back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παράπονα παραθεριστή της Λέρου…

ΑΠΟΨΕΙΣΠαράπονα παραθεριστή της Λέρου...

Ως παραθεριστής του Αυγούστου στο νησί σας και διαβάζοντας στην αρχική σελίδα την δημοσκόπηση σχετικά με τα προβλήματα του τουριστικού προϊόντος στην Λέρο, θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Σίγουρα το μεγάλο κόστος μετακίνησης από τα αστικά κέντρα προς την Λέρο είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, όμως δυστυχώς η δημοσκόπηση σας εξάγει μόνο αυτό το συμπέρασμα και δεν αναδεικνύει εξίσου σημαντικά ζητήματα που βλάπτουν-δυσφημούν το τουριστικό σας προϊόν.

Σαν τουρίστας που ήμουν το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, απέκτησα πολλούς λόγους για να μην προτείνω την Λέρο ως προορισμό διακοπών, και ελάχιστους για το αντίθετο.

Το κόστος και η ταλαιπωρία της πολύωρης μετάβασης με το πλοίο (μιας και αεροπορικό εισιτήριο δεν υπήρχε) είναι η πρώτη και η τελευταία δυσμενής εμπειρία για τον επισκέπτη. Το δεύτερο σοκ ήρθε όταν διαπίστωσα ότι η τιμή της βενζίνης στην Αθήνα ήταν στα 1,65 και στην Λέρο 1,92!!!

Το νησί αναμφισβήτητα διαθέτει όμορφες παραλίες, δυστυχώς όμως κάποιοι τις θεωρούν τσιφλίκι τους:

1) Τις πολυσύχναστες τις γεμίζουν με ξαπλώστρες (Π.Χ. Αλιντα-Δύο Λυσκάρια) ενώ

2) στις υπόλοιπες στήνουν ψησταριές αδιαφορώντας  για τους λουόμενους δίπλα τους(πχ. Αγ. Κιουρά-Κόκκινα-Βελανίδια).

Δυστυχώς τα αποτσίγαρα  και τα σκουπίδια ολοκληρώνουν ένα σκηνικό που χαρακτηρίζει το πέρασμα του ελληναρα απ’ την παραλία.

Κάποιος που μετακινείται στο νησί διαπιστώνει τους δρόμους καρμανιόλες αφού η μάντρα κάθε σπιτιού (ειδικά κάτι δίμετρες που δεν έχεις καθόλου ορατότητα) πρέπει να φτάνει μέσα στον δρόμο (καλά αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν έχουν οχήματα που τα οδηγούν αυτοί και τα παιδιά τους;).

Μόνο στο Λακκί υπάρχουν πεζοδρόμια. Οπουδήποτε αλλού η ορατότητα και ο φωτισμός παραείναι ελλιπές και ο κίνδυνος για ένα πεζό ειδικά στις νυχτερινές ώρες είναι τεράστιος. Απαράδεκτο είναι επίσης να πεζοδρομούνται 20 μέτρα στην Αγία Μαρίνα κάποιες ώρες, και τα μηχανάκια  να περνάνε ανάμεσα απ’ τους πεζούς με ταχύτητα.

Υποτίθεται ότι σε ένα μικρό νησί το κόστος διασκέδασης είναι κάπως μικρότερο. Με ψαροταβέρνες που περιμένουν πελάτες- θύματα και καφετέριες με 7-10 ευρώ το ποτό χωρίς κανείς φυσικά να κόβει απόδειξη, τι κατανάλωση περιμένετε να δείτε;

Η αισχροκέρδεια σε οπωροκηπευτικά είδη είναι απίστευτη (μέσα Αυγούστου και η ώριμη,σχεδόν σάπια ντομάτα 1,7το κιλό!!).

Παραμονή 15Αύγουστου είδαμε και το κορυφαίο: μόνο ταξί και μηχανές (αφού οι όλοι Λεριοί έχουν μηχανές) επιτράπηκε να ανεβούν στην Παναγιά του Κάστρου (να μην βγάλουν και κάτι οι ταξιτζήδες;).

Αλήθεια κύριοι οδηγοί των ταξί η απόσταση Αεροδρόμιο-Λακκί (7χλμ) είναι δυνατόν να κοστίζει 18 ευρώ;

Κύριοι που ασχολείστε με τον τουρισμό, σοβαρευτείτε!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ