ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: Who are you? You are using my name unless suddenly there are two of…
    03.11.2025
  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
18 °c
Agia Marina
18 ° Σα
18 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Ομιλία του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στη νησιωτική χώρα

Ομιλία του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στη νησιωτική χώρα

Leros News Leros News
21 Νοεμβρίου 2013
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
syriza leros

«Ομιλία του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στη νησιωτική χώρα και τη βέλτιστη λειτουργία των νοσοκομείων της Ρόδου, της Κω και της Καλύμνου»

4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
148
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Τη σημασία των υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Αρχιπελάγους, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή  ο  βουλευτής  Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης.

Στην τοποθέτηση του στο σχέδιο νόμου που αφορούσε στη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, υπογράμμισε την ανάγκη παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για τις αυξημένες ανάγκες διασυνοριακής περίθαλψης στη νησιωτική χώρα. 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

11.11.2025
774
Λέρος: “Πτώση οροφής στο Οδοντιατρείο του Κρατικού Θεραπευτηρίου” καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών

Πάτμος: Διακομιδή 84χρονης στην Κάλυμνο

11.11.2025
374

Το κρίσιμο σημείο του νομοσχεδίου τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, είναι «η ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου κι αν βρίσκονται».

Στην αγόρευσή του ο Δημήτρης Γάκης, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης για τη διασύνδεση του Νοσοκομείου της Καλύμνου με το Νοσοκομείο της Ρόδου. «Η ενοποίηση των νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου, αποτελεί μια αντιαναπτυξιακή, αντικοινωνική και αντινησιωτική απόφαση, που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα δημογραφικά αλλά και τα άλλα χαρακτηριστικά της Δωδεκανήσου», σημείωσε ο βουλευτής.

Ακολουθούν, τα κύρια σημεία της ομιλίας του Δημήτρη Γάκη στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L88/45/4.4.2011)», που συζητήθηκε την Τετάρτη 20.11.13.

***

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ:

«Μια αρχική δήλωση σχετικά με τη θεσμοθέτηση κινήτρων στους επικουρικούς και τους αγροτικούς γιατρούς. Θεωρούμε σαν ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι μια θετική απόφαση η θεσμοθέτηση αυτών των κινήτρων, κυρίως για τις νησιωτικές περιοχές, διότι μέχρι τώρα πάρα πολλοί διαγωνισμοί κηρύσσονταν άγονοι.

Η ευρωπαϊκή Οδηγία που σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε και που ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία βασίζεται σε μια κρίσιμη αρχή, την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου κι αν βρίσκονται.

Απ’ όλες τις υπηρεσίες του κράτους στο Αρχιπέλαγος, στο Αιγαίο, η υγεία είναι η πολυτιμότερη. Οι άλλες υπηρεσίες του δημοσίου στα μικρά νησιά, είτε έχουν καταργηθεί, όπως είναι οι ΔΟΥ, είτε έχουν υποβαθμιστεί, όπως είναι η παιδεία. Γι’ αυτό, στο σχεδιασμό της πολιτείας για τις νησιωτικές περιοχές πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν οι ειδικές κοινωνικές, γεωγραφικές και οικονομικές συνθήκες των νησιών, που είναι απαραίτητοι παράγοντες για την εξισορρόπηση της φροντίδας υγείας των πολιτών με την προσβασιμότητα, την ποιότητα, την οικονομική βιωσιμότητα των δομών σε συνδυασμό με την αλληλεπίδρασή τους με άλλους παράγοντες, όπως είναι η τουριστική ανάπτυξη.

Κύριε Υπουργέ, έχουμε ευθύνη για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για τις αυξημένες ανάγκες διασυνοριακής περίθαλψης στη νησιωτική χώρα.

Θέλουμε να θέσουμε στον κύριο Υπουργό Υγείας, μια προσθήκη που αφορά στις τροπολογίες για την ανάκληση απόφασης για τη διασύνδεση νησιωτικών νοσοκομείων με τα γενικά νοσοκομεία των πρωτευουσών των νομών. Το ζήτημα, αφορά στη διοικητική ανεξαρτητοποίηση του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ρόδου. Ζητάμε να δείτε με αντικειμενικότητα το κρίσιμο αυτό θέμα. Καταθέτουμε για τα Πρακτικά της Βουλής, σχετικό αίτημα που έχει έρθει από την τοπική κοινωνία, από το Δήμαρχο της Καλύμνου που ζητά με κραυγή αγωνίας την ανάκληση της απόφασης διασύνδεσης του Νοσοκομείου της Καλύμνου με το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Θ ήθελα να αναφερθώ για τα ειδικά χαρακτηριστικά του Νοσοκομείου Καλύμνου, που αποτελεί δωρεά του μεγάλου ευεργέτη Βουβάλη. Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν, ότι διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και ότι έχει και μια μοναδικότητα στη λειτουργία του, καθώς διαθέτει έναν από τους τρεις θαλάμους αποσυμπίεσης που υπάρχουν πανελλαδικά. Η λειτουργία του θαλάμου αποσυμπίεσης αφορά κατά κύριο λόγο τους δύτες, τους σφουγγαράδες για τους οποίους φημίζεται το νησί. Παράλληλα συνδέεται με τη μοναδική δημόσια επαγγελματική σχολή δυτών στην Ελλάδα. Η διοικητική ενοποίηση των νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου αποτελεί μια, κατά την άποψή μας, αντιαναπτυξιακή, μια αντικοινωνική και αντινησιωτική απόφαση, που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα δημογραφικά αλλά και τα άλλα χαρακτηριστικά της Δωδεκανήσου, όπως αυτά καταγράφονται σε σχετικές γνωμοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τεκμηριώνονται από επιστημονικές έρευνες για τις πραγματικές χρονικές αποστάσεις και το αυξημένο μεταφορικό κόστος λόγω της δυσκολίας σε συγκοινωνιακή πρόσβαση των κατοίκων των μικρών νησιών.  Ζητούμε, λοιπόν, με την τοπική κοινωνία και με τους εργαζόμενους στην υγεία, το αυτονόητο: την ανάγκη αναβάθμισης των ιατρικών μονάδων στα Δωδεκάνησα και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της νησιωτικής χώρας.

Ήθελα να σταθώ –και το χαιρετίζουμε αυτό – στο ότι ευτυχώς αποσύρθηκε το άρθρο 3, της τροπολογίας 944, που αναφερόταν στην ίδρυση ιδιωτικών κλινικών σε περιοχές δήμων της χώρας, που ο καθένας από μόνος του αποτελεί νησί. Ελπίζουμε αυτή η απόσυρση να μην έγινε μόνο κάτω από την πίεση της αντίθεσης από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, αλλά να έγινε για ουσιαστικούς λόγους. Ούτε επίσης να έγινε (αυτή η κίνηση) από την πιθανότητα ότι μπορεί αύριο η Ρόδος, να μην αποτελεί έναν ενιαίο Δήμο στο νησί, όπως προβλέπεται ότι θα συμβεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για τις αλλαγές στο νόμο για την Αυτοδιοίκηση…  Αν, λοιπόν, φωτογραφίζεται μια τέτοια διαδικασία και επανέλθει με άλλο τρόπο, τότε, βεβαίως, παίρνουμε πίσω την επικρότηση της απόσυρσης αυτής της τροπολογίας.

Θεωρούμε ότι αν είναι σε κάτι που πρέπει να γίνει προσθήκη, είναι προσθήκη πόρων, προσθήκη για χρηματοδότηση από κοινωνικούς, εθνικούς πόρους, για καλύτερο αποτέλεσμα στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά, για αποτύπωση κλινικών και τεχνολογικών αναγκών και για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση καινοτόμων υπηρεσιών σε γιατρούς και με τα κατάλληλα εκπαιδευόμενα στελέχη υγείας, ενταγμένα όμως στο ΕΣΥ και όχι στα ιδιωτικά συμφέροντα». 

Tags: ΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Παππάς: Νέο στεγαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Δωδεκάνησα. 1.080 νέες κατοικίες και 310 ανακαινίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Παππάς: Νέο στεγαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Δωδεκάνησα. 1.080 νέες κατοικίες και 310 ανακαινίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

13.11.2025
261
Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών στην ατζέντα της συνάντησης του Μάνου Κόνσολα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών στην ατζέντα της συνάντησης του Μάνου Κόνσολα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

13.11.2025
314
Επανεκλογή του Βασίλη Α. Υψηλάντη στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής για τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανεκλογή του Βασίλη Α. Υψηλάντη στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής για τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

13.11.2025
248
Επόμενο
ΛΕΡΟΣ: Στην Εισαγγελία της Κω απευθύνεται ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ

ΛΕΡΟΣ: Στην Εισαγγελία της Κω απευθύνεται ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στην αγορά ενός καινούριου ανυψωτικού καλαθοφόρου οχήματος θα προβει ο Δήμος Λέρου

    14.11.2011
    Στην αγορά ενός καινούριου ανυψωτικού καλαθοφόρου οχήματος θα προβει ο Δήμος Λέρου Πριν 14 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανεξαρτητοποιείται ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Στέλιος Λουλουδιάς!

    14.11.2012
    Ανεξαρτητοποιείται ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Στέλιος Λουλουδιάς! Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στο Μπρούζι!

    14.11.2013
    ΛΕΡΟΣ: Εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στο Μπρούζι! Πριν 12 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Καυστικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Τοπική της Ν.Δ. εναντίον του Εμπορικού Συλλόγου!

    14.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Καυστικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Τοπική της Ν.Δ. εναντίον του Εμπορικού Συλλόγου! Πριν 11 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΣΟΚ: Από τη Λέρο είχε περάσει ένας από τους τρομοκράτες στο Παρίσι!..

    14.11.2015
    ΣΟΚ: Από τη Λέρο είχε περάσει ένας από τους τρομοκράτες στο Παρίσι!.. Πριν 10 χρόνια 1.8K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε…

    09.11.2025
    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε 3η στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (video) 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης

    10.11.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί

    08.11.2025
    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί 1.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia

    08.11.2025
    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    07.11.2025
    Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
Currently Playing

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Featured
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Featured
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
  • ΕΕ: Εγκρίθηκε η φορολόγηση των μικρών δεμάτων Temu και Shein
  • Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δύο ελληνικές οργανώσεις στον τρομοκρατικό κατάλογο των ΗΠΑ
  • «Γάζωσαν» με 14 σφαίρες το σπίτι επιχειρηματία στη Ρόδο

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

795 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

952 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.