina
16 ° Κυ
15 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Καθαιρείται ο Χ. Κόκκινος και εκλέγεται νέος αντιπεριφερειάρχης

Καθαιρείται ο Χ. Κόκκινος και εκλέγεται νέος αντιπεριφερειάρχης

Leros News Leros News
9 Νοεμβρίου 2017
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Σε Λέρο, Κάλυμνο και Κω ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος
5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
169
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης άνοιξε ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή και το χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο μετά την απόφαση της παράταξής του να το διαγράψει από μέλος της.

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

11.12.2025
865
Κάλυμνος: Την Παρασκευή η παράδοση των κομποστοποιητών από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Κάλυμνος: Την Παρασκευή η παράδοση των κομποστοποιητών από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

11.12.2025
587

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε χτες σε συνέντευξη τύπου ότι ο κ. Κόκκινος χάνει τη θέση του, αν το υπουργείο Εσωτερικών δώσει το πράσινο φως για να δρομολογηθεί εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου συμβούλου στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, ενώ ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η θέση του δεν εμπίπτει στη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου και ότι εξελέγη απευθείας από τους πολίτες και δε διορίστηκε από τον περιφερειάρχη.

Ειδικότερα κληθείς ο περιφερειάρχης στη χτεσινή συνέντευξη τύπου να σχολιάσει τις διαγραφές των πρώην συμβούλων του μεταξύ των οποίων και του κ. Κόκκινου, δήλωσε τα εξής: «Οι πολιτικές παρατάξεις είναι ενώσεις προσώπων τα οποία συμμετέχουν με ελεύθερη βούληση. Συνεκτικό στοιχείο σε αυτές είναι το ψυχικό δέσιμο. Ο διαχωρισμός των τριών που έφυγαν και τυπικά από την παράταξή μας έχει συντελεστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχουν περάσει οχτώ μήνες μετά τον ανασχηματισμό και αναφέρομαι στους κ.κ. Ανανία και Ζωγραφίδη. 

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος ήταν εκτός παράταξης. Αυτό έγινε από το 2015. Τον Αύγουστο του 2015 οι σύμβουλοι της Δωδεκανήσου του είχαν απευθύνει πρόσκληση δημόσια να παραιτηθεί, αφού είχε προηγηθεί η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για συγκεκριμένες συμπεριφορές με αντικείμενο οικονομική διαχείριση. Όλο αυτό το διάστημα αυτός που ήθελε να μιλήσει μπορούσε να το κάνει. Εκτόξευσαν όλες αυτές τις ύβρεις και τις ειρωνείες προς τους συναδέλφους τους και εκείνοι αποφάσισαν να τους διαγράψουν.

Προσωπικότητα και αξιοπρέπεια δεν έχουν μόνο οι φωνασκούντες έχουν όλοι και ειδικά όσοι εργάζονται. Σε ότι αφορά τον κ. Κόκκινο υπάρχει σαφής πρόβλεψη της νομοθεσίας και θα τηρηθεί. Την επόμενη μέρα από την απόφαση παράταξης για διαγραφή με τα 2/3 ο νόμος λέει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε να παραμείνει και σε θέση αντιπεριφερειάρχη. Η νομοθεσία θα εφαρμοστεί.

Η απόφαση για την απομάκρυνση είναι πλέον του υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Κόκκινος μπορεί να αντικατασταθεί υπάρχει διαδικασία. Προβλέπεται με άρθρο. Μόλις το Εσωτερικών δώσει το πράσινο φως θα προχωρήσουμε στην εκλογή του νέου χωρικού αντιπεριφερειάρχη η οποία θα γίνει από την ομάδα των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της Δωδεκανήσου . Η εκλογή θα γίνει εσωτερικά στην παράταξη».

Σε ερώτηση για το αν οι κ.κ. Ζωγραφίδης, Ανανίας και Κουνάκης θα πρέπει να παραδώσουν την έδρα που έχουν στο περιφερειακό συμβούλιο εφόσον δεν ανήκουν πλέον στην παράταξη της πλειοψηφίας ο κ. Χατζημάρκος απάντησε : «Εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι ηθική υποχρέωσή τους, αλλά αυτό έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την πορεία του στην πολιτική. Αυτό η νομοθεσία δεν το επιβάλλει». Σημειώνεται ότι όπως είπε χτες ο περιφερειάρχης τα πρακτικά της συνεδρίασης της παράταξης θα δοθούν σε όσους τα ζήτησαν, ενώ η απόφαση της παράταξης για την υπόθεση του κ. Κόκκινου δεν στάλθηκε ακόμα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ανακοίνωση Χ. Κόκκινου

Η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου αναφέρει τα εξής: «Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή ερωτήματα εκπροσώπων Μ.Μ.Ε. και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι με την απόφαση της περιφερειακής παράταξης της οποίας ηγείται ο κ. Γ. Χατζημάρκος που λήφθηκε το βράδυ της 3.11.2017 δύναται να εκπέσει του αξιώματός του (αυθαίρετος ισχυρισμός χωρίς νομική υπόσταση…), προέβηκε στην ακόλουθη δήλωση: «Με συνέπεια, συνέχεια, σοβαρότητα και εντιμότητα, προσφέρω στα κοινά. Τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εκπορεύονται από τον περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο και στενό του πυρήνα φίλων, αφενός δημιουργούν οργή και θλίψη στους νησιώτες μας που περίμεναν έργα και όχι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και εσωστρέφεια και αφετέρου τα καταγγέλλω και συγχρόνως τα αντιμετωπίζω με ψυχραιμία και συγκεκριμένα επιχειρήματα. 

Επισημαίνω τα εξής: 

– Έχω επάγγελμα και σύμφωνα με τους πιστοποιημένους τίτλους σπουδών μου (τους οποίους φροντίζω να εμπλουτίζω) και επιστημονική κατάρτιση και μάλιστα έχω τιμηθεί από τον κλάδο μου και από την κοινωνία κατ’ επανάληψη. Άλλοι αναζητούν μισθούς και επιβίωση μέσα από τη συμμετοχή τους στα κοινά…  Άλλοι αντιμετωπίζουν επαγγελματικά προβλήματα και άλλοι προσπαθούν να καλύψουν την αμάθειά τους και την προχειρότητά τους μέσω πρόσκαιρων πολιτικών θέσεων που κατέλαβαν. 

– Θα μείνει ανεκπλήρωτος πόθος του κ. Γ. Χατζημάρκου και μερίδας συνεργατών του (που με την ενεργή στήριξη τη δική μου και άλλων περιφερειακών συμβούλων που δεν ανήκουν πλέον στην παράταξή του ή κρατούν στάση αναμονής, βρίσκονται σε θέση αυτοδιοικητικής ευθύνης στην Π.Ν.Αι.), η αποπομπή μου από τη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου. Θυμίζω ότι εκλέχθηκα από το λαό και με τον ίδιο τρόπο που εκλέγεται ο περιφερειάρχης. 

– Η θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη που υπηρετώ, αποτελεί αιρετό μονοπρόσωπο όργανο, με αρμοδιότητες και διακριτό ρόλο που δεν ταυτίζεται με τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των επιτροπών του. Μια προσεκτική ματιά στις διατάξεις του νόμου 3852/2010 (άρθρα 113, 120, 160 κ.λπ.) επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου. Όσον αφορά το άρθρο 168 που επικαλείται ο κ. Γ. Χατζημάρκος και σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρεται σε περιφερειακούς συμβούλους και όχι στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη. Οι διώκτες μου ας αναζητήσουν όποια ερμηνεία θέλουν, δυστυχώς γι’ αυτούς έχω προπορευτεί και πάλι και θα μείνουν μόνο με τις επιθυμίες και τις πρόσκαιρες εντυπώσεις.

– Όσο κι αν θέλει ο κ. Γ. Χατζημάρκος να χειραγωγεί πρόσωπα και καταστάσεις, δε θα τα καταφέρει. Ο πανικός του και η πολιτική του ανεπάρκεια είναι εμφανέστατα πλέον. Ο τρόπος διαγραφής μου -όπως και των άλλων συναδέλφων-, διέπεται από αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πράξεις και η νομιμότητά του ελέγχεται. 

Τέλος

– θα πρότεινα στον κ. Γ. Χατζημάρκο να είναι πιο προσεκτικός στην άσκηση των καθηκόντων του. Ήδη έχει «εισπράξει» αρκετές μηνύσεις για περιφερειάρχη με θητεία τρία (3) έτη και πιθανόν να είναι υποψήφιος και για άλλες. Επίσης ο τρόπος διοίκησής του ελέγχεται από τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς και όσο κι αν προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να μεταθέσει ευθύνες, η αλήθεια θα λάμψει και θα είναι πικρή γι’ αυτόν.»
Υ.Γ.: Την τακτική του κ. Γ. Χατζημάρκου με τον οποίο εκλεχθήκαμε με τον ίδιο τρόπο, υπόσχομαι ότι δεν θα την εφαρμόσω… Δε θα συγκαλέσω την παράταξη να διαγράψει τον περιφερειάρχη που αποτελεί κι αυτός μονοπρόσωπο όργανο με συγκεκριμένες αρμοδιότητες που δεν ταυτίζονται με το υπόλοιπο Περιφερειακό Συμβούλιο… Τώρα ας ξαναμελετήσει το άρθρο 168 του Ν. 3852/2010 καλύτερα…

Ζητά ενημέρωση από την  αποκεντρωμένη

Τέλος με έγγραφο που απέστειλε στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη (στις 3.11.2017), ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ζητά να επισπευσθούν οι ενέργειες και να ενημερωθεί «για τα αποτελέσματα των ενεργειών της που αφορούν τον έλεγχο υπηρεσιακής λειτουργίας και συμπεριφοράς στελεχών τής Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτά έχουν αναφερθεί σε έγγραφά του, αλλά και σε σχετικές εντολές για αντίστοιχο έλεγχο που έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών.» 

Επισημαίνει επίσης «ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και περιέργως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση. Εξυπακούεται ότι η κοινοποίηση μιας γενικόλογης ή αόριστης απάντησης δεν δίνει λύση στα αδιέξοδα που δημιουργούνται καθημερινά και στα εμπόδια που καθημερινά υψώνονται στην προσπάθειά του να ασκήσει τις αρμοδιότητές του».

Πηγή : rodiaki.gr

Tags: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Υψηλάντης: «Οφείλουμε να στρέψουμε ακόμη πιο έμπρακτα το ενδιαφέρον μας στην ελληνική περιφέρεια, με πραγματικές πολιτικές αποκέντρωσης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Υψηλάντης: «Οφείλουμε να στρέψουμε ακόμη πιο έμπρακτα το ενδιαφέρον μας στην ελληνική περιφέρεια, με πραγματικές πολιτικές αποκέντρωσης»

12.12.2025
314
Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία, αποσύρθηκε ο Βέλγος συνυποψήφιός του

11.12.2025
900
Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

11.12.2025
357
Επόμενο
Στοίχημα: “Παλεύει” στο Ζάγκρεμπ η Εθνική!

Στοίχημα: "Παλεύει" στο Ζάγκρεμπ η Εθνική!

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τη Δευτέρα 18/12/2006 η ορκωμοσία του Δ.Σ. Λέρου

    13.12.2006
    Τη Δευτέρα 18/12/2006 η ορκωμοσία του Δ.Σ. Λέρου Πριν 19 χρόνια 1.6K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Μηνύματα πνοής: Ως πότε;

    13.12.2012
    Μηνύματα πνοής: Ως πότε; Πριν 13 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εισαγγελική παρέμβαση για το λουκέτο στην τράπεζα Δωδεκάνησου

    13.12.2013
    Εισαγγελική παρέμβαση για το λουκέτο στην τράπεζα Δωδεκάνησου Πριν 12 χρόνια 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΘΡΙΛΕΡ με το ακέφαλο πτώμα του 38χρονου που διέμενε στη Λέρο

    13.12.2014
    ΘΡΙΛΕΡ με το ακέφαλο πτώμα του 38χρονου που διέμενε στη Λέρο Πριν 11 χρόνια 4.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στέφανος Δράκος: «OXI» σε hotspots σε Κω και Λέρο

    13.12.2015
    Στέφανος Δράκος: «OXI» σε hotspots σε Κω και Λέρο Πριν 10 χρόνια 1.5K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

    12.12.2025
    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης! 3.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

    12.12.2025
    Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο…

    10.12.2025
    Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο Κοινότητας 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Navarone-ad
Currently Playing

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Featured
Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Featured
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου
  • Ανακοίνωση Λιμεναρχείου Λέρου για εκτέλεση εκπαιδευτικών βολών την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
  • Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου
  • Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

Νεότερα Video

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
13 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

Θεόδωρος Ασβεστάς: Νέες συμφωνίες αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λέρου

1.7k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.