back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τι λέει το Λιμενικό Σώμα για τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤι λέει το Λιμενικό Σώμα για τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις βραδινές ώρες χθες διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών προσφύγων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Φαρμακονησίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος περίπου 6 μέτρων με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν είκοσι εννέα (29) αλλοδαποί πρόσφυγες βυθίστηκε, λόγω εισροής υδάτων και ανατροπής, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν ένα (01) Ναυαγοσωστικό και δύο (02) Περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία (03) ιδιωτικά σκάφη, έχουν διασωθεί, μέχρι στιγμής, σώοι δέκα πέντε (15) αλλοδαποί πρόσφυγες (13 άνδρες και 2 γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο της Λέρου (για προληπτικούς λόγους). Επίσης, έχουν ανασυρθεί οι σοροί δεκατριών (13) προσφύγων (4 άνδρες, 2 γυναίκες και 7 παιδιά).
Στην περιοχή πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 5 BF.

Κατά δήλωση των διασωθέντων εξακολουθεί να υπάρχει ένας (01) αγνοούμενος πρόσφυγας. Οι έρευνες συνεχίζονται και τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ