back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα προς τους καταχραστές – Η απόφαση της Θεσσαλονίκης να είναι η αρχή ελπίζουν οι πολίτες

ΑΠΟΨΕΙΣΜήνυμα προς τους καταχραστές - Η απόφαση της Θεσσαλονίκης να είναι η αρχή ελπίζουν οι πολίτες

Του Παντελή Μαραβέλια

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο πρωθυπουργός είχε πει στον ελληνικό λαό ότι «η ασυλία των επωνύμων τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών». Τότε πολλοί έσπευσαν να σημειώσουν ότι η ρήση του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία υπόσχεση που την έχουν δώσει κατά το παρελθόν όλοι οι πρωθυπουργοί. Ειδικά όσοι θήτευσαν από την μεταπολίτευση έως σήμερα.

Η απόφαση για την πρωτόδικη καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση ουδείς μπορεί να κλέπτει οπώρας κι εν συνεχεία να απολαμβάνει τη ζωή του μέσα στην χλιδή. 

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει την βούληση όχι μόνο του πολιτικού κόσμου, αλλά και των πολιτών που θεωρούν αναγκαία την πιστή τήρηση των νόμων για όλους. Οι υποθέσεις διαφθοράς έχουν ονοματεπώνυμο. Και το μόνο που χρειάζεται είναι οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Να τηρούν τον όρκο τους και να τιμωρούν όσους αποδεικνύεται ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα. 

Η απόφαση της Θεσσαλονίκης έστειλε ένα βροντερό μήνυμα προς όλους τους «κυρίους» που χρόνια γλεντούσαν εις βάρος των κορόιδων. Το σημαντικότερο είναι όχι η καταδίκη και η σκληρή ποινή, αλλά ο τρόπος που το δικαστήριο διαχειρίστηκε τα δικονομικά τερτίπια των συνηγόρων. Η έδρα ήταν αποφασισμένη να φθάσει έως το τέλος και να κρίνει με βάση τα στοιχεία και τις μαρτυρίες. Αυτό σημαίνει ότι και οι άλλοι αξιωματούχοι που περιμένουν να δικαστούν γνωρίζουν πως θα πληρώσουν εάν είναι όντως ένοχοι. 

Τι κάναμε

Και το ζήτημα που προκύπτει είναι για ποιον λόγο επί τόσα χρόνια εμείς ως κράτος, ως πολίτες, ως δημοκρατικό πολίτευμα δείχναμε ανοχή σε υποθέσεις διαφθοράς και εξόφθαλμης φοροδιαφυγής; Για ποιον λόγο περιμέναμε την τρόικα να μας το υπενθυμίζει κάθε τρεις και λίγο, ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος; Γιατί φτάσαμε στο σημείο να δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου ότι κυβερνά την πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου και δεν έκανε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση; 

Ο ελληνικός λαός πληρώνει πολύ ακριβά την οικονομική κρίση και τα μνημόνια και ακόμα περιμένει να δει να πληρώνουν οι ένοχοι. Αυτοί δηλαδή που λεηλάτησαν τον δημόσιο χρήμα.

Και δεν αρκεί μόνο η τιμωρία των ενόχων με πολυετείς φυλακίσεις. Πρέπει το δημόσιο να κινήσει τις διαδικασίες για να επιστραφούν τα κλεμμένα. Και ειλικρινά σας το λέω υπάρχουν οι τρόποι.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ